אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גוזרים קופון: כמה מרוויחה מספרה? צילום: shutterstock

חשבון בבקשה

גוזרים קופון: כמה מרוויחה מספרה?

ביקור של אישה במספרה מסתיים בדרך כלל בהוצאה כספית לא מבוטלת. כמה מרוויחה מספרה בינונית במרכז הארץ שעושה שש תספורות לנשים ביום בממוצע?

20.02.2015, 08:03 | יאיר נתיב

תספורת לאישה היא דבר יקר יחסית, ושיעור הרווח עליה גבוה למדי. ובכל זאת, בכל תחום עם חסמי כניסה נמוכים ורמת סיכון גבוהה יחסית, גם מספרות נופלות לפעמים. בדקנו את רמת הרוווחיות של מספרות. 

קראו עוד בכלכליסט

 
"בתספורת אין לספר הוצאה", אומר שלמה שעבני שמייעץ בהקמת מספרות. "הוא מחזיק מספריים וזהו, ויש לו את העלויות הקבועות. צריך לקחת בחשבון שיש לו את ההוצאות של החזקת המקום". המספריים של הספר עולות כמה מאות שקלים, ומי שנסחף יכול לשלם גם אלפי שקלים על זוג איכותי במיוחד. העלויות הקבועות, שבמספרות שאותן בדקנו מגיעות לכ-25 אלף שקל, כוללות שכירות ועובדים. לצורך החישוב, נלקח בחשבון מקום שבו כ-40% מן העבודה מוקדשת לתספורות נשים. 

"ענף המספרות מאופיין בגיוון רב", אומר רובין לובל, סמנכ"ל במט"י רעננה. "לשוני בין המספרות יש משמעות לא מבוטלת, בעיקר בהיקף העבודה. בדוגמא שמובאת כאן, מספיק שמספרה תוסיף עוד תספורת אחת בכל יום כדי שמצבה ישתפר פלאים. למען הדוגמא, במעבר משש תספורות לשבע תספורות בכל יום הרווח על כל תספורת עולה ל-87 שקלים והרווח החודשי מזנק בקרוב ל-4,000 שקלים".

תחום המספרות, כמו כל שאר התחומים, הוא גם תחום של מספרים. לדברי לובל, מספרה חזקה ברוטשילד יכולה לעשות 20 תספורות ביום וחמש החלקות, אבל אז גם עלויות העובדים והעלויות הקבועות יהיו גבוהות בהתאם.

מספרה. "בתספורת אין לספר הוצאה, הוא מחזיק מספריים וזהו", צילום: shutterstock מספרה. "בתספורת אין לספר הוצאה, הוא מחזיק מספריים וזהו" | צילום: shutterstock מספרה. "בתספורת אין לספר הוצאה, הוא מחזיק מספריים וזהו", צילום: shutterstock

לדבריו, גם מוצרים שוטפים אפשר לקנות בטווח מחירים משתנה - כך ניתן למשל לקנות גלון שמפו ב-180 שקל וגם ב-60 שקל. "צריך לקחת בחשבון שיש שנים שבהן ספר מתחיל לא מרוויח ושיש גם חודשים חלשים, למשל בספירת העומר".

על המוצרים, אגב, הרווח גדול יותר. "ספר קונה מוצרי טיפוח ומרוויח בממוצע 50%-60% על כל מוצר", אומר שעבני, ומוסיף כי "בשנים האחרונות הכול השתנה. פעם הרווח של הספר היה הרבה יותר גדול. בגלל התחרות גם הספרים לא מעלים מחירים כבר שנים. הם אמנם קונים את המוצרים יותר בזול, אבל גם מוכרים יותר בזול. ספר קונה מסכה, נניח ב-50 שקלים, ומוכר ב-80-75 שקל כולל מע"מ. יש מספרות שתמצא בהן את אותו מוצר ב-15 שקלים יותר, כמו בכל דבר. הכל תלוי במספרה ובמיקום שלה".

תגיות