אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיויד פדרמן מפחית לעצמו את השכר בבזן ב-25%

דיויד פדרמן מפחית לעצמו את השכר בבזן ב-25%

בעקבות התנגדותם של מחזיקי האג"ח של פטרוכימיים והמשקיעים הפרטיים של בזן - פדרמן מבקש עתה דמי ניהול חודשיים של 126 אלף שקל – 1.5 מיליון שקל בשנה

25.02.2015, 20:13 | אורן פרוינד

בעקבות התנגדותם של מחזיקי האג"ח של פטרוכימייםוהמשקיעים הפרטיים של בזן, החליט היום (ד') דיויד פדרמן, בעל השליטה (59.6%) בפטרוכימיים, חברת האם (29.6%) של בזן, להפחית את דמי הניהול המבוקשים על ידו ב-25%.  

קראו עוד בכלכליסט

פדרמן מבקש עתה דמי ניהול חודשיים של 126 אלף שקל – 1.5 מיליון שקל בשנה, לחברה פרטית שבשליטתו ובשליטת בני משפחתו בגין שירותי סגן יו"ר דירקטוריון בז"ן ויו"ר דירקטוריון החברה הבת כרמל אולפינים. בעלי המניות של בזן יצביעו על ההצעה באסיפה שתכונס ביום 3 במרץ 2015.

פדרמן נאלץ להפחית את שכרו בעקבות התנגדות של הגופים המוסדיים של פטרוכימיים והמשקיעים הפרטיים של בזן לגובה השכר שביקש. חברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי תמכה בהצעה של פדרמן אולם דרשה כי 25% מהשכר יהיה מותנה בביצועים של החברה. לאור ההתנגדות של המוסדיים פדרמן החליט לוותר על ההצעה של אנטרופי ולהפחית לעצמו את השכר בלי קשר לביצועי החברה. יחד עם זאת, פדרמן לא וויתר על אופציית המענק השנתי תלוי ביצועים שלו שיכל להגיע עד 2 מיליון שקל בשנה או 1.5 מיליון שקל בשנה במידה שיפסיק לכהן כי"ור דירקטוריון בזן, תפקיד אותו הוא עושה באופן זמני ללא תמורה. עלות שכרו של פדרמן בין השנים 2011-2013 , שכללה אך ורק שכר חודשי ללא מענקים, הסתכמה בכ- 5.8 מיליון שקל.

דייויד פדרמן , צילום: ראובן שוורץ דייויד פדרמן | צילום: ראובן שוורץ דייויד פדרמן , צילום: ראובן שוורץ

מי שהוביל את המאבק נגד שכרו של פדרמן הם בעלי המניות הפרטיים של בזן, המיוצגים על ידי עוה"ד שחר בן מאיר ויצחק אבירם. אלו שלחו נייר עמדה לחברה שהגיע לידי "כלכליסט" ובו הם מבקשים מהחברה לשלוח פרוטוקולים של וועדת התגמול והדירקטוריון אשר אישרו את תנאי השכר של פדרמן ומסמכים המראים מה עשה פדרמן לטובת החברה ומה נדרש ממנו לבצע כנגד דמי הניהול.

בעלי המניות הפרטיים לא אהבו את העובדה שהדירקטוריון של בזן אישר את תנאי השכר של פדרמן למרות שהחברה תחת ניהולו צברה הפסדים של 434 מיליון דולר בשלוש השנים האחרונות (מועד אישור השכר הקודם) ושווי השוק שלה התכווץ בשיעור של 40% בתקופה זו. גם מחזיקי האג"ח של פטרוכמיים יצאו בחודשים האחרונים למערכה גלויה נגד תנאי השכר והודיעו כי הם שוקלים צעדים נגד החברה: בין הצעדים ששקלו מחזיקי האג"ח: מימוש השעבוד שבידיהם על מניות בזן ואף יציאה להליכים משפטיים להכרזה על חדלות פירעון או פירוק החברה.

בזן, הנסחרת בת"א לפי שווי של 3.8 מיליארד שקל, ידעה תקופה ארוכה של טלטלות קשות בשנים האחרונות במהלכן התחלפו שלושה מנכ"לים ושני יו"רים. ואולם בשנת 2014 חלה תפנית חיובית בחברה על רקע תכנית התייעלות שביצעה ושיפור ניכר במרווחי הזיקוק, ההפרש בין הנפט שהיא רוכשת לבין התזקיקים שהיא מייצרת. אלו עלו מרמה של 0.4 בתחילת שנת 2014 לרמה נוכחית של 4. המניה של בזן רשמה ב-12 החודשים האחרונים עלייה של 12% והאג"ח של בזן נסחרות כיום בתשואות יציבות של 3%-5.5%, לעומת תשואות של 11%-12% לפני שנה.

תגיות