אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מדוע אישרה ועדת הביקורת של דוניץ את עסקת בעלי העניין השנויה במחלוקת? צילום: בלומברג

מדוע אישרה ועדת הביקורת של דוניץ את עסקת בעלי העניין השנויה במחלוקת?

מדובר בעסקה שמנסים לאשר האחים רם דוניץ ותמר רוטברג, שמחזיקים ב־32.6% ממניות החברה, למכירת מלוא המניות שברשותם בתמורה לסכום של 49 מיליון שקל

18.02.2015, 15:18 | אורן פרוינד

ועדת הביקורת של חברת הנדל"ן הבורסאית דוניץ שבשליטת משפחת דוניץ פרסמה היום (ד') פרטים נוספים אודות ההחלטות שהביאו אותה לאשר את עסקת בעלי העניין  השנויה במחלוקת שאישרה לפני כחודש.

מדובר בעסקת בעליי עניין שמנסים לאשר האחים רם דוניץ ותמר רוטברג, שמחזיקים ב־32.6% ממניות החברה, למכירת מלוא המניות שברשותם בתמורה לסכום של 49 מיליון שקל לפי מחיר מניה של 19.76 שקל למניה, פרמייה של 17.8% על מחיר השוק ערב ההודעה על העסקה.

ועדת הביקורת של דוניץ אישרה את הסכם המכירה במחיר הגבוה בטענה כי הרכישה עומדת במבחני החלוקה וכי מחיר הרכישה הוא מוצדק לפי נתונים שהובאו בדבר רווחים צפויים מהפרויקטים של החברה. בדוח האישור כתבה הוועדה כי "על פי נתונים שהובאו בפני הנהלת החברה ביחס לתזרימי המזומנים ולרווחים המוערכים שיצמחו מהפרויקטים העתידיים של החברה, הוצגו שני תחשיבים של היוון התזרימים כאמור, אחד לפי שיעור היוון שנתי של 5% והשני לפי שיעור היוון שנתי של 10%" ועדת הביקרת טענה כי תזרימים אלו משקפים את מחיר מניה של 19.76 שקל.

את הדברים אמרה ועדת הביקורת במהשך למכתבו של יורם קוסובר, בעל מניות פרטי המחזיק ב-199 מניות החברה ומי שעמד מאחורי הבקשה לתביעה נגזרת כנגד החברה בחודש דצמבר 2014, שפרסם בחמישי האחרון מכתב לבעלי המניות של החברה הקורא להם להתנגד לעסקה שמגבשים בימים אלו בעלי השליטה בחברה שתובא לאישור האסיפה הכללית ביום 4 במרץ 2015.

לטענת קוסובר העסקה הזאת נראית כמו קניית שתיקתם של רם ותמר על מנת לאפשר לבעלי השליטה האחרים להמשיך לאשר לעצמם הטבות מפליגות באין מפריע. "עסקה זו מדיפה ריח רע של ניגודי עניינים ולא נועדה אלא להטיב עם בעלי השליטה" כתב קוסובר במכתבו.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

את ההטבות המפליגות וניגודי העניינים שביצעו לכאורה בעלי השליטה בחברה פירט קוסובר בבקשה לתביעה ייצוגית שהגיש לבית המשפט המחוזי בתל אביב ב-22 לדצמבר 2014. לטענתו, בני משפחת דוניץ ומקורבים לה מחזיקים בחברה מניות בשיעורים הקרובים ל־5% לכל מחזיק, אך נמוכים משיעור זה, ובשיטה זו נמנעים לכאורה מדיווח על החזקה המצטברת לכדי כ־57% וכך משתמשים לטענתו בזכויות ההצבעה שלהם בכדי לאשר לעצמם הטבות מפליגות.

בתביעה נטען כי המשפחה ביצעה עסקאות עצמיות אסורות ב־28 מיליון שקל. התובע ביקש כי תאושר תביעה לביטול מדיניות התגמול שאישרה החברה, ביטול תנאי כהונה והעסקה של יו"ר הדירקטוריון יעקב דוניץ והמנכ"ל ניסים אחיעזרא וכן לבטל מענק פרישה ששולם לדב דוניץ ששימש בעבר כנושא משרה בחברה.

קוסובר טוען כי בעלי השליטה האחרים הציעו לרם דוניץ ותמר רוטנברג את עסקת הרכישה של המניות בכדי לקנות את שתיקתם למעשים אלו ומביא לכך חיזוק בעובדה שהשניים התנגדו בעבר למהלכים של בעלי השליטה בחברה. לטענתו, רם דוניץ אף פרסם שתי הודעות עמדה וקרא לבעלי המניות להתנגד למעשי בעלי השליטה וקרא להם כשלים חמורים ודיבידנד סמוי על חשבון בעלי המניות כולם.

ב-29 לינואר החברה פרסמה בהוראת רשות ני"ע הבהרה בדבר עסקאות בעלי עניין שביצעה. במסגרת ההבהרה התייחסו בעלי השליטה יעקב דוניץ וניסים אחיעזרא לעסקה הנוכחית וציינו כי הם וקרוביהם כהגדרת המונח בחוק, לא יצביעו באסיפה. קוסובר טוען כי קיים יסוד סביר לחשש שמדובר בהבהרה מתחמקת ומטעה.

לדבריו, יש חשש שאותם בני משפחה שאינם עונים להגדרת קרובי משפחה בחוק, יצביעו בניגוד עניינים מובהק בעד העסקה ויביאו לאישורה. לטענתו זה בוצע בעבר כאשר באסיפה מדצמבר 2013 אחותו של יעקב דוניץ שרה רימר סווגה כבעלת עניין אישי ושלושת ילדיה לא סווגו כך מכיוון שהחוק אינו מגדיר אחיינים כקרובי משפחה.

קוסובר קרא לבעלי המניות להתנגד לעסקה באסיפה הקרובה. "אני קורא לבעלי המניות להתנגד לאישור העסקה ודורש מהחברה לפרסם את שמות המצביעים באסיפה בכדי שיימסר מידע מלא ומדויק בדבר זהות התומכים בעסקה ובכדי למנוע את אישורה בעילום שם ומתחת לרדאר בניגוד לטובת החברה".

תגיות