אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אנרגיית הגלים תספק חשמל לבסיס חיל הים הגדול באוסטרליה

אנרגיית הגלים תספק חשמל לבסיס חיל הים הגדול באוסטרליה

תחנת הכוח, שהעבודה עליה נמשכה עשור, תפעל באוקיינוס השקט מול חופי מערב אוסטרליה. רוב המימון הגיע ממשקיעים פרטיים ומיעוטו מתמיכה ממשלתית. לצד תחנת הכוח יפעל גם מתקן התפלת מים שיספק שליש מהצריכה בבסיס חיל הים

23.02.2015, 20:40 | שירות כלכליסט

תחנת הכוח הראשונה בעולם שפועלת באנרגיית גלי ים הושקה בשבוע שעבר מול חופי אוסטרליה.

התחנה תספק אנרגיה לבסיס הגדול ביותר של חיל הים האוסטרלי בגרדן איילנד שבמדינת מערב אוסטרליה. במתחם תחנת הכוח יפעל גם מתקן התפלה שיספק כשליש מהמים לבסיס הצבא.

החברה שהקימה את תחנת הכוח, קרנגי ווייב אנרג'י, מיקמה מצופים מתחת לפני המים מול האי שבו נמצא הבסיס. כאשר הגלים מזיזים את המצופים נוצר לחץ הידראולי שמועבר לתחנה שעל החוף. הלחץ הזה מומר בתורו לחשמל שמסופק לבסיס.

עלות המיזם היא 100 מיליון דולר אוסטרלי (78 מיליון דולר ארה"ב). לדברי מנכ"ל קרנגי ווייב אנרג'י מייקל אוטביאנו, החשמל שמופק בתחנה יכול לספק את תצרוכת החשמל של כ־2,000 בתי אב.

גולשים באוסטרליה. "הגלים שיש לנו הם האיכותיים בעולם" גולשים באוסטרליה. "הגלים שיש לנו הם האיכותיים בעולם" גולשים באוסטרליה. "הגלים שיש לנו הם האיכותיים בעולם"

"השקענו עשר שנים של עבודה במיזם. המימון הגיע ברובו ממחזיקי המניות, ממשלת אוסטרליה והממשלה של מדינת מערב אוסטרליה", סיפר אוטביאנו לאתר רשות השידור האוסטרלית ABC.

האתגר המרכזי בהפקת חשמל מתנועת גלי הים הוא התדירות הלא קבועה של הגלים.

מסיבה זו המכשירים שקולטים את התנועה צריכים לפעול בצורה יעילה בתדירויות שונות של גלים. בעיה אחרת היא עמידות המכשירים בתנאי סערה. האנרגיה שאפשר להפיק בתנאי סערה עשויה להיות חזקה פי 100 מבתנאים ממוצעים. מכשירים שיוכלו לתפקד בתנאים האלו הם יקרים מאוד, אבל המחיר של החשמל נקבע לפי עלות הפקתו בתנאים ממוצעים.

בעיות נוספות בתפעול תחנת כוח שמבוססת על גלי ים היא הפערים בין תדירות הגלים הנמוכה יחסית לתדירות הגבוהה הנדרשת להפקת חשמל והתחזוקה היקרה של המתקנים שנמצאים בים.

אוטביאנו התייחס לבעיות הללו, ואמר כי התחנה החדשה תוכל לספק חשמל בכל שעות היממה. "האתגר האמיתי שלנו מעכשיו הוא היקף ייצור החשמל ועלות הייצור", אמר. "עלינו להיות מסוגלים לבנות תחנות בעלות יכולת ייצור של 50, 100 ואפילו 200 מגה־ואט שנוכל למכור במחיר תחרותי". אוטביאנו ציין גם את הפוטנציאל האנרגטי העצום הטמון בגלים ביבשת הדרומית. "הגלים שיש לנו הם האיכותיים בעולם. מבחינה תיאורטית, הם יכולים לספק חשמל בהיקף גדול פי עשרה מהצריכה במדינה כולה". 

תגיות