אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נדחה ערעורו של נניקשווילי: חי בארץ ולכן חייב במס

נדחה ערעורו של נניקשווילי: חי בארץ ולכן חייב במס

בין המסמכים שהוגשו לבית המשפט בהליך היה גם תצהירו של הח"כ לשעבר בנימין בן אליעזר שבו העיד שמרכז חייו של נניקשוולי אינו בישראל. לפי החשד, התצהיר ניתן לכאורה תמורת שוחד שקיבל מאיש העסקים. נניקשווילי: נערער לעליון

18.02.2015, 06:44 | תומר גנון, רוני זינגר וזוהר שחר לוי

בית המשפט דחה את ערעורו של איש העסקים אברהם נניקשווילי על שומת מס שהוציאה לו רשות המסים על השנים 2005-2007. נשיא בית המשפט המחוזי בבאר שבע יוסף אלון קבע בראשית החודש שבשנים האלה היה נניקשווילי

תושב ישראל. נניקשווילי הוא מבעלי השליטה בחברת הנדל"ן המניב מנופים (23%) וחברת חיפושי הנפט שמן (9%).

קראו עוד בכלכליסט

כפי שהותר בעבר לפרסום בעקבות עתירת "כלכליסט", בהליך הערעור הוגש מטעמו של נניקשווילי תצהיר עדות ראשית החתום על ידי ח"כ לשעבר בנימין (פואד) בן אליעזר. בתצהיר תמך בן אליעזר בטענת נניקשווילי כי "מרכז חייו" בשנים 2005-2007, שעליהן הוא נדרש לשלם מס, לא היו בישראל. כלומר שעל רווחים שצבר בשנים האלה, המוערכים באופן זהיר במיליוני שקלים, נניקשווילי לא היה חייב במס בארץ.

מימין פואד בן אליעזר ואברהם נניקשווילי. ניקשווילי מתכוון לערער לבית המשפט העליון, צילום: יריב כץ מימין פואד בן אליעזר ואברהם נניקשווילי. ניקשווילי מתכוון לערער לבית המשפט העליון | צילום: יריב כץ מימין פואד בן אליעזר ואברהם נניקשווילי. ניקשווילי מתכוון לערער לבית המשפט העליון, צילום: יריב כץ

התצהיר של בן אליעזר מככב גם בחקירת השוחד

התצהיר שבחתימת בן אליעזר שהוגש לבית המשפט ותמך בטענתו של נניקשווילי בעניין התושבות, נמצא בלב חקירה שניהלה המשטרה נגד השניים. במסגרת אותה חקירה המליצה המשטרה לפרקליטות לפני כחודש להעמיד את נניקשווילי ובן אליעזר לדין על עבירות שוחד, הלבנת הון, מרמה והפרת אמונים ועבירות מס. לפי החשד, החל משנת 2006, בעת כהונתו של בן אליעזר כשר התשתיות ובהמשך כשר התמ"ת, אנשי עסקים המקורבים אליו העבירו לידיו סכומי כסף גדולים בתמורה לקידום האינטרסים העסקיים שלהם.

נניקשווילי, כך התגלה במהלך החקירה, העביר לבן אליעזר 400 אלף דולר. לטענת השניים הסכום הוגדר כהלוואה לרכישת דירת יוקרה ביפו. במהלך חקירתו של בן אליעזר במשטרה הוטח בו כי 400 אלף הדולר היו בין היתר בתמורה לתצהיר שעליו חתם עבור נניקשווילי ושהיה עשוי לחסוך לאיש העסקים מיליוני שקלים בתשלומי מס. זאת, כאמור אם היה נקבע שנניקשווילי אכן לא היה תושב ישראל בשנים 2005-2007.

"בתצהיר עדותו הראשית מצהיר נניקשווילי כי החל מ־1991 הפסיק את פעילותו הכלכלית בישראל", כתב השופט אלון בפסק הדין. "פניתי לעסקים בתחום רכישות ומכירות נפט ושינוע נפט בגיאורגיה וברוסיה", ציטט אלון מתצהירו של נניקשווילי. "מרכז חיי הכלכליים האישיים והחברתיים היה בגיאורגיה וברוסיה מאז שנת 1994. בשנת 2002, עקב מצב פוליטי בעייתי, עזבתי את גיאורגיה (...) בחרתי להמשיך לחיות ברוסיה ולהפעיל ממוסקבה את עסקי הנפט, רכישתו, מכירתו והובלתו.

"לא חשבתי מעולם לחזור לחיות בישראל", המשיך לצטט השופט מתצהירו של נניקשווילי. "לישראל אין קשר לעסקי נפט, לרכישתו, מכירתו והובלתו שבהם עסקתי, כך שהחיים כאן לא התאימו לי. מ־1999 התחלתי להעביר את מרכז עסקי לרוסיה ומשנת 2002 ועד היום את מתגורר במוסקבה. שם ביתי הקבוע, שם מרכז עסקיי, שם נמצאים חברי ואין בכוונתי לעבור למקום אחר".

השופט החזיר את העניין לידי פקיד השומה

כאמור השופט אלון דחה את טענתו של נניקשווילי. נימוקי הדחייה לא הותרו לפרסום. "סיכומם של דברים כי בשלוש שנות המס 2005-2007, 'מרכז חייו' של נניקשווילי, כמובן ההיגד לבחינת התושבות – היה אמנם בישראל, ועל כן המשיב היה בשלוש השנים האמורות 'תושב ישראל'", כתב אלון. "אני דוחה את ערעורו בסוגיית התושבות. אני מורה על החזרת הדיון בהשגותיו של המערער על שנים אלה לפקיד השומה, וזאת על מנת שישוב ויקבע את סכום שומת המס של המערער לשלוש שנים אלה".

מעו"ד זיו שרון המייצג את נניקשווילי נמסר: "אנחנו מכבדים את החלטת בית המשפט המחוזי בבאר שבע, אך מבחינה משפטית לדעתנו היא אינה נכונה. בכוונתנו לערער לבית המשפט העליון".

תגיות