אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השופט אורנשטיין, מאה מפרקים וכנ"ר אחד עם בירה על התמזה צילום: ענר גרין

השופט אורנשטיין, מאה מפרקים וכנ"ר אחד עם בירה על התמזה

רוב השמות המוכרים בתחום הפירוקים טסו אתמול לכנס לשכת עורכי הדין בלונדון, שם יחלקו דוד האן, שופטים ועורכי דין בילוי בפאב, שיט וסיורים בעיר. עורך דין שנשאר בארץ: "לא ראוי שמי שמכריעים מינויים ושכר טרחה מתחככים בפרקליטים"

25.02.2015, 07:11 | ענת רואה

כ־100 עורכי דין העוסקים בתחום הפירוקים וחדלות הפירעון טסו אתמול ללונדון יחד עם בני ובנות זוג, כדי להשתתף בהשתלמות בת ארבעה ימים שארגן מחוז תל אביב בלשכת עורכי הדין בראשותו של עו”ד אפי נווה.

קראו עוד בכלכליסט

כותרת ההשתלמות היא "משלחת לימודית בדיני חדלות פירעון ובנקאות" והיא נערכת בשיתוף אוניברסיטת אוקספורד. בין משתתפיה הבכירים: שופט בית המשפט העליון יורם דנציגר, שהוא בדרך כלל זה שמטפל בערעורים על תיקי חדלות פירעון, שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב איתן אורנשטיין ושופט בית המשפט המחוזי בנצרת עאטף עילבוני, שניהם שופטי פירוקים בכירים. למשלחת מתלווים גם כונס הנכסים הרשמי פרופ' דוד האן וכמה מהפרקליטים המייצגים את האן בערכאות, ובהם בת שבע אברך בר טוב וכלנית הרמלין וגר.

כמה מעורכי הדין המוכרים הרבים שהצטרפו למשלחת הם אביתר קנולר, גבי מויאל, שולי גולדבלט, רונן מטרי, אורן הראל, יניב אינסל, דורית לוי טילר, אלונה באומגרטן, עדי פיגל, רונן מטרי, אהוד גינדס ועמית פינס.

הכנ"ר דוד האן, צילום: נמרוד גליקמן הכנ"ר דוד האן | צילום: נמרוד גליקמן הכנ"ר דוד האן, צילום: נמרוד גליקמן

"מעוניינים רק להתחכך"

על פי לוח הזמנים של המשלחת, אתמול הגיעו כל המשתתפים בשתי טיסות ללונדון, משם יצאו אחר הצהריים לשיט על התמזה ולאירוע הפתיחה של המשלחת ולאחר מכן לסיור פנורמי בלונדון. הבוקר ייצאו הפרקליטים והשופטים לסיור היסטורי משפטי ופוליטי באזור אולד ווסטמינסטר ויטיילו ברגל באזור בתי הפרלמנט האנגליים ובית המשפט העליון.

בהמשך יגיעו לכנס בנושא חדלות פירעון ובנקאות שיתקיים במשרד עורכי הדין הלונדוני Pinsent Masons בשפה האנגלית, ויום למחרת ישתתפו בכנס באוניברסיטת אוקספורד בשפה העברית. באותו האירוע ישתתפו השופטים אורנשטיין ועילבוני והכנ"ר במושב שעוסק בתום לב בחדלות פירעון ובמושב שעוסק בהבראת חברות.

השופט דנציגר ישתתף במושב בנושא אחריות נושאי משרה ובעלי תפקיד עם כמה עורכי דין. לקראת סיום ההשתלמות ייהנו המשתתפים ממה שהוגדר בלוח הזמנים כ“מפגש חברים בפאב בריטי”.

עורך דין מוכר מתחום הפירוקים שבחר לא להצטרף למשלחת ללונדון מותח ביקורת על עצם קיום ההשתלמות ואומר: "זה לא תקין שעשרות עורכי דין מתחום הפירוקים מקבלים הזדמנות להתחכך בשופטים הבכירים בתחום ובכונס הנכסים הרשמי - הדמויות שקובעות מי ימונה לבעל תפקיד ופוסקות את שכר הטרחה שנקבל". לדברי הפרקליט, "אורנשטיין הוא שופט הפירוקים הבכיר בתל אביב ועילבוני בנצרת, והשופט דצניגר מטפל בערעורים על התיקים הללו. כל עורך דין בתחום ישמח להזדמנות להתחכך בהם במסגרת משלחת ולצאת איתם לסיורים, לשיט ולבילוי בפאב".

הפרקליט מוסיף: "אם המשתתפים ייבחנו על התכנים של ההשתלמות, אני בטוח ש־90% מהם ייכשלו בה. המשתתפים מגיעים להשתלמות כזו רק בשביל ההתחככות בשופטים ובכונס הרשמי, וזה כל מה שמעניין אותם".

