אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דו"ח המבקר

הוצאות מופרזות של בתי רה"מ: חשש לפלילים בפרשות הבקבוקים, רהיטי הגן והעסקת החשמלאי

בדו"ח בדק את תקופת כהונתו של נתניהו בשש השנים האחרונות ומצא כי ההוצאות על מזון לאירוח קפצו מ-211 אלף שקל ב-2009 ל-490 אלף שקל ב-2011; המדינה שילמה על הוצאות מים חריגות למילוי הבריכה בווילה בקיסריה; נמצאו הוצאות גבוהות ממסעדות למרות העסקת מבשלת; הממצאים בנוגע להעסקת החשמלאי המיודד עם בני זוג נתניהו הועברו לפרקליטות; הליכוד בתגובה: "ההוצאות עלו בתקופת מני נפתלי"

17.02.2015, 15:58 | רוני זינגר

"לא ערכי, לא מידתי, לא חסכוני, בעייתי", אלה המילים שבהן משתמש מבקר המדינה פעמים רבות בדו"ח שחיבר על הוצאות בית ראש הממשלה ואשר הותר לפרסום היום (ג'). ואולם, לצד ממצאים רבים הכוללים הוצאות מופרזות על מזון, ניקיון, שימוש בכספי ציבור כדי לכסות חובות אישיים ומימון חריגה של מכסת מים, הקפצת חשמלאי המקורב לבני הזוג לעבודות ביום כיפור ואי-החזרה של כסף לעובדים ששילמו על דברים מכיסם, בכל המקרים לא מצא מבקר המדינה ממצאים פליליים. עם זאת, בתום הבדיקה פנתה הפרקליטות וביקשה לקבל את החומרים בחשד כי נעשו עבירות בעניין העסקת החשמלאי.

מבקר המדינה: כך זינק מספר ימי החופשה השנתיים של עובדי הכנסת ל-46 דו"ח הביקורת שפורסם על מינהל הכנסת מצביע על תוספות שכר בלתי מנומקות לעובדי משמר הכנסת, ועל ליקויים בהתקשרויות עם ספקים חיצוניים. הכנסת: רוב הליקויים מהקדנציה הקודמת רוני זינגר, 3 תגובותלכתבה המלאה

בדו"ח מפורט, שבודק את תקופת כהונתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בשנים 2013-2009 פרוסים ממצאים קשים על התנהלות כלכלית מנופחת, בזבזנית ועוקפת נהלים, אך בסופו של דבר נדמה כי המבקר בחר להימנע ממתיחת ביקורת אישית קשה, ואף שהוא חוזר וכותב כי ההתנהלות "בעייתית", הוא מסתפק בהצעה להסדירה בשורה של נהלים וכללים חדשים הן במשרד ראש הממשלה, הן במשרד היועץ המשפטי לממשלה והן דרך ועדת הכספים בכנסת.

על פרסום דו"ח המבקר הוחלט לאחרונה, בעקבות לחץ ציבורי שהופעל בעניין, זאת לאחר שהמבקר התכוון לפרסם את הדו"ח רק לאחר מועד הבחירות לבקשת ראש הממשלה.

שתי סוגיות שעלו לאחרונה לכותרות שייתכן וטומנות בתוכן חשדות פליליים - פרשת ריהוט הגן ופרשת מיחזור הבקבוקים - לא נבדקו במסגרת הדו"ח, אך באשר אליהן מתייחס המבקר וכותב כי משרדו "החל בבדיקת נושא מחזור הבקבוקים". בפרשת הבקבוקים, נמצא כי רעיית ראש הממשלה העבירה לקופת המשרד המחאה בסך 4,000 שקל . הגם שמדובר בדמי פיקדון שהיקפם מצומצם, אלה הם כספי ציבור בבחינת "דין פרוטה כדין מאה".

בבדיקה ראשונית של נושא רכישת רהיטי הגן נמצא, כי אכן נרכשו רהיטי גן תואמים שהועברו למעון הפרטי בקיסריה. לאחר פרסום העניין, "הוחזרו הרהיטים החדשים למעון הרשמי בירושלים", המבקר מוסיף כי העביר את המידע ליועץ המשפטי לממשלה משום ש"עלה מהם חשש לכאורה לפגיעה בטוהר המידות עד כדי חשש למעשה פלילי".

