אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גישור בהליך גירושים: לפעמים יש סוף טוב צילום: שאטרסטוק

גישור בהליך גירושים: לפעמים יש סוף טוב

נשות הייטקיסטים רבים מרגישות כי בעליהן נשואים קודם כל לעבודתם. אקזיט של חברת הייטק בה עובד הבעל איפשר למצוא פתרון יצירתי לבני זוג רגע לפני שפירקו את החבילה

16.02.2015, 12:27 | ניר בן נון

שבוע "האקזיטים" הישראלי הפתיע כגלגל הצלה במשבר נישואין: בני זוג, שכבר הגיעו להבנה שהדרך המשותפת הסתיימה וניהלו הליך גישור כדי להגיע להסכמות סופיות לגירושים, גילו שיכול להיות שיש פתרון לשימור החיים המשותפים תוך הסדרת נושא הגירושין.

מאפייני העבודה בהייטק שונים מסביבות עבודה אחרות במשק ולעיתים יכולים להוות רכבת הרים מנטלית. פעמים רבות, העבודה בהייטק שואבת את העובד לשעות עבודה ארוכות ולא שגרתיות, לדיונים דחופים לתוך הלילה, נסיעות לחו"ל ולעיתים אף עבודה ממושכת מהבית גם בסופי שבוע. כל אלו עשויים ליצור עומס רגשי ושחיקה ביכולת שלו להעניק מעצמו גם לבני משפחתו והם גם לרב משפיעים על חיי הזוגיות והמשפחה, כשבן הזוג ואף הילדים נפגעים מהיעדרויותיו התכופות ומהתחושה שהקריירה שלו, לכאורה, באה על חשבונם.

אילוסטרציה, צילום: Shutterstock אילוסטרציה | צילום: Shutterstock אילוסטרציה, צילום: Shutterstock

בעיות כאלה הביאו את א', אשת הייטקיסט, להגיע למשרדי בכדי שנעבוד עמה על הסכם גירושין. לקראת סיום הליך הגישור, דווח בתקשורת על "שבוע האקזיטים הישראלי". לפי הדיווחים, שנת 2015 נפתתה בשיא "אקזיטים", כשחברות הייטק ישראליות נמכרו בכ-900 מיליון דולר. ללא ספק שיא כל הזמנים בהייטק הישראלי. הסתבר, שזה היה המפתח, שסייע למגשרים ולבני הזוג למצוא פתרון יצירתי.

האישה נשואה לבכיר בהייטק מזה 15 שנה, ולשניים שלושה ילדים משותפים. האישה טענה כי אינה יכולה יותר להתמודד עם האינטנסיביות שדורשת עבודתו של בעלה: רוב שעות היום הוא במשרד, מפספס דרך קבע ארוחות ואירועים משפחתיים, ממשיך בעבודתו גם בסופי שבוע, הוא עייף דרך קבע, מוותר על פעילות זוגית ומשפחתית ומרבה לנסוע לחו"ל. היא טענה שבפועל היא מתפעלת את התא המשפחתי לבדה, סיפרה על הריחוק שנוצר בינה לבין בעלה וגם הביעה חששות מאי-הוודאות הכללית של עולם ההייטק.

היא ניסתה לשוחח עם בעלה על השעות האבודות והקריירה עליה ויתרה לצורך תמיכה בקריירה שלו. היא גם ביקשה שיצמצם את שעות העבודה והנסיעות לחו"ל, ויתרום גם הוא לתא המשפחתי והזוגי. הוא מצדו הבטיח להשתדל אך בפועל זה נכשל וגם טיפול זוגי לא שיפר את המצב.

המקרה הנוכחי מייצג תופעה נרחבת של נשים שבעליהן "נשואים לעבודתם", כך שאין להן שותף לגידול הילדים, לתחזוקת הבית ואפילו לחיי הפנאי.

במקרה הזה, האישה, שלא רצתה להיכנס לקרב ועימותים משפטיים, החליטה לפנות לגישור. כבר בפגישה הראשונה ניתן היה לראות כי קיימת אהבה והערכה הדדית בין בני הזוג ושניהם מאוד לא רוצים לפגוע בילדים.

