אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשת אילן'ס תפתח עשרה סניפים חדשים צילום: עמית שאבי

בלעדי לכלכליסט

רשת אילן'ס תפתח עשרה סניפים חדשים

רשת בתי הקפה מתרחבת משמעותית ותמנה בסוף השנה 24 סניפים. רובם יהיו בזכיינות - שיטה שהבעלים יעקב לוזון ניסה עד כה להימנע ממנה

19.02.2015, 07:01 | אורנה יפת

רשת בתי הקפה אילן'ס, שבבעלות יעקב לוזון, משנה אסטרטגיה. ל"כלכליסט" נודע כי היא תפתח לראשונה סניפים באמצעות זכיינים כדי להגביר את קצב ההתפתחות האטי שלה ביחס למתחרים וכדי להסיר מהבעלים חלק מעלויות התפעול. נוסף על כך יעביר לוזון לזכיינים חלק מהסניפים הקיימים שמצויים כיום בבעלותו. בשנה הקרובה צפויים להיפתח עשרה סניפים חדשים ובסוף 2015 תמנה הרשת 24 סניפים.

קראו עוד בכלכליסט

רשת אילן'ס קיימת משנת 1994 ועד היום הקימה 15 סניפים בלבד; כיום היא מונה 14 סניפים שפועלים בעיקר במרכז הארץ לאחר שהסניף בראשון לציון נסגר לפני חצי שנה. לעומת זאת, רשתות מתחרות פתחו בשנים האחרונות עשרות בתי קפה, וחלקן, ארומה ישראל, קפהקפה וקפה גרג למשל, מונות כיום יותר ממאה סניפים בפריסה ארצית. אילן'ס פתחה לפני כחודשיים סניף בבית החולים קפלן ברחובות בהשקעה של 1.3 מיליון שקל, לאחר שזכתה במכרז לפתיחת סניף בבית החולים, ובתחילת מרץ ייפתח סניף נוסף של הרשת ב־V TOWER בבני ברק בהשקעה של 800 אלף שקל.

סניף אילן סניף אילן'ס באבן גבירול בתל אביב. עשוי להפוך לחנות לממכר מוצרי קפה | צילום: אביגיל עוזי סניף אילן

בעבר עמדה אילן'ס למכירה, ולוזון אמר כי הוא לא מעניק זכיינויות מכיוון שקל יותר למכור רשת בבעלות. כעת הוא מסביר: "מכיוון שהרשת לא למכירה, החלטתי להסיר מעליי את הצד התפעולי. תפעול הרשת הוא בעייתי כאשר הסניפים בבעלות. יש בעיה להעסיק מאות עובדים שרובם צעירים ולא מתייחסים למקום העבודה ביתר רצינות. בשלב הראשון נפתח סניפים חדשים בזכיינות ובהמשך נעביר חלק מהסניפים הקיימים לידי זכיינים".

לרשת חוזים חתומים לפתיחת סניפים בנס ציונה, הוד השרון ורעננה, ונבדקת אפשרות לפתוח סניפים גם בחולון ובירושלים. הסניפים בבני ברק ובנס ציונה ייפתחו בבעלות הרשת. "הסניפים שיוקמו יהיו קטנים, 70–100 מ"ר. המטרה היא לפתוח סניפים קטנים שהרווחיות בהם גבוהה ביחס להשקעה", הוא אומר. ההשקעה בכל סניף, בהתאם לגודלו ולמיקומו, נעה בין 500 אלף שקל למיליון שקל. הזכיין יידרש לתשלום חד־פעמי של 150–200 אלף שקל ונוסף על כך ישלם תמלוגים חודשיים של 5% מהמחזור ו־1% עבור פרסום הרשת.

"רשת אילן'ס לא ידועה בכל הארץ", אומר לוזון, "והכניסה שלנו לתחום הקפסולות דורשת הכרה ארצית, לא רק בתל אביב. אם הצרכנים יכירו את הקפה שלי גם מחוץ לגוש דן, יגדלו מכירות הקפסולות".

בתוך כך סוגר לוזון את אחד מסניפי הרשת בתל אביב ובמקומו יפתח חנות לממכר מוצרי קפה כדי לקדם מכירת קפסולות, אביזרים נלווים וקפה טחון של המותג. הסניפים שעשויים להיסגר הם סניף אבן גבירול הסמוך לסניף רשת קופיקס, או סניף הרשת ברחוב קרליבך.

תגיות

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
עברתי לנספרסו. כנסו...
נגמרו הימים שהיינו פראיירים!! עם 4 חבריי לעבודה קנינו יחד מכונת אספרסו. כוס עולה לנו 2.3₪. תאמינו לי, לא רע בכלל. זמינות מיידית, קפה משובח ועוד כמה שקלים בכיס בסוף החודש. בעניין הזכייניות: אם פניכם זכייניות - רק ארומה ישראל. רשת מקצוענית בטירוף. ושם, בניגוד לשאר מרוויחים כסף... אולי חלומי להיות זכיין שלהם יתגשם... שבוע טוב
ירון קפאין  |  22.02.15
19.
את הקפה הטוב ביותר עכשיו אפשר למצוא לא בבתי קפה
אלא בחנויות קפה. שם אנשים לא רק יודעים להכין קפה כמו שצריך אלא גם יודעים לקלות אותו. ההבנה של העובדים בחנות הרבה יותר גבוה בגלל שהקפה זה המטרה ולא האווירה או מהירות ההגשה וכי יודעים שהלקוחות לא שותים נס או קפסולות. מי שקונה קפה טחון בחנויות קפה יוכל לבקש לטעום מהתערובות שלהם, מה שבחנות תבלינים יגרום להרמת גבה.
עומר , רחובות  |  21.02.15
לכל התגובות