המבקר העביר ליועץ המשפטי חומרים הנוגעים לסוגיות נוספות שאף הן אינן נכללות בדו"ח, שמידע לגביהם התקבל במשרד המבקר לאחר גיבוש הטיוטה של הדו"ח וכן חומרים הנוגעים לגורמים שאינם מבוקרים - כשהכוונה בעיקר לרעיית ראש הממשלה שרה נתניהו שאינה נתונה לבקרתו, ולכן הדו"ח המפורסם היום לא מבקר ישירות את התנהלותה.

מבקר המדינה: בנק גדול נתן חסות לוועידת הנשיא "ללא ביצוע הבדיקות הנדרשות" בפרק המוקדש להתנהלות בית הנשיא בתקופת פרס מצביע המבקר על פי שלושה יותר עובדים מהמותר שקודמו בדרגה באמצעות שינויי התקן, ועל היעדר תכנון נכון על ידי האוצר שגרר תוספות תקציב שנתיות של כ-20% משה גורלי, 2 תגובותלכתבה המלאה
לראש הממשלה שלושה בתים - מעונו הרשמי של ראש הממשלה בירושלים, ולצד זאת ביתו הפרטי בקיסריה ודירתו הפרטית ברחוב עזה בירושלים. המדינה מממנת את המעון הרשמי וכן את זה הפרטי שבקיסריה אבל בכפוף לנהלים שבמרכזם: מימון לצורכי מילוי תפקידו של ראש הממשלה. עבור הדירה הפרטית בירושלים משלמת המדינה רק בגין אבטחה. בראש הליקויים המרכזיים שעליהם מצביע מבקר המדינה עומדת העובדה שלמעשה לאורך השנים ועד השנה שעברה, איש לא תכנן מראש את תקציב הוצאות ראש הממשלה. כל שנה אושר תקציב לפי השנה הקודמת, ועל זה נוספו תוספות שאושרו מדי שנה בוועדת הכספים. בדרך זו, בשנים בהן מכהן נתניהו כראש ממשלה, הלך תקציב ההוצאות שלו ושל משפחתו ותפח לממדים שלא נראו קודם. רק בשנת 2013, בעקבות ביקורת ציבורית, ופרסומים שונים כמו תקציב הגלידה במעון ראש הממשלה ב"כלכליסט" - נעשו שינויים בטיפול בתקציב ההוצאות, ובאורח פלא גם הופחתו ההוצאות עד מאוד. תשובתו של ראש הממשלה בעניין היתה שגם בשנים שקדמו לו לא נעשה תכנון וניתוח צרכים מראש בתקציב האמור.

בנימין ושרה נתניהו מארחים את נשיא ארה"ב ברק אובמה, צילום: אי פי איי בנימין ושרה נתניהו מארחים את נשיא ארה"ב ברק אובמה | צילום: אי פי איי בנימין ושרה נתניהו מארחים את נשיא ארה"ב ברק אובמה, צילום: אי פי איי

למרות העסקת מבשלת: הוצאות על ארוחות ממסעדות נותרו גבוהות -  בניגוד ל"עקרונות חיסכון ומידתיות"

 

רכיב מרכזי בהוצאות בית ראש הממשלה הוא ההוצאות על "מזון ואירוח רשמי". בפועל, מדובר למעשה בתשלומים שמוציאים בני משפחת נתניהו על הזמנת ארוחות ממסעדות ובתי מלון, מזון ממרכולים, שתיה - כולל יין, ורכישות מקופה קטנה כמו פיצה, גלידה, והשלמות של לחם וקפה - במקרה שנגמרו ויש צורך לקנותם בדחיפות.

מתוך הנתונים האלה עולה, שבשנים 2011-2012 הוציא בית ראש הממשלה על מזון ואירוח יותר מפי שתיים מאשר הוציא בשנת 2009: אם בשנת 2009 רכיב המזון והאירוח עמד על 211 אלף שקל, הרי שבשנת 2011 הוא כבר קפץ ללא פחות מ-490 אלף שקל, ושנה לאחר מכן, אף שירד קצת, עדיין עמדו ההוצאות רק על הרכיב הזה על 458 אלף שקל. ואולם בשנת 2013, כאמור לאחר פרסומים באשר לבזבזנות בבית ראש הממשלה, ירדו ההוצאות על מזון ואירוח ועמדו על 226 אלף שקל.

