אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עיריית ת"א מעלה את הארנונה על חניונים במשרדים בכ־50% צילום: מאור סוויסה

עיריית ת"א מעלה את הארנונה על חניונים במשרדים בכ־50%

העירייה שלחה הודעה ולפיה יעלה המס על שטחי חניה ללא תשלום בבנייני משרדים, במפעלים ובמלונות. בבקשה לתביעה ייצוגית נטען: תרגיל שיכניס לקופת העירייה 17 מיליון שקל בשנה

03.03.2015, 06:59 | יעל דראל

בקשה לתביעה ייצוגית שהוגשה אתמול לבית המשפט המחוזי בתל אביב מבקשת לעצור מהלך שמובילה עיריית תל אביב להעלאת תעריף הארנונה עבור שטחי חניה ללא תשלום. המבקשים טוענים כי המהלך יביא להעלאת תעריף הארנונה בשטחים אלו בשיעור של בין 52% ל־78%, ומטרתו הבלעדית היא העשרת קופת העירייה בכ־17 מיליון שקל בשנה.

קראו עוד בכלכליסט

הבקשה, שהוגשה על ידי עו"ד עדי מוסקוביץ’ ועו"ד טל יצחק אזרואל, מגיעה לאחר שבשבועות האחרונים שלחה העירייה הודעות לכ־2,800 מחזיקים בחניונים ללא תשלום בשטחים שאינם מיועדים למגורים – כלומר, כל שטחי החניונים של בתי המלון, העסקים, המשרדים, התעשייה והמלאכה שלא מופעלת בהם מערכת תשלום. העירייה הודיעה לנמענים כי ב־1 במרץ יעודכן תעריף הארנונה ל־64.83 שקל למ"ר בכל האזורים.

עד היום שילמו בעלי שטחים אלו לפי תעריפים בהתאם לאזורי החניה בעיר, ללא סיווג. אך כעת הוחלט בעירייה לאחדם תחת קטגוריה אחת של שטחי משרדים, מסחר ותעסוקה ולגבות בכולם תעריף אחיד, על פי התעריף המינימלי שמאפשר החוק לשטחים מסוג זה.

משמעות ההודעה פשוטה: במקום תעריף הארנונה של אזור 1 בעיר שעמד על כ־43 שקל למ"ר, ותעריף הארנונה שהונהג באזורים 2 ו־3 בסכום של 36.68 שקל למ"ר - ישלמו כולם מעתה 64.83 שקל למ"ר.

חניון תת קרקעי ברמת החייל, צילום: מאור סוויסה חניון תת קרקעי ברמת החייל | צילום: מאור סוויסה חניון תת קרקעי ברמת החייל, צילום: מאור סוויסה

"בתקנות הארנונה משנת 2007 נקבעו תעריפים מרביים ומזעריים בהתאם