אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עיריית ראש העין תפצה במיליוני שקלים בעל קרקע שהופקעה צילום: צביקה טישלר

עיריית ראש העין תפצה במיליוני שקלים בעל קרקע שהופקעה

ייעוד הקרקע שונה מתעשייה לכביש, אך בעל הקרקע לא עודכן ואף נאמר לו כי יוכל להגיש תוכניות בנייה

12.02.2015, 09:17 | דותן לוי

עיריית ראש העין תשלם 4.1 מיליון שקל פיצויים לבעל קרקע שייעוד חלקתו שונה מתעשייה לדרך, כך קבעה ועדת הערר מחוז מרכז. מדובר בקרקע באזור התעשייה הישן של ראש העין בשטח של 1.6 דונם. אביו של בעל הקרקע ניהל במקום עסק לטקסטיל ובהמשך הוקמו מבנים נוספים לטובת הקמת מפעל אריגה. לאחר סגירת המפעל הוא הושכר ובשנים האחרונות פועלת במקום נגרייה.

בשנת 2007, בעת ביקור שגרתי של בעל הקרקע בעירייה, הוא נקרא לפגישה עם מנכ"ל החברה הכלכלית בראש העין וזה עדכן אותו כי החלקה שברשותו שינתה את ייעודה לכביש וכי ייתכן שתופקע. מבדיקה שערך בעל הקרקע התברר כי שינוי הייעוד מתעשייה לדרך נעשה עוד בשנת 2002. נתון זה הפתיע אותו, שכן לטענתו בשנת 2006 נפגש עם מהנדס העירייה וסיפר לו על כוונתו להוציא היתר בנייה לבניית קומות נוספות בבניין שעל החלקה, והמהנדס לא הזכיר את שינוי הייעוד והאפשרות להפקעה. תחת זאת עודד את בעל הקרקע לקבל היתר, באומרו שמדיניות העירייה היא להגדיל את זכויות הבנייה כדי שהאזור יהפוך למתחם הייטק.

פרויקט בנייה בראש העין (אילוסטרציה), צילום: יובל חן פרויקט בנייה בראש העין (אילוסטרציה) | צילום: יובל חן פרויקט בנייה בראש העין (אילוסטרציה), צילום: יובל חן

מרגע שינוי הייעוד עמדו לרשות בעל הקרקע שלוש שנים להגשת תביעת פיצויים לפי סעיף 197 (פיצוי בגין ירידת ערך הקרקע), אך כיוון שגילה את דבר ההפקעה באיחור רב, היה עליו להגיש בקשה מיוחדת להארכת המועד לשר הפנים. רק לאחר שזו התקבלה, נסללה הדרך להגשת ערר לוועדת הערר המחוזית לתכנון ובנייה במשרד הפנים כנגד העירייה. הערר הוגש באמצעות עו"ד משה קמר.

הוועדה קבעה כי בעל הקרקע זכאי לפיצוי בגין שינוי הייעוד וירידת ערך הקרקע כבר מהתקופה שבה העירייה ביצעה את המהלך והורתה לעירייה לשלם לו את מלוא הפיצויים, כולל הוצאות והפרשי ריבית והצמדה, בסכום של 4.1 מיליון שקל.

תגיות