אז מה קרה בשנים 2011-2012 שהתקציב כל כך קפץ? התשובה שנמסרה ממשרד רה"מ למבקר ניסתה להסביר כי הגידול "ייתכן" ונובע מזה שבאותם שנים "פעילות ראש הממשלה הוסטה מהמשרד לבית הרשמי". כלומר, ראש הממשלה חזר לעבוד בבית במקום בלשכתו, וכך זכה למימון ללא הגבלת סכום בכל מה שנוגע לאוכל. בעניין תשובה זו נכתב בדו"ח כי "לדעת המבקר תמריץ כלכלי להסטת פעילות ראש הממשלה ממשרדו למעונו הרשמי היא בעייתית". המבקר מתעכב גם על כך שעל פי קביעה של חשב משרד ראש הממשלה ב-2013, יותר משתלם להעסיק מבשלת מאשר להזמין ארוחות מבחוץ. מבשלת אכן הועסקה במעון הרשמי במרבית הזמן ואולם הדבר לא שינה את ההוצאות הגבוהות ששולמו על הזמנת אוכל ממסעדות ובתי מלון בירושלים. "נמצא כי האפשרות להזמנת ארוחות פרטיות לראש הממשלה, לבני משפחתו ולאורחיו מומשה באופן שגרתי, גם כאשר היתה מי ששימשה כמבשלת במעון, למרות הסכום הגבוה של הוצאות אלו שהקופה הציבורית נושאת בהן. זאת, בניגוד לעקרונות היסוד של חיסכון ומידתיות", כותב מבקר המדינה.

לפי חישוב של הוצאה ממוצעת חודשית להוצאה על מצרכי מזון, גלידות, פיצה וקפה, בשנת 2010 שולמו כ-16 אלף שקל לחודש, אך שנה אחר כך כבר קפצה ההוצאה ל-30 אלף שקל בחודש, ובשנת 2012 שולמו 26 אלף שקל בחודש. בשנת 2013, כאמור אותה שנה שהושפעה מהביקורת הציבורית, צומצמו ההוצאות למזון והמצרכים לכדי כ-15 אלף שקל בחודש.

"כאשר עובד במשרד רה"מ נאלץ לממן מכיסו הוצאה עבור ראש הממשלה  - מדובר במנהל לא תקין"

 בני הזוג נתניהו נהגו לבקש מעובדי המעון לרכוש עבורם מוצרים ולא החזירו להם כסף

עניין "הקופה הקטנה" שרכיב ההוצאות המרכזי של המעון אמור לכלול אותו, טומן בחובו סיפורים קטנים אך לא פחות קשים באשר להתנהלות בני הזוג נתניהו. כך, מתברר על פי דו"ח מבקר המדינה, נהגו בני הזוג לבקש מעובדי המעון לרכוש עבורים מוצרים פעוטים אך לא היו נותנים לעובדים כסף לרכישת המוצרים, ובהמשך לא אישרה חשבות משרד ראש הממשלה את החזר הכסף. כך קרה, שעובדי המעון נהגו לרכוש מכספם מוצרים לראש הממשלה ואשתו. בעניין זה התקיים דיון במשרד ראש הממשלה במאי 2012, בין חשב המשרד ליועצת המשפטית ובו אמר החשב: "יש בעיה, רה"מ אומר לעובד - אב הבית - לך תביא לי טיפות עיניים. הוא לא יכול לומר לו 'לא' ומביא קבלה ואין איך לשלם".

במקרים המובאים בדו"ח המבקר רכש אב הבית מכספו הפרטי בשנת 2011 כדורים נגד צינון, עיתונים וארוחת צהריים ולא קיבל אישור להחזר מקופה קטנה. גם הסמנכ"ל האחראי על הבית הגיש קבלות על קניית כוס יין שעלתה לו 25 שקל, ארוחה שעלתה 39 שקל ועוד ארוחה שעלתה 47 שקל - כל אלה נקנו עבור ראש הממשלה או מישהו מבני ביתו, אך ההחזר על כך לא אושר. למרות שמדובר אולי בסעיף המקומם ביותר, הגם שהוא שולי ולכאורה פעוט, מתבטא מבקר המדינה בעניין שוב ביובש וקובע: "כאשר עובד במשרד רה"מ נאלץ לממן מכיסו הוצאה עבור ראש הממשלה מדובר במנהל לא תקין" ומוסיף כי צריך ליצור מנגנון להסדרת העניין.

