אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המחנה הציוני הגדיל את תקציבו ב-3.5 מיליון שקל צילום: נמרוד גליקמן

המחנה הציוני הגדיל את תקציבו ב-3.5 מיליון שקל

אחיו איתן כבל, בועז, פעיל ותיק במפלגה, הודה בשיחה עם ”כלכליסט” כי הוא פעיל מאוד במטה וכי בקרוב אמור לסגור חוזה כיועץ של הרצוג

16.02.2015, 06:55 | אורי תובל

תקציב הבחירות המקורי של המחנה הציוני עמד על 27.5 מיליון שקל לפי תחזית סולידית של 21 מנדטים. בשבוע שעבר החליטו ראשי הרשימה להגדיל את התקציב ל־31 מיליון שקל, וכעת יש החוששים במפלגה שהתקציב יגיע לכ־34 מיליון שקל.  

קראו עוד בכלכליסט

במוצאי שבת הודיע יו”ר המחנה הציוני, יצחק הרצוג, שראובן אדלר שועל בחירות מנוסה שבעשור הקודם הוביל את אריק שרון וקדימה יהיה מעתה האסטרטג הראשי. הפרסומאי הוותיק אמור להרגיע ולהנהיג מטה בחירות שנכנס בשבועות האחרונים לסחרור מקצועי וארגוני. להערכת גורמים במטה, אדלר יקבל על עבודתו בין 250 ל-300 אלף שקל, סכום הנמוך מהתקציב המקורי שדרש עם תחילת המגעים עמו בחודש דצמבר.

במקור מינה יצחק הרצוג את מנכ”ל המפלגה שמעון בטאט למנהל המטה, ואת איתן כבל ליו”ר. כשכבל עסק בפריימריז שכר בטאט את משרד פאר לוין לניהול מערך ההסברה תמורת סכום של 1.8 מיליון שקל כולל מע”מ. לאחר לחץ מצד גורמים במפלגה נסגר ההסכם על פחות מ־900 אלף שקל לפני מע”מ.

ראובן אדלר, צילום: מיכאל קרמר ראובן אדלר | צילום: מיכאל קרמר ראובן אדלר, צילום: מיכאל קרמר

במקביל התקשה המטה של בטאט להרים פעילות שטח - התברר שפנקס המתנדבים התרוקן, הסניפים לא פעילים ומנהלי

השטח אינם מכירים את המפלגה. כבל החל ללחוץ לשינויים במטה והתעמת עם בטאט. הלחץ עבד, ובשבוע שעבר הודחו רוב המנהלים שמינה בטאט. כששקע האבק הבחינו במפלגה שלא מעט מהתפקידים שהתפנו נתפסו עתה על ידי מקורבי כבל.

אחיו בועז כבל, פעיל ותיק במפלגה, הודה בשיחה עם ”כלכליסט” כי הוא פעיל מאוד במטה – “הרמתי פה דברים מאפס” – וכי בקרוב אמור לסגור חוזה כיועץ של הרצוג. לדבריו הוא עדיין לא חתם על חוזה ואחיו איתן “לא מעורב במה שאני סוגר עם הרצוג”. עם זאת, ל”כלכליסט” נודע כי עם בועז סוכם חוזה בגובה 50 אלף שקל כולל מע”מ למשך חודשיים, שעליו גם חתם. החוזה טרם נחתם סופית מסיבות טכניות. בנוסף, מקורבי כבל מעיין אמודאי ומשה מועלם מונו למנהלי השטח של הרצליה וחולון בהתאמה.

גם אחיו של עמיר פרץ אלברט פרץ מקבל שכר ממטה הבחירות, כשמונה לראש מטה באזור אופקים ושדרות, ועל 40 ימי עבודה יקבל כ־14 אלף שקל. בנוסף, המפלגה מעסיקה עוד ועוד יועצים על אותה משבצת: אסף אייזן, חיים אסא וראובן אדלר מוגדרים כולם “יועצים אסטרטגיים”, ושכרם הכולל מוערך בכחצי מיליון שקל.

שני ראשי המחנה הציוני מחזיקים במטה אישי. מנתונים שהגיעו לידי “כלכליסט” עולה כי מטה ציפי לבני תוקצב במקור ב־519 אלף שקל ומטה הרצוג תוקצב במקור ב־314 אלף שקל. מטהו של המועמד לתפקיד שר האוצר פרופ’ מנואל טרכטנברג תוקצב ב־140 אלף שקל.

מתמודד נוסף שקיבל מטה אישי, המתוקצב ב־250 אלף שקל ולטובתו נשכרו משרדים בדיזנגוף סנטר, היה עמיר פרץ המשוריין מטעם התנועה. במפלגה מעריכים שהתקציב כבר נפרץ, אך במטה טוענים שלא כך הדבר. ל”כלכליסט” נודע כי במטה מועסקים חמישה אנשים ושכרה של היועצת של פרץ הוא 25 אלף שקל ברוטו בחודש.

הגעתו של אדלר נועדה גם לרכך את התסכול של פעילי השטח. תסכול הנובע מכך שבסניפים אין שלטים לתלייה, חולצות או סטיקרים, אין מתנדבים ואין פעילות שטח. המטות מתוקצבים ב־100 אלף שקל בממוצע, כאשר בחלקם הסכום אינו מספיק אפילו ליום הבחירות שדורש הצבת שני אנשים בכל ריכוז קלפיות בשכר של 33 שקל לשעה לאדם.

מפלגת העבודה מסרה תגובה המייצגת גם את איתן כבל: "מדובר ברפש ממוחזר שאינו ראוי להתייחסות. לא נבזבז את זמננו על רכילות אלא נעסוק במטרה אחת: להחליף את השלטון הכושל של נתניהו". ממטה עמיר פרץ נמסר: “אין כוונה לחרוג מהתקציב. גאים שלמרות התקציב הצנוע המטה מצליח להוציא פעולות בהיקף רחב ולתרום למהפך. השכר והתנאים הם המקובלים לעובדים במפלגה ולעובדים במעמד זהה". לגבי העסקת אחיו של עמיר, אלברט, נמסר כי "הוא אינו מועסק על ידי המטה או פועל במסגרתו ולא מקבל כל תמורה במישרין או בעקיפין".

תגיות