אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

התנגשות הטיטאנים: מהו הסמארטפון הטוב ביותר בישראל?

לקחנו את שמונת הטלפונים המתקדמים ביותר - גלקסי S5, אייפון 6, לומיה 930, אקספריה Z3, ה-M8 של HTC, ה-G3 של LG והנקסוס 5 לסדרת מבחני שימושיות קשים. לאחר שבעה חודשים של בדיקת התכונות החשובות באמת, נמצא הטלפון המומלץ ביותר עבור כל משתמש

24.02.2015, 07:22 | ניצן סדן
מהו הסמארטפון הטוב ביותר בישראל? התחקיר שלפניכם, שבוצע באמצעות סדרת מבחנים מעשיים ובדיקות שטח שארכו כשבעה חודשים, נועד לספק את התשובה. המטרה: לגלות מיהו הסמארטפון הכי נוח עבור המשתמש הישראלי.

קראו עוד בכלכליסט

את המפרטים הטכניים השארנו בחוץ: הרי כל סמארטפוני העילית שנמכרים בישראל הם בעלי מעבדים חזקים, גופם קל ודק וכולי. תחקיר "התנגשות הטיטאנים" נשען אך ורק על מבחני שימושיות שהתמקדו בתפקודי הבסיס: איכות המסך ויכולתו להתמודד עם אור השמש, יכולות המצלמה, זמן הסוללה בשימוש סביר לעומת שימוש כבד ואחרים הם שקובעים את התמורה שתקבלו לכספכם.

מבחן ראשון: המסך הטוב ביותר בישראל

מבחן שני: מלחמת מצלמות המובייל

מבחן שלישי: לאיזה טלפון יש סוללה שלא רואה מטען?

מבחן רביעי: איכות הרכבה ועמידות בנפילות

מבחן חמישי: התאמה למשתמשים חדשים ויציבות פעולה

מבחן שישי: אודיו - מי נשמע הכי טוב, והכי מתאים לחובבי מוזיקה

משמונה יוצא אחד, צילום: ניצן סדן משמונה יוצא אחד | צילום: ניצן סדן משמונה יוצא אחד, צילום: ניצן סדן

הניקוד: הטוב משמונה

שמונת המכשירים שנבחנו - סמסונג גלקסי S5, אפל אייפון 6, סוני אקספריה Z3, נוקיה לומיה 930, חואווי אסנד P7, ה-G3 של LG ה-One M8 של HTC והנקסוס 5 של LG וגוגל - עברו סדרה של שישה מבחנים שנחלקו ל-19 סעיפים.

המכשיר שזכה בסעיף קיבל שמונה נקודות, המכשיר שזכה אחריו - שבע נקודות וכן הלאה. המנצח הוא הטלפון שזכה לניקוד הגבוה ביותר, אך לא כל מבחן מציג סוגיה שקריטית לכל משתמש; אנו מזמינים אתכם לבחון כל סעיף באופן אישי, בהתאם להעדפות שלכם ולמה שאתם מגדירים כדרישות החשובות ביותר שלכם מטלפון נייד.

מתודת הבדיקה התבססה על שימוש ממושך בטלפונים הנבחנים, הצגתם לנסיינים ושמירה על תנאי מבחן אחידים. בנוסף, לא בוצעו כלל בדיקות באפליקציות ניתוח ביצועים, שכן אלה מציגות תוצאות שאינן אחידות וחלק מיצרניות הטלפונים תכנתו את המכשירים לפעול באופן מואץ כאשר מזוהה הפעלת אפליקציית ניתוח שכזו.

לחצו לצפייה
גלריית כלכליסט: התנגשות הטיטאנים - המתמודדים (8 תמונות)

מסיבה זו, שאלת העוצמה אינה רלוונטית עד שידעו המפתחים לנצל את החומרה שהעמידו יצרני הטלפונים לרשותם. בינתיים, אל לנו להתעסק בשאלת החזק ביותר - כי אם בשאלת המכשיר היעיל ביותר עבור השימושים הפופולריים שלכם וכמובן - בשאלת נוחות השימוש.