גם בסעיף הניקיון מעיר מבקר המדינה על הוצאות מופרזות במידה ניכרת. מ-2009 ועד 2012, גדלו הוצאות הניקיון במעון הרשמי פי 1.8 והוצאות הניקיון במעון הפרטי גדלו משנת 2010 לשנת 2012 פי 1.4. חישוב מעלה שההוצאה הממוצעת על ניקיון שני המעונות - רשמי ופרטי היתה 75 אלף שקל לחודש בשנים 2013-2009.

"ראוי היה שראש הממשלה יישא לבדו במימון היטל הבצורת"

המדינה מימנה הוצאות חריגות בשימוש במים לצורך מילוי הבריכה בווילה בקיסריה

 

אחד הנושאים המקוממים שמעלה הדו"ח הוא שני מקרים בהם מימנה המדינה את הוצאותיו החריגות של ראש הממשלה בשימוש במים. הפרט המפליא בבדיקה מעלה, שאף שבתחילה היה זה ראש הממשלה שהודיע כי הוא שישא במימון החריגה, הרי שזמן קצר אחר כך חזר בו משום מה, והודיע למשרדו כי לא יממן. מדובר ב"היטל בצורת" -היטל על צריכת מים עודפת. החריגה בחשבון של נתניהו נבעה ממילוי הבריכה בווילה הפרטית שלו בקיסריה. מדובר על סכום של כ-5,500 שקל שהושתו על נתניהו בשנים 2010-2009. כאמור, נתניהו הודיע כי ישלם את הסכום אך זמן קצר אחר כך שינה את דעתו, וחשב המשרד כמו גם היועצת המשפטית קיבלו אותה וחשבון "מס הבצורת" שולם מכספי הציבור. "לדעת המבקר ראוי היה שראש הממשלה יישא לבדו במימון היטל הבצורת. מימון היטל זה מכספי אוצר המדינה אינו עולה בקנה אחד עם אמות מידה ציבורית ולא עם החשיבות של מתן דוגמא אישית".

במקרה אחר, בשנת 2012, היה לנתניהו חוב אישי למשרדו עבור הוצאות הזמנת אוכל. מדובר בחוב של קצת יותר מ-6000 שקל. למרות דרישת תשלום שהוצאה לו, נתניהו לא שילם את החוב, ולכן הוחלט במשרד לבסוף לקזז לו אותו מסעיפי תקציב אחרים.

הווילה של רה"מ נתניהו בקיסריה. הציבור שילם על מילוי הבריכה, צילום: שאול גולן הווילה של רה"מ נתניהו בקיסריה. הציבור שילם על מילוי הבריכה | צילום: שאול גולן הווילה של רה"מ נתניהו בקיסריה. הציבור שילם על מילוי הבריכה, צילום: שאול גולן

ביקורת על התנהלות "יצירתית" של היועצת המשפטית של משרד רה"מ בשירות נתניהו

מצאה פתח משפטי כדי לממן חריגה של פי 3 מתקציב האיפור והשיער

 

התנהלותה של היועצת המשפטית של המשרד, כך עולה מדו"ח המבקר - ואף שהיא אינה מבוקרת בדו"ח - מעלה תחושה קשה של עבודה בשירות ראש הממשלה עצמו. דוגמא להתנהלות כזו היתה הדרך היצירתית בה מצאה פתח משפטי להגדלת תקציב האיפור והשיער שזוכים לו ראש הממשלה ורעייתו. בעניין זה, במקור, ישנו סעיף הקרוי "דמי ייצוג" שאמור לשמש את בני הזוג. אלא שדמי הייצוג עומדים על 50 אלף שקל ואילו בפועל, השתמשו בני הזוג בסכומים גבוהים הרבה יותר עבור איפור ושיער.

