אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מגה מחירים: מחיר יוגורט דנונה עם תוספות עלה ברשת מ-5 שקל ל-5.7 שקל

בלעדי לכלכליסט

מגה מחירים: מחיר יוגורט דנונה עם תוספות עלה ברשת מ-5 שקל ל-5.7 שקל

שבועות ספורים לאחר שרשת מגה העלתה את מחירם של מספר מוצרי חלב וסלטים, היא מעלה גם את מחירו של היוגורט - וזאת למרות ששטראוס הותירה את המחיר לקמעונאים על כנו

19.02.2015, 09:25 | נורית קדוש

שבועות ספורים לאחר שרשת מגה ייקרה את מחיר מוצרי חלב והסלטים מבלי שהספקים העלו מחירים, היא ממשיכה לייקר מוצרים נוספים. הרשת  העלתה את מחיר יוגורט דנונה עם תוספות מ-5 שקלים ל-5.7 שקלים, זאת למרות ששטראוס לא שינתה את מחיר המוצר. הקמעונאים משלמים לשטראוס על המוצר 3.2 לפני מע"מ ולפני ההנחות המסחריות, כך שכעת הרווחיות הגולמית של מגה על המוצר עומדת על לפחות 50%.

קראו עוד בכלכליסט

אין זו הפעם הראשונה בתקופה האחרונה בה מגה מעלה מחירים שלא בעקבות התייקרות המחיר על ידי הספקים.

בתחילת ינואר העלתה מגה את מחיריהם של מוצרים רבים במקררי החלב בסניפי מגה בעיר בשיעור שהגיע עד 34%.

באותה הזדמנות העלתה את מחיר אותו יוגורט דנונה עם תוספות שנמכר אז במארזי רביעיה מ- 17.6 שקל ל-20.2 שקל, כך שמחיר הגביע האמיר מ-4.4 ל-5 שקלים. כך, בתוך כחודש השלים המוצר התייקרות בגובה 29.5%.

במגה העלו אז גם את מחירו של מארז דני שוקולד ב-20% ל-16.7 ומארז דני וניל עלה מ-13.9 שקל ל-18.7 שקל. שמיניית מילקי עלתה ב- 14.6% ל-22.8 שקל.

במוצרי חברת תנובה שנחשבים רגישים יותר מבחינת הצרכן לתנודות מחיר, העלתה מגה רק מחירי מוצרים פחות פופלריים כמו גבינות השמנת מסדרת נפוליאון ל-15.4 שקל וחלב עמיד מ-7.2 שקלים ל- 8.8 שקלים.

מגה. המחירים עולים למרות שהספקים לא מייקרים את המחיר לקמעונאים, צילום: גיל קליאן מגה. המחירים עולים למרות שהספקים לא מייקרים את המחיר לקמעונאים | צילום: גיל קליאן מגה. המחירים עולים למרות שהספקים לא מייקרים את המחיר לקמעונאים, צילום: גיל קליאן

במגה לא פסחו על מוצרי החלב של טרה והעלו את מחיר סדרת יוגורט פירות של מולר ב-11.8% ל-5.7 שקלים לגביע.

במגה טענו אז כי הרשת לא ביצעה עליית מחירים, ומדובר במוצרים שהוזלו לתקופת מבצע והוחזרו למחירם הקודם. עוד נטען כי במקביל הרשת ביצעה הוזלות במגוון מוצרי חלב אחרים.

מגה הסובלת מהיעדר יציבות בעקבות ירידה מתמשכת במכירות, מנסה להשיג מקורות הכנסה שונים, בהם בין היתר באמצעות העלאת מחירים מבלי שהספקים יעלו את המחיר בו הם מוכרים לרשת את המוצרים. גם מהעובדים דורשת מגה שישאו בנטל וכפי שנחשף ב"כלכליסט", דרשה לאחרונה קיצוץ של 60 מיליון שקל בתנאי השכר שלהם. בעוד הצדדים מתדיינים על המתווה, החליטה מגה לסגור סניפים - מהלך שמשמעותו פיטורי עובדים.

 

בוועד טוענים כי בכוונת מגה לסגור 10 סניפים בהם מועסקים 170 עובדים ואילו הנהלת הרשת טוענת כי מדובר ב-5 סניפים בהם מועסקים 65 עובדים. בעקבות החלטת מגה, הכריז אתמול ועד העובדים על סכסוך עבודה ובתוך שבועיים יוכל לנקוט באמצעים שונים ובהם השבתת הסניפים.

תגיות