אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אינטל נוטשת את הסיליקון, תבסס מעבדים על חומר חדש

אינטל נוטשת את הסיליקון, תבסס מעבדים על חומר חדש

עדיין לא ידוע איזה חומר יחליף את הסיליקון - סביבו נבנתה תעשיית האלקטרוניקה עוד משנות ה-60. לפי הערכות, בחרה אינטל בגרפין או בננו-צינוריות פחמן. ביטול התלות בסיליקון ובמגבלותיו עתיד להזניק קדימה את עולם הטכנולוגיה כולו

24.02.2015, 20:06 | הראל עילם

אינטל נוטשת את הסיליקון: ענקית השבבים האמריקאית הודיעה כי הדורות הבאים של מעבדיה כבר לא ישתמשו בחומר זה, עליו מבוסס כמעט כל שבב בעולם.

קראו עוד בכלכליסט

החברה תחשוף את החומרים שיחליפו את הסיליקון במהלך כנס השבבים ISSCC, שייערך השבוע בסן פרנסיסקו. עדיין לא ברור באיזה חומר בחרה אינטל, אך לפי הערכות מדובר במוליכים למחצה מתקדמים יותר כצינורות פחמן זעירים או גרפין. יתכן שתבחר אינטל בחומר סטנדרטי יותר, שיהיה זול יותר לייצור וקל יותר לעיבוד. סדרת השבבים שתתבסס על החומר האמור תגיע לשוק לקראת 2020 ותיוצר בארכיטקטורת שבעה ננומטר.

לפני כן, תשיק אינטל את קנונלייק, סדרת השבבים הראשונה שתיוצר בארכיטקטורת עשרה ננומטר - בין היתר, במפעל שמשדרגת החברה בקריית גת. המעבדים המתקדמים ביותר של החברה כיום הם סדרת ברודוול, בגודל 14 ננומטר.

שבבי אינטל, עליהם סיכה. הדורות הבאים יהיו זעירים בהרבה, צילום: אינטל שבבי אינטל, עליהם סיכה. הדורות הבאים יהיו זעירים בהרבה | צילום: אינטל שבבי אינטל, עליהם סיכה. הדורות הבאים יהיו זעירים בהרבה, צילום: אינטל

עד לאחרונה, אינטל הצליחה לשמור עקרונות חוק מור שפורסם במקור ב-1965, לפיהם כמות הטרנסיזסטורים במעבדים תכפיל את עצמה מדי שנתיים. חוק מור חזה בהצלחה במשך כחמישים שנה את כל פריצות הדרך הטכנולוגיות הגדולות בתחום, ואינטל מצידה עברה לטכניקת יצור מתקדמת יותר מדי שנתיים. עם זאת, החברות מדווחות כי לשמור על קצב הפיתוח הופך לקשה יותר ויותר, מה שדורש תקציבי מחקר ופיתוח אדירים. ההשקה של מעבדי ברודוול עוכבה במשך מספר חודשים מכיוון שהחברה נתקלה בקשיי ייצור.

אנליסטים רבים ציינו בדאגה כי סיליקון כבר אינו מספק את התעשייה: אם ייתקלו היצרניות במחסום בלתי עביר בתחום טכניקת ההרכבה וייצור המעבדים, ייגרם נזק קיצוני לכלכלה העולמית מתבססת על דורות חדשים של מוצרים טכנולוגיים. ללא פיתוח טכניקות ייצור חדשות, חברות לא יוכלו להשיק דור חדש של טלפונים ומחשבים מתקדמים מדי שנה.

תגיות