בשנת 2010 - כ-144 אלף שקל ובשנת 2011 - כ-122 אלף שקל. התקציב הנוסף שולם מ"תקציב התפעול" של משרד ראש הממשלה. המבקר מותח ביקורת על המימון הכפול של הסעיפים ומציין כי על פי חוות דעת שנתן המשנה ליועץ המשפטי בעניין כבר נאמר כי אם יש רצון להגדיל את התקציב, יש לעבור דרך ועדת הכספים ולא להישען על שני מקורות תקציב. ואולם היועצת המשפטית של המשרד הסבירה כי "דמי הייצוג" משולמים עבור הופעה ייצוגית בשגרה, בעוד דמי התפעול מממנים איפור ושיער עבור צילומים רשמיים של בני הזוג. המבקר כותב כי "בפועל הדרך שבה נוקט משרד ראש הממשלה באישרו היועץ המשפטי לממשלה הביאה לשינוי סעיף תקציבי בדרך של פרשנות משפטית של החלטת ועדת הכספים, והיה נכון לו נמנע ממנה המשרד".

בניגוד להנחיה - נשכרו שירותיו של חשמלאי חבר מרכז ליכוד כקבלן משנה בכל סוף שבוע וביום כיפור

תוך 3 חודשים התקציב נוצל במלואו; המבקר: אין תיעוד לעבודות- לא ידוע האם היתה דחיפות אמיתית בעבודות

 

התנהלות בעייתית נוספת של נתניהו נוגעת ל"פרשת החשמלאי", במסגרתה ביקשו בני הזוג להשתמש בשירותי של חשמלאי לתיקון בעיות בביתם בקיסריה. תשובת משרד ראש הממשלה היתה שנהוג להשתמש בעובדי אגף המשאבים אך בני הזוג טענו כי אלו אינם זמינים לעבודות בסופי שבוע ואחרי שעות העבודה. לפיכך, אושרה העסקת חשמלאי אבל רק לשעות הסופ"ש ואחרי שעות העבודה. עוד הותנה, כי בני הזוג לא ישכרו את שירותיו של חשמלאי המיודד מאוד עם בני הזוג, איש מרכז ליכוד. ואכן נשכרה חברה אחרת לעניין, אך החברה הודיעה כי היא מעסיקה קבלן משנה לביצוע העבודה - לא אחר מאשר אותו חשמלאי חבר מרכז ליכוד. בתוך שלושה חודשים מרגע העסקתו נוצל תקציב החשמלאי כמעט לגמרי, וכמעט לא היה סוף שבוע אחד שרעיית ראש הממשלה לא הזעיקה אותו לתיקונים בביתה בקיסריה - ואף הזעיקה אותו במהלך יום כיפור לביצוע עבודה. המבקר מציין כי כיוון שאין תיעוד לקריאות-עבודה אלה, לא ידוע האם באמת היה צורך כה דחוף בעבודות החשמלאי.

הפרקליטות פתחה בבדיקה בפרשת העסקת החשמלאי על ידי בני הזוג נתניהו, וזאת בשל חשד לפלילים. לאחר שהושלמה בדיקת מבקר המדינה, ונאסף המידע באשר לאופן העסקת החשמלאי בבית בני הזוג נתניהו בקיסריה, הועברו חומרי הביקורת בנושא ההתקשרות עמו לידי הפרקליטות. ככל הידוע היתה זו הפרקליטות שביקשה לקבל לידיה את חומרי החקירה בתום הבדיקה. זו הסיבה שבדוח מבקר המדינה לא צוין כי המבקר מצא שמדובר במעשים בעלי חשש לעבירה פלילית, אך מרגע שהפרקליטות פנתה לבקש את החומר, הוא הועבר ממשרד המבקר לצורכי הבחינה שנערכת אצלה.

בשולי הדו"ח ישנה התייחסות גם למצבו הפיזי הרעוע של בית ראש הממשלה, שמתכתבת עם הדרך בה ביקש ראש הממשלה לשקפו באמצעות הסרטון שהופץ לאחרונה ובו ערך המעצב מושיק גלאמין סיור בבית עם שרה נתניהו.

המבקר המליץ להגביר את השקיפות והפיקוח על הוצאות המעונות, להסדיר נהלים בנוגע למסגרת תקציב ותקרות הוצאה, ולהסדיר נהלים בכל הנוגע ליתר הסעיפים עליהם כתב.

ממשרד מבקר המדינה נמסר כי ״חומרי הביקורת בנושא התקשרות עם חשמלאי, עברו לפרקליטות. זאת בהמשך להתכתבויות ולשיחות שהתקיימו עם הפרקליטות בנושא זה״.

