אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
DARPA תקרין לכם תמונות ישירות לתוך המוח צילום מסך: hplusmagazine.com

פורצי הדרך

DARPA תקרין לכם תמונות ישירות לתוך המוח

סוכנות המחקר של הפנטגון הציגה פיתוח חדש - מודם זעיר המושתל תוך מוח האדם ומאפשר הקרנת תמונות ישירות לתוך שדה הראיה של המשתמש. היתרון העצום של המכשיר הוא מחירו - 10 דולר בלבד

17.02.2015, 16:55 | רפאל קאהאן

סוכנות המחקר של הפנטגון, DARPA, הציגה השבוע תוכנית שאפתנית שמטרתה לפתח מודם שניתן להשתיל בתוך המוח של המשתמש. המודם יאפשר להקרין מידע חזותי ישירות לתוך המרכז הויזואלי בקליפת המוח. בפועל, הוא עוקף את כל המוליכים העצביים והעיניים ומשדר את התמונות לשדה הראיה של המשתמש - כך שמדובר גם בפתרון מצוין לעיוורים או בעלי קשיי ראיה.

קראו עוד בכלכליסט

המודם גם לא יצטרך כל תוכנה או חומרה חיצונית, אבל יוכל להתמשק אלחוטית עם מצלמות ומחשבים שיוכלו להזרים למוח את המידע. משתמשים יוכלו לצפות מרחוק בפיד שמגיע ישירות ממצלמת אבטחה, לראות סרטים או אפילו לשוטט בעולמות וירטואליים. לפי DARPA, הדרישות הן שהמודם יהיה זול ליצור ופשוט להתקנה ולתיקון: "המודם לא יהיה יותר גדול משני מטבעות של חמש סנט אחד על גבי השני ושהוא יעלה עד 10 דולר", הסביר מנהל הפרויקט, פיליפ אלוויידה.

מתוך המצגת שחושפת את הפרויקט השאפתני, צילום מסך: hplusmagazine.com מתוך המצגת שחושפת את הפרויקט השאפתני | צילום מסך: hplusmagazine.com מתוך המצגת שחושפת את הפרויקט השאפתני, צילום מסך: hplusmagazine.com

באופן ראשוני, הרזולוציה של המידע החזותי שהמודם יוכל להציג תהיה ברמה נמוכה - לא גבוהה יותר משל שעון יד דיגיטלי משנות השמונים. אך עם הזמן, החוקרים מקווים לשפר את הרזולוציה ואת הממשק אדם-מכונה עד לרמה שיוכלו להקרין מידע בהפרדה מקבילה ל-Full HD ואולי אף מעבר לכך. 

בכנס בו הוצג הפרויקט החדש הסוכנות גם חנכה את המחלקה החדשה ביותר שלה, שתתמחה בפיתוח ביוטכנולוגיה ותקדם מחקרים שיעסקו בממשק בין יצורים חיים וחומרה מכאנית או אלקטרונית. אחת מהתוכניות המוצלחות ביותר של החטיבה שכבר נחשפה בעבר היא לפיתוח תותבות ביוניות הניתנות לשליטה על ידי אימפולסים מהמוח.

עוד פתרונות שהמחלקה מפתחת הם תחליפי איברים מבוססי שבבים, או Organs on Chips כפי שכינו אותם החוקרים. אחד מהשבבים הראשונים שפותחו הציג תחליף של מעיים, שצפוי לשמש כדרך עבור חברות התרופות לבדוק את ההשפעה של תרופות ללא צורך בניסויים על בני אדם או בעלי חיים אחרים.

תגיות