אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המעושרים של תשובה: מי האנשים שהזרימו מאות מיליוני שקלים להנפקה של דלק? צילום: ראובן שוורץ

המעושרים של תשובה: מי האנשים שהזרימו מאות מיליוני שקלים להנפקה של דלק?

הגיוס המוסדי של קבוצת דלק לקראת הנפקת האג"ח הראשונה שלה מאז הסדר החוב בדלק נדל"ן הצליח למרות שבתי ההשקעות הגדולים לא השתתפו. מי כן השתתף? מפעל הפיס, בנק אגוד, בנק הפועלים, חברת התשתיות מנדלסון, ושורה של משקיעים פרטיים כמו דליה גזית, רונן מאירוביץ ונוספים. הרשימה המלאה

19.02.2015, 16:25 | אורן פרוינד

למרות קריאות החרם והביקורת הציבורית, קבוצת דלקהשלימה אמש (ד') בהצלחה רבה את השלב המוסדי בהנפקת האג"ח שלה בתל אביב. החברה זכתה לביקושים עצומים של 1.075 מיליארד שקל והגדילה את היקף הגיוס מסכום מתוכנן של 400 מיליון שקל לסכום של 686 מיליון שקל בריבית של 4.4%.

קראו עוד בכלכליסט

למרות שמדובר בשלב המוסדי, עיקר המזמינים בהנפקה של דלק הם לא הגופים המוסדיים שאנו רגילים לראות בהנפקות מסוג זה, כמו חברות הביטוח ובתי ההשקעות הגדולים, אלא בעיקר גופי נוסטרו (הון עצמי) של בנקים ומשקיעים פרטיים.

לרשימה המלאה של המשקיעים בגיוס המוסדי של קבוצת דלק: לחצו כאן

הגופים המוסדיים היחידים שהזמינו בהנפקה של דלק הם מור קרנות נאמנות, מנורה ואיילון שהזמינו וקיבלו 41 מיליון שקל בלבד מתוך סכום גיוס של כולל של 686 מיליון שקל. עיקר ההזמנות בוצעו על ידי שחקנים פרטיים, בתי השקעות אזוטריים ומספר חברות ישראליות. כך למשל, בית ההשקעות ברק קפיטל שבשליטת אייל בקשי הזמין 16 מיליון שקל, בנק איגוד הזמין לתיק הנוסטרו שלו 12 מיליון שקל, בנק הפועלים הזמין גם הוא לתיק הנוסטרו שלו 10 מיליון שקל. מפעל הפיס רכש אג"ח בהיקף של 3 מיליון שקל וחברת מנדלסון תשתיות, הנסחרת בעצמה בבורסה בתל אביב, רכשה אג"ח בהיקף של 800 אלף שקל לתיק ני"ע שלה.

הרשימה כללה גם משקיעים פרטיים, חלקם מוכרים יותר חלקם מוכרים פחות. כך למשל, יעקב אקילוב, שניהל בעברו את פעילות שוק ההון של מליסרון, רכש אג"ח בהיקף של 800 אלף שקל, דליה גזית, פעילה בשוק ההון שמופיעה לא פעם ברשימות שחקני הנוסטרו בהנפקות בתל אביב, רכשה אג"ח בהיקף של 6.7 מיליון שקל והמשקיעים הפרטיים אמיר אוחנה וניר שרון רכשו אג"ח בהיקף של 4.5 ו-5.5 מיליון שקל כל אחד.

משקיע נוסף שרכש אג"ח בהיקף של 4 מיליון שקל הוא רונן מאירוביץ, פעיל בשוק ההון שהיה בעברו דירקטור בחברת הבנייה מ. את מ כהן, חברה לבנייה שנסחרה בעברה בבורסה. כל גופי הנוסטרו ביצעו הזמנות קטנות של 10-15 מיליון שקל. ההזמנה הגדולה ביותר ביצע בית ההשקעות ענבר שהזמין וקיבל את הנתח הגדול ביותר – 65 מיליון שקל. בהנפקה בלט גם סיטי בנק שלקח 10 מיליון שקל.

יצחק תשובה בקידוח תמר, צילום: משה בנימין יצחק תשובה בקידוח תמר | צילום: משה בנימין יצחק תשובה בקידוח תמר, צילום: משה בנימין

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
בעקבות התספורת האגרסיבית והתנערותו מתשלום החוב ולו ברובו - תשובה מוחרם לתמיד
רוצה מחילה של פעילי שוק ההון? שוציא הצעת רכש לאגחים של אפריל במחיר שישקף החזר של 70-80 אחוז לפחות מהחוב המקורי של דלק נדלן. רוב מחזיקי האגח עדיין תקועים עם הסדרות שלו (אפריל) ככה שאין בעיה לעשות זאת.
לא אקנה אגח שלו לעולם  |  20.02.15
4.
שינוי / תיקון הנוהלים והחוקים בגיוס הון מהצבור.
יש כאן הזדמנות להוכחת הטענה שהסדר חוב כמו "ההסדרים" שנעשו בעבר לא יאפשר מחיקת חוב כלל! כל עוד לא נעשו כל הפעולות להסדרה ע"י גוף חיצוני,ציבורי, (כמו חשב מלווה ) שיכללו חיוב הלווה לשימוש במקורות פיננסיים שברשותו , בבעלותו ו\או בשותפותו. במלים פשוטות , שיביא כסף "מהבית". דבר נוסףהחוק המתוקן צריך לכלול העברת בעלות מהלווה לנושים . הדברים בתמצית, בוודאי שיש להגן על הציבור בצורה חזקה הרבה יותר.
יצחק גריידי , מרכז  |  20.02.15
לכל התגובות