המבחנים הציגו תוצאות מפתיעות: החואווי P7 מנפץ לחלוטין את כל מה שנהוג לחשוב על יצרניות סיניות בכל הנוגע לאיכות, מסך האייפון 6 אינו הטוב ביותר בשוק, מצלמת נוקיה הפסידה למצלמת סוני ועיצוב הפלסטיק של הגלקסי S5 הציג יתרון ייחודי שאין לאף מתחרה.

 

  • את טבלת התוצאות המלאה תוכלו למצוא בלינק זה

 

המנצח הגדול: Xperia Z3 של סוני

מכשיר הדגל של סוני קיבל את הציונים הגבוהים ביותר ברוב המבחנים, מה שהעניק לו את המקום הראשון. במקום השני זכה ה-One M8 של HTC ובשלישי – ה-G3 של LG. זהו נתון מעניין מאוד, בשוק הישראלי בו מתאפיין הצרכן בנטייה להימשך אל המותגים המובילים – סמסונג ואפל.

 

אלוף המובייל של ישראל: אקספריה Z3, צילום: ניצן סדן אלוף המובייל של ישראל: אקספריה Z3 | צילום: ניצן סדן אלוף המובייל של ישראל: אקספריה Z3, צילום: ניצן סדן

 

חשוב לזכור שכל הסמארטפונים שנבחרו להשתתף בתחקיר הם הטובים ביותר בקטגוריית מכשירי העילית וככל הנראה שמי שיבחר באחד מהם לא יתאכזב - אם כי לכל אחד יתרונות וחסרונות משלו, שחשוב לקחת בחשבון כשפותחים את הארנק ובוחרים טלפון חדש.

קראו עוד בכלכליסט

ומה על סוגיית המחיר?

הסמארטפונים שנבחנו הם מכשירי הדגל הרשמיים שמיובאים לישראל ומחיריהם גמישים למדי: למעט האייפון, שנוטה לשמור על מחיר אחיד עד שמושק לו מחליף, כל המשווקים משנים לעיתים תכופות מאוד את תמחור הטלפונים. את המחירים הגבוהים ביותר, כרגיל, ניתן למצוא אצל ספקיות הסלולר בארץ בעוד שאת המחיר הטוב ביותר תוכלו למצוא לפעמים אצל חנות קטנה בקרן רחוב או במבצע מיוחד אצל רשת חנויות אלקטרוניקה. המכשיר שטווח המחירים שלו עושה אותו לזול ביותר הוא הנקסוס 5, מה שעושה אותו למשתלם מבין מכשירי העילית.

התנאי לקבלה למבחן: נגישות לרכישה בארץ התנאי לקבלה למבחן: נגישות לרכישה בארץ התנאי לקבלה למבחן: נגישות לרכישה בארץ

ומה עם מכשירי עילית אחרים?

כיום ניתן להשיג בישראל גם סמארטפוני דגל אחרים, שהם אקזוטיים למדי: למשל, ה-One של OnePlus, ה-Find 7 של Oppo או מכשירים רבי עוצמה מבית לנובו, THL, שיאומי או UMI. ואולם, יש סיבה שהם לא נכללו ב"התנגשות הטיטאנים" השנה: תפוצתם ואופן השיווק שלהם. תחקיר זה נועד לתת לכם את התמונה הרחבה והמפורטת ביותר על יכולות המכשירים, היתרונות והחסרונות שלהם אחד אל מול השני.

 

מכשירי העילית, ראש בראש, צילום: ניצן סדן מכשירי העילית, ראש בראש | צילום: ניצן סדן מכשירי העילית, ראש בראש, צילום: ניצן סדן

 

לכולם משותפת העובדה שהם נמכרים בתצורת מלאי ולא על בסיס ייבוא לפי הזמנה - מה שמאפשר לכם להיכנס לחנויות ולרשתות הגדולות ולהתנסות בהם לפני שקונים במקום או מזמינים מחו"ל. גם אם יש חנויות ורשתות שמחזיקות OnePlus במלאי, עדיין מדובר במיעוט נדיר. את מכשירי אפל וסמסונג, למשל, אפשר למצוא כמעט בכל חנות מובייל. בנוסף, לא כלל התחקיר את דגמי ה-Note 4 והאייפון 6 פלוס משום שאלה הם פאבלטים – תצורת מוצר שתזכה להשוואה מעמיקה משל עצמה כאן ב"כלכליסט". ה-G3 של LG אמנם מתהדר במסך גדול, אך אינו ממותג כפאבלט ולא תוכנן לפעול ככזה (ל-LG יש סדרת פאבלטים נפרדת שנקראת G-Pro).

