אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חמי פרס: "אפל תמנה איש קשר להייטק הישראלי"

חמי פרס: "אפל תמנה איש קשר להייטק הישראלי"

מייסד קרן פיטנגו נפגש בשבוע שעבר עם מנכ"ל אפל, טים קוק. לדבריו, צפויה הענקית האמריקאית לפתוח דלתות לתעשיית הטכנולוגיה הישראלית. יתכן שאיש הקשר האמור יהיה ג'וני סרוג'י, סמנ"ל החומרה

01.03.2015, 18:21 | אסף גלעד

את הפגישה עם מנכ"ל אפל, טים קוק, אחד מהאנשים שהביאו את בשורת הסמארטפונים לעולם, ערכו שמעון פרס ובנו חמי ללא נוכחות של טלפונים. "טים קוק ואבא שלי, שמעון פרס, היו קשובים אחד לשני ולא התעסקו בשום דבר אחר במשך שעתיים, ללא טלפונים וללא הפרעות, כאילו יש להם את כל הזמן שבעולם", מתאר את הפגישה חמי פרס, בנו של הנשיא לשעבר ומייסד קרן פיטנגו.

קראו עוד בכלכליסט

"זה לא מובן מאליו כשאדם כל כך עסוק בביקור קצר יכול לשבת בשיחה של שעתיים ולהתרכז רק בה, בשונה מהאווירה הקיימת כיום שבה אנשים עסוקים לא מעט בשליחת הודעות במהלך פגישות".

מימין: טים קוק, שמעון פרס וחמי פרס מימין: טים קוק, שמעון פרס וחמי פרס מימין: טים קוק, שמעון פרס וחמי פרס

בערב יום ד' נפגשו במלון ריץ קרלטון הנשיא לשעבר שמעון פרס, בנו חמי פרס, פרופ' איתמר רבינוביץ', יחד עם מנכ"ל אפל טים קוק וסגן הנשיא לתחום החומרה באפל, ג'וני סרוג'י. חבר משותף המליץ לקוק לצרף לפגישה גם את פרס הבן שמכיר היטב את אפל משני כיוונים: פיטנגו של חמי פרס היתה מהמשקיעות העיקריות באנוביט, חברת הסטארט-אפ הראשונה שרכשה אפל בישראל, ושהיוותה את קרש הקפיצה שלה לשוק המקומי. במקביל, משמש פרס כאחד מבעלי המניות ב- iDigital, המפיצה את מוצרי אפל בישראל.

על ערוצי המכירה של אפל בישראל הם לא ממש דיברו, אבל פרס מגלה כי קוק שיתף אותם בכיוונים החדשים אליהם רוצה אפל להתפתח. "לפי השווקים החדשים אליהם אפל רוצה להכנס, די ברור שאפל עוד לא נמצאת בסוף דרכה המוצרית, אלא יש להם עוד מקומות רבים להתפתח", אמר פרס.

קוק ופרס נפגשים קוק ופרס נפגשים קוק ופרס נפגשים

הפגישה שנמשכה כשעתיים, נסובה לא רק על נושאים טכנולוגים, אלא בעיקר על נושאים גיאו-פוליטיים. "קוק התעניין מאוד בנושאים גיאופוליטיים שקשורים לסביבה הקרובה והרחוקה. דיברנו על הקשר בין ארה"ב לישראל, כיצד הישראלים תופסים את ארה"ב, על המתרחש באוקראינה, על סין ועל הודו". קוק, לדברי פרס, התרשם מהעשייה בישראל והתעניין בדרכים נוספות להרחיב את פעילותו כאן, כמו גם בדרכים לשלב מיעוטים בתעסוקה ובצמצום פערי האי שיויון, נושא אותו מעלה קוק לאחרונה בכל פורום.

"לכל המהלך הזה הוא די מעניין, כיוון שבתקופה שקדמה לו, אפל היתה חברה סגורה מאוד, והיא העדיפה לשמור את כל העשייה שלה בתוך הבית. רכישת אנוביט היתה הראשונה שבה אפל רוכשת חברה שאינה אמריקאית, ואילו היום הם רוכשים לא מעט חברות, ובעיקר מחפשים את ההון האנושי ואת הקניין הרוחני - פחות את המודלים העסקיים או היחידות העסקיות. אפל רוצה היום אנשים מעניינים עם ידע טכנולוגי מיוחד. הם מעסיקים כאן 700 עובדים ונראה שהם במגמת גידול מואצת".

עד כמה נפתח כאן ערוץ תקשורת ישיר בין תעשיית ההייטק הישראלית לבין קוק?

"קשה מאוד להגיע למנכ"ל אפל. הוא איש עסוק מאוד עם מאה אלף עובדים, בחברה שכולם רוצים להתחבר אליה, ואין סיכוי שהוא ייפתח כך סתם. אמרתי לו 'יש כל כך הרבה חברות ויזמים טובים שהיו רוצים להפגש איתך, כדאי לך למנות איש קשר שיהיה אפשר לתקשר איתו ולהתחבר אליו. מעין איש קשר מסודר שיהיה הדמות של אפל בישראל ואליה יהיה ניתן לפנות'. אולי זה יהיה ג'וני סרוג'י, סמנכ"ל החומרה של אפל (ישראלי לשעבר המתגורר בארה"ב- א"ג), שהוא הרוח החיה בכל מה שקשור לישראל. בהיבט הזה- תהיה פתיחת דלתות באפל".

תגיות