 

מהליכוד נמסר בתגובה, "ראש הממשלה מכבד את המלצות דו"ח המבקר לגבי כל הנושאים שנבדקו. חלק גדול מההמלצות בדו"ח יושמו טרם כתיבתו. ראש הממשלה הנחה ליישם את ייתר ההמלצות באופן יעיל ומיטבי.

"לצערנו, הקמפיין התקשורתי המתגלגל סביב דו"ח זה בשבועות האחרונים הוא ניסיון ברור להפיל את ראש הממשלה וממשלת הליכוד על ידי עיסוק בזוטות והסחת דעת מהנושא החשוב באמת: מי יגן על מדינת ישראל מול האיומים הביטחוניים העצומים והלחצים הבינלאומיים - בנימין נתניהו או ציפי ובוז'י. עובדה: בדברים שכן נבדקו בדו"ח על ידי המבקר - אין שום חשש לפגיעה בטוהר המידות ובוודאי לא חשש לפלילים.

"הפתיח שלפני הדו“ח, שאיננו חלק מהדו"ח, כולל זוטי דברים על מחזור בקבוקים ורכישת רהיטי גן. דברים אלו לא נבדקו על ידי המבקר, לא נעשתה פנייה למשרד ראש הממשלה או לראש הממשלה בעניינים אלה ולא ניתנה להם זכות תגובה בנושאים אלו.

"בדו"ח המבקר אין השוואה למעון רשמי אחר כלשהו בישראל. מצב זה יוצר בעיה קשה של אמת מידה, כי הוצאות של מעון רשמי אינן דומות בשום אופן להוצאות בבית פרטי כלשהו. לדוגמה, הוצאות בית הנשיא גדולות עשרות מונים מאלו של מעון ראש הממשלה. לגבי בית הנשיא, אין פירוט בדו"ח המבקר על חלוקת התקציב, ואין ירידה לפרטים. על כן אין בסיס להשוואה המאפשר לציבור לשפוט מהן אמות המידה המקובלות.

"חשוב להדגיש: הוצאות מעון ראש הממשלה ירדו משמעותית בשנתיים האחרונות. ההוצאות גדלו משמעותית בתקופה מסוימת, שבה ניהל את המעון הרשמי מני נפתלי - עובד ממורמר לשעבר, המוביל מסע השמצות והכפשות נגד ראש הממשלה, על מנת להוציא כספים שלא כדין מקופת המדינה ולפגוע בראש הממשלה ובליכוד בתקופת בחירות. הוצאות המעון הרשמי ירדו ופחתו משמעותית לאחר עזיבתו של נפתלי את התפקיד".

תגיות

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
סיפור אמיתי
היה לי מספר קטן של דירות נופש להשכרה עד שעייפתי מזה ועכשיו הן מושכרות בשכירות שנתית רגילה. הדירות יפות מרוהטות ומצוידות קומפלט והמחיר בהחלט נוח. הדייר ששכר את הדירה התעקש להביא את הספה שלו מהבית, כשאמרתי לו שאין לי מחסן עבור זה וגם חששתי שהספה תתקלקל באיכסון הוא המשיך להתעקש ואמר שהוא ישים את הספה שלי בבית הוריו וישלם עבור כל ההוצאות גם אם יצטרך לאכסן את זה. הוא אוהב את הספה שלו ונוח לו איתה. אני נשבעת לכם שזה נכון ואז אולי גם נתניהו רצה את הספה שלו שהוא רגיל לרבוץ עליה והיא נוחה לו כמו הבדיחה על זוג נעלי הבית הסמרטוטי אבל נוח שלא רוצים להיפרד מהן. קשה לי להאמין שדברים נעשן במעון ראש הממשלה בזדון. לך תדע מה עולל שם אב הבית שנראה כנהנתן לא קטן וכמה דברים נדדו לכיס ולבית שלו....? מישהו בדק מהר לפני שהוא יסתיר את כל העקיבות, אולי בגלל זה הוא דרש חסינות? מישהו משלם לו או הבטיח לו משהו אם הוא יצליח להכפיש את נתניהו כדי שייכשל בבחירות או בכלל לא יתאפשר לו להשתתף בבחירות? יכולים להיות אלה אוייבים מבית, או אפילו אוייבים מבחוץ ממדינות ערביות ועוד יצורי שטן שלא מתאים להם שנתניהו ימשיך להיות ראש הממשלה.
22.02.15
לכל התגובות