סיכום ומסקנות

מבחן הסלולר הגדול בישראל הסתיים וסומן הטוב שבסמארטפונים שניתן להשיג בארץ. זאת, בעוד על פסי הייצור במזרח הרחוק כבר נבנים היורשים של כל מכשירי הבדיקה, שעתידים להגיע לארץ בשנה הקרובה.

המבחן הקודם התנגשות הטיטאנים: מבחן הסמארטפונים הגדול בישראל גלקסי S4, אייפון 5, לומיה 920, אקספריה Z, נקסוס 4, בלקברי Z10 ו-HTC One; לקחנו את שבעת המכשירים המתקדמים בישראל לסדרת מבחנים שארכה חצי שנה ובדקה את התכונות החשובות באמת, בסיוע נסיינים. המטרה: איתור הטלפון הטוב ביותר עבור כל משתמש ניצן סדן, 73 תגובותלכתבה המלאה

ניתן לראות בבירור כי רוב היצרניות לא הלכו על שינויים דרסטיים, אם בשל שאיפה להוזיל עלויות ייצור ואם משום שהשוק פשוט לא דרש שינויים דרסטיים שכאלה. כשמשווים את מכשירי הבדיקה לקודמיהם - הגלקסי S4, האייפון S5, האקספריה 2Z, ה-HTC One M7, הנקסוס 4 והאחרים - רואים היטב את מגמת צמיחת גודל המסכים, שיפור הרזולוציה, ההשקעה במצלמות וייעול הסוללה. משום שכל המכשירים טובים, בולטות לעין נקודות הכשל של כל אחד, מה שמקל על המשתמש לבחור בטלפון המתאים לו ביותר.

בעוד שהדור הקודם של המכשירים ניכרה ההשקעה בתחום הממשקים הטבעיים, עתה נראה כי הבינו יצרניות הטלפונים שיכולת זיהוי עיניים לגלילת ממשק הדפדפן, זיהוי מחוות באוויר ותכונות נוספות הן גימיקים מיותרים. היצרניות חזרו להשקעה בדברים הבולטים ביותר. ואולם, כנראה שבדורות הבאים של הטלפונים הנ"ל נראה שינויים קיצוניים יותר, כדי להזניק את קצב המכירות - במיוחד כשמדובר בחברות שחוו צניחה במכירותיהן כסמסונג, סוני ו-HTC.

אישית, המכשיר שמשך אותי יותר מכל האחרים הוא הנקסוס 5 של גוגל ו-LG, משום שעל אף שאין לו תכונות מיוחדות משום סוג, מדובר בסמארטפון נוח במיוחד ומשתלם מאין כמותו. משתמשים אחרים עשויים להעדיף טלפונים אחרים בהתאם לדרישות והנקודות שחשובות מבחינתם. אתם מוזמנים לקרוא את כל המבחנים ולגלות איזו חברה קולעת לטעמכם בצורה הטובה ביותר ומיהו טלפון העילית המתאים ביותר עבורכם.

תגיות

52 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

48.
elephone p6000
כנראה הטלפון כי טוב בתקציב של 127$ http://goo.gl/wLB5nV אפשר לקבל טלפון עם איכות בניה טובה, לוליפופ, מעבד מבוסס ארבע ליבות 64bit סוללה עם קיבולת 2700mah ועוד וכל זה בפחות מ600 שקל. הפחד של הצרכן הישראלי להיכנס לשוק הסיני גורמות לו לקנות מכשירים יקרים שהוא יצטרך להחזיק עוד שלוש שנים כשהם כבר יהיו ישנים ולא אקטואליים בעוד שהוא יכול לרכוש טלפונים איכותיים שלגמרי עונים על הצטרכים שלו בשליש או רבע המחיר מאתרים סיניים עם מוניטין טוב
לחי  |  25.05.15
לכל התגובות