קצת על גישור

הליך הגישור הוא הליך חסוי ודיסקרטי ומאפשר את שליטתם המלאה של בני הזוג בתוצאה. אחד מהכלים חשובים של הגישור הוא האפשרות שכל צד ייפגש עם המגשר גם בנפרד כדי לשמוע אותו, בנטרול ההשפעה של בן הזוג והחשש שהדברים שאמר ישמשו כנגדו. פגישה זו אף היא חסויה. המגשר לא יחשוף מה שעלה שם ללא אישור של הצד איתו נפגש.

לאחר הפגישה הראשונה, הוחלט על גירושין, שכן הבעל – שלא רצה לפרק את המשפחה – הבין כי האשה נחושה להתגרש ולא מצא פתרון שישכנע אותה לשנות את דעתה.

הפגישה הבאה הייתה פגישה אישית בין הבעל למגשרים. במהלך הפגישה הבעל שיתף את חששותיו שהפחתה בשעת העבודה ישפיעו על עתידו בחברה. עוד הוא חשף כי החברה בה הוא עובד נמצאת במשא ומתן מתקדם למיזוג עם חברה גדולה בחו"ל, שבעטיו הוא עתיד להרוויח כספים ממימוש האופציות שלו. הוא לא שיתף בכך את אשתו עקב החשש שתמתין עם הגירושין עד לקבלת הכסף. המגשרים כמובן פעלו על פי בקשתו של הבעל לשמור את העניין בסודיות מוחלטת.

בשלב הבא הצדדים החלו לעבוד עם המגשרים על הסכם גירושין מותאם להייטק, שכולל פרמטרים כגון: תכנית הורות הכוללת הסדרי שהייה עם הילדים (גם במקרים בהם הבעל בחו"ל), מזונות ילדים, התייחסות לנכסים וזכויות נוספות כגון אופציות ומניות, כמו גם איזון של נכסי הקריירה.

נקודת המפנה: הפגישה השלישית

הפגישה הבאה בין המגשרים לבני הזוג הייתה לאחר הפרסומים על "שבוע האקזיטים". פרסומים אלה והידיעה על המיזוג המתקרב בחברה בה עובד הבעל, הביאה את המגשרים להעלות בפניו אפשרות יצירתית: האקזיט כמנוף להצלת חיי המשפחה. המגשרים הסבירו לו שסכום הכסף הגדול שיתקבל כתוצאה מהמיזוג יוכל לסייע לו ולאשתו בעתידם המשותף. לאחר שהבעל הסכים לחשוף את סוד המיזוג, העניין שותף עם האשה.

הפגישה האחרונה, המשותפת, הראתה לבני הזוג כיצד הכסף יעזור לפתור בדיוק את אותן הבעיות שהובילו לתהליך הגישור: האשה תוכל להסתייע במטפלת לילדים, תוכל להירשם ללימודים ולאחר מכן למצוא עבודה שתחזיר אותה למעגל הקריירה וההגשמה העצמית. הבעל יוכל להמשיך בעבודה ומאחר שגם האישה תצטרף למעגל, יהיה להם יותר פשוט להסתנכרן. הכסף גם יתרום לנסיעות משותפות לחו"ל עם כל המשפחה ויקנה להם זמן איכות שלא חלמו עליו.

המגשרים הציעו פתרון של יצירת הסכם שלום בית ולחילופין גירושין כך שהצדדים, שכבר הסדירו את ענייני הגירושין, לא יאלצו לעסוק בכך שוב בעתיד אם יצטרכו.

בני הזוג יצאו עם פתרון כולל שמסדיר את חיי המשפחה וקובע כללים ישימים להתנהלות המשפחתית והזוגית, כמו גם אלטרנטיבה למקרה בו אחד מהצדדים לא ירצה להמשיך.

הכותב הוא מגשר ועו"ד העוסק בגישור משפחתי והורי ומגשר מטעם הנהלת בתי המשפט.

** הכותב גישר בתיק יחד עם מגשרת מהתחום הטיפולי.

 

*** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

תגיות