אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
745 עובדים כבר פרשו מתעש לקראת ההפרטה צילום: עמית שעל

745 עובדים כבר פרשו מתעש לקראת ההפרטה

המכרז למכירת החברה ייפתח ביום חמישי. כ־70% מהעובדים שעל פרישתם סוכם כבר עזבו. המדינה תישא בעלויות הצמצום

02.03.2015, 08:48 | גולן חזני

רשות החברות הודיעה כי ביום חמישי ייפתח הליך מכירת תעש למשקיע פרטי. ל"כלכליסט" נודע כי הרוכש לא יקבל את הקרקע ברמת השרון שעליה שוכן מפעל תעש המרכזי והמדינה תהיה זו שתטפל בטיפול הקרקע המזוהמת.

קראו עוד בכלכליסט

כיום מעסיקה תעש 1,955 עובדים. עד כה פרשו מהחברה 745 עובדים, מתוך 1,100 העובדים שעל פרישתם סוכם במסגרת ההכנה להפרטה. החברה הקדימה את תכנון הפרישה, כך שעד סוף יוני יפרשו כבר כל העובדים המתוכננים ל־2015 (סה"כ 1,061 עובדים).

כל עובד מקבל כ־1.2 מיליון שקל בממוצע עבור הפרישה, והחבויות של מיליארדי שקלים עבור הפורשים יישארו בידי המדינה. הרוכשים יידרשו להפקיד מאות מיליוני שקלים למימון פרישת עובדים נוספים לאורך 15 השנים הבאות.

מפעל תעש, צילום: עמית שעל מפעל תעש | צילום: עמית שעל מפעל תעש, צילום: עמית שעל

את המכרז מובילה רשות החברות לצד לאומי פרטנרס ובנק סטיפל האמריקני, ועם המועמדים לרכוש את החברה נמנים סמי קצב, אלביט מערכות ומספנות ישראל שבשליטת משפחת שמלצר ושלומי פוגל. מספר גופים זרים מתעניינים גם הם ברכישת החברה, אולם כל גוף זר כזה יצטרךל התחזק בידי שותף ישראלי שיחזיק לפחות 10% מהמניות. בעבר פורסם בכ"לכליסט" כי איש העסקים איירה ריינהארט מתעניין ברכישה יחד עם שר הבטחון לשעבר אהוד ברק. כרגע ההערכות הן שהחברה תימכר מחיר של כ־5 מיליארד.

הליך מכירת תעש אושר ע"י הממשלה ובמסגרתו נקבע כי החל משנת 2020 תעש תפעל ממתחם ברמת בקע שבנגב ותפנה קרקעות ממתחמים שבהן היא פועלת במרכז הארץ.

תעש מתמחה בפיתוח וייצור של פתרונות ומערכות לחימה לצה"ל וצבאות אחרים בעולם. החברה פועלת ממספר מתחמים ברחבי הארץ: קרית שמונה, נצרת, טירת הכרמל, רמלה ורמת בקע שבנגב, ומעסיקה 2,700 עובדים.

תגיות