מפרק מוכר אחר שלא נסע מסכים עם הביקורת: “יש בזה משהו”, הוא אומר. “אני החלטתי לא לטוס להשתלמות מכמה סיבות, גם מפני שקר מאוד בלונדון ומזג האוויר לא אטרקטיבי. טסו לשם גם הרבה מאוד עורכי דין לא ממש מוכרים בתחום. אין ספק שהשופטים והכנ”ר שמשתתפים הם גורם משיכה לעורכי הדין”.

”גם בכנס אילת יש נגישות לשופטים”

יש גם מי שמתנגדים לביקורת המושמעת על הפרקליטים שטסו ללונדון ביחד עם השופטים הבכירים, וטוענים שגם בתוך תחומי מדינת ישראל יש הרבה מאוד אפשרויות להתחככות של עורכי דין ושופטים: “יש אתר התחככות גדול יותר ומרוכז יותר מאשר כנס אילת?” אומר מקורב לאחד ממשתתפי הכנס הבכירים. “הרי הנגישות של עורכי הדין לשופטים ואף לנשיא בית המשפט העליון בכנס שבעיר הדרומית, מסביב לבריכה ובאתר ההתכנסות, היא הכי הדוקה שאפשר למצוא. ואיש לא מלין על כך והכנס נערך כבר שנים”.

מדוברות בתי המשפט ומהכנ”ר לא התקבלה תגובה לדברים.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
ההשוואה לכנס באילת היא קשקוש מוחלט
בכנס באילת לא מתחככים באף אחד, ואם כבר - נמנעים להתחכך. עוה"ד באים לכנס באילת עם הילדים שלהם ומבלים בעיקר בהפעלות של יובל המבולבל. את השופטים רואים רק על הבמה בכנסים, ואם כבר פוגשים שופט או שופטת בבית המלון, אף עו"ד שפוי לא ייגש "להתחכך" בהם. איך אפשר להשוות את זה לטיול של קבוצה מאורגנת ללונדון? לישיבה זה לצד זה במטוס, באוטובוס, בהרצאה ובפאב? והעיקר: קליקת בעלי התפקידים בפירוקים וחדלות פירעון מגלגלת מיליארדים (זו לא הגזמה - ראו את שכר המפרקים בתיקים הגדולים). הסיבה שעו"ד מסוימים ממונים למפרקים וכונסים בתיקים גדולים היא אחת: הם מוכרים לשופטים שממנים אותם, לרוב מתיקי פירוק קודמים. כך הקליקה מתהדקת ואין כניסה לחברים מבחוץ. הדבר לא נראה טוב אבל אפשר לחיות איתו כרע הכרחי. כשכל החבר'ה נוסעים עם השופטים ללונדון, זה ממש לעשות את זה מהמקפצה. מה זה, אין אתיקה? אין כללים של נראות? של טעם טוב?
עו"ד אל תעבדו עליי  |  26.02.15
13.
אכן, בתוך עמו יושב השופט.לא קלישאה.
מתרועע איתם(אבל רק אלה שיכלו לשלם 5000 ש"ח לארבעה ימים בלונדון). יכול לסעוד איתם ערב (רק אלה שיוכלו לשלם מאה פאונד על הארוחה) יבלה איתם ארבעה ימים(רק אלה שיכלו לסגור את המשרד לשבוע) ישתה איתם בירה על התמזה (רק אלה שיוכלו לשלם 20 פאונד לויסקי מאלט). בתכלס,בקרב עמו האריסטוקרטי יושב השופט! הס מלדבר על פרוטקציות,יחס מועדף,קליקות,מיוחסים,בראנז'ה. הרי כולם בשוק הפירוקים מכירים את עורכי הדין שיקבלו את המינויים הנחשקים שבצידם מיליוני ש"ח. לנו,השכירים במשרדים,אין סיכוי להשתתף במשלחת כזו ועל כן,אין לנו סיכוי לזכות במינוי מיוחל כמפרק/כונס/מנהל מיוחד. זה היופי שבחיים.אנחנו נחלום שיום אחד נגיע למעמד כזה (אולי בעולם הבא).
נדין  |  26.02.15
12.
ההשתתפות של השופטים והכנ"ר בסמינר לא מכובדת ולא לעניין
לטעמי ניתן לערוך ימי עיון והרצאות בהשתתפות השופטים והכנ"ר. אך השתלמות סגורה במלון בת מספר ימים - זה כבר מוגזם. הרגולטור ובית המשפט שמפקחים על המפרקים לא אמוריחם להתחכך בהם במפגשים שכאלה ולו למראית עין.
אילן , תל אביב  |  25.02.15
11.
ככה זה
אם אתה עו"ד מקושר, תוכל לזכות בתביעה ייצוגית אם אתה מייצג את עצמך. אם אתה מייצג אחרים, גם תוכל לזכות בסכום רב, אבל הם יקבלו פרוטות (ואת עיקר הסכום, הנתבעות "ייתרמו לנזקקים"). על כן חובה עליך לטפח קשרים עם השופטים ועם המקורבים להם, ואם אתה לא עו"ד ויכול לטוס לכנס - זה יכול להשתלם לך בגדול. ...וזאת המציאות בארצנו המושחתת...
25.02.15
לכל התגובות