אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האם לחסן את הילד? ברור. מה, השתגעתם? צילום: shutterstock

PLAY

האם לחסן את הילד? ברור. מה, השתגעתם?

רופאים מסבירים מדוע תנועת ההתנגדות לחיסוני ילדים נוגדת כל היגיון, מחווה מרשימה ללאונרד נימוי ז"ל, ואיך הופכים קונסולת משחק ליצירת אמנות בעזרת מיקרוגל - ומוכרים אותה ביותר מעשרת אלפים דולר

02.03.2015, 20:31 | נמרוד צוק

<<לפליי הקודם - בחירות 2015 מאיראן ועד החיים עצמם

1. חסנו את הילדים שלכם, למען השם

בשנים האחרונות מתגברת בעולם ובעיקר בקליפורניה תופעה משונה של הורים שמסרבים לחסן את הילדים שלהם, בניגוד לכל ממצא מדעי או רפואי מוכר, ועל אף התועלות המוכחות של החיסונים ומיעוט הסיכונים. ג'ימי קימל מסביר להם למה הם טועים.

 

2. עליה בשער הדולר הוולקני

 

באחת המחוות היותר מוצלחות לזכר השחקן המנוח לאונרד נימוי, מיסטר ספוק בשבילכם, החלו תושבי קנדה לקשט שטרות ישנים של 5 דולר שלהם ולהפוך את דיוקנו של ווילפריד לוריאה (ראש ממשלת קנדה בתחילת המאה שעברה) לפורטרט של קצין האנטרפרייז המיתולוגי. צילומי השטרות המטופלים החלו להופיע בטוויטר ובפייסבוק במהלך סוף השבוע.

 

לזכרו של ספוק לזכרו של ספוק לזכרו של ספוק

 

3. לזוז כמו נינג'ה

 

הסרט "צ'אפי" מחבר בין הרובוט המתוק צ'אפי לבין שני האנשים הקולים ביותר בעולם, נינג'ה (ווטקין טודור ג'ונס) ויולדי ויסר מצמד ההיפ הופ הדרום אפריקאי Die Antwoord. הקטע הבא מתוך הסרט, שיצא לקראת הגעתו לקולנוע, מדגים למה אנחנו ממש רוצים לראות אותו.

4. ללא פוטושופ

האמנית האוסטרלית מירנדה לוריקיט, שפועלת תחת השם "לייזי בונז", משתמשת בתוכנת Paint של מיקרוסופט בלבד ומצליחה ליצור באמצעותה ציורים פשוטים למראה אבל נוגעים ללב ובעלי סגנון ייחודי מאוד. למשל אלו.

5. אני בעיקר מצייר ומפסל במיקרוגל

איך משדרגים קונסולת נינטנדו 3DS מפריט שעולה 200 דולר ליצירת אמנות שנמכרת באיביי תמורת יותר מ-11 אלף דולר? התשובה המפתיעה היא על ידי התכה במיקרוגל. עוד אחד מהדברים הנפלאים שבאינטרנט: תמיד יהיה מי שישלם עבור שטויות שאתם עושים.

כן, זה היה פעם נינטנדו 3DS כן, זה היה פעם נינטנדו 3DS כן, זה היה פעם נינטנדו 3DS

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
תגובה למגיב מספר 2
לצערי, הרופאים מסיימים את לימודיהם וחושבים שזה מספיק. נעים בין כנס אחד למשנהו וחיים לא מעט על חשבון התרופות שהם מוכרים או לחילופין, התרופות שקופת החולים דוחפת אותם לתת למטופלים. יש רופאים (מעט מידי) שמעודכנים במחקרים ולא פועלים כמו רובוטים אבל רובם, הולכים עם הזרם. אין חוכמה, אין מחשבה, אוטומט. עניין החיסון הוא עניין שנתון לשיקול דעתו הבלעדי של ההורה. אין תרופה או חיסון ללא תופעות לוואי והאחריות על כך תהיה של ההורה בלבד. חלק מהחיסונים אכן חשובים אך חלק ממש לא או לחילופין יכולים להביא הרבה יותר נזק מתועלת. הפרסומות והלחצים לחסן נגד שפעת הם עניין של רווח והפסד בלבד עקב המלאי שיש במחסנים. בקיצור, לא הכל שחור ולבן ועם זאת, מניסיוני האישי, מרבית הרופאים שפגשתי לא ממש יודעים רפואה ולא עוסקים בה. הם נותני מרשמים ומתפקדים כפקידים שתפקידם לנהל במחשב את סיכמוי הפגישה.
חיים  |  03.03.15
4.
התעיה שמגלגלת הכי הרבה כסף בעולם, אומרת את זה בלי אינטרס להמשיך לגלגל את הכסף
ישנם לא מעט רופאים, שנגד זה. למה לא העלתם אותם (אמת אחרת)? יש עצומה של רופאים נגד תרופות, למה גם זה לא פה? תחפשו קבוצה של רופאים נגד המצאת "קולוסטרול רע" של חברת התרופות (הונאת הססטינים).
הבן של הגאון  |  03.03.15
3.
רופאים גודלים על מה שמכרו להם חברות התרופות, שגם עורכות את הניסויים וממנים את כל רשת הבריאות
חברות התרופות הם המממנות את כל הבדיקות לתרופות וחיסונים, הם מכניסים בכח תרופות וחיסונים לשוק גם כאשר התוצאות מסופקות ביותר וגבוליים. הם מחפשים את החומרים הזולים ולאו דוקא הבריאים (דנא של בעלי חיים נדחפים לחיסונים). מוכרות לוקשים לציבור ואם מישהו יגיד משהו נגד או יחשוב לא לעשות חיסון שפעת או צהבת או שעלת (שכבר הוכח במדינות שונות כלא יעיל ומופיע בדוחות של משרדי הבריאות השונים). בגלל זה דוחפים לתינוקות חיסונים של חמש באחד ומגדילים את תקיפות החיסונים - להרוויח יותר ולהכניס יותר. אין היגיון לתת לתינוק קטן כל כך הרבה וירוסים וחומרים זרים במכה אחת! במיוחד שיש כל כך הרבה מקרי תגובות לוואי... מי שמע על מקרה של טטנוס בעשרות השנים האחרונות? על תופעות לוואי ואשפוזים בעקבות החיסון שומעים כל הזמן, אך מי יעיז לומר מילה נגד? זה הפחד מפני אי היכולת לחסן שמפחיד אנשים. פעם גם חשבו שהעולם עגול יש פשוט פחד
ירון , גליל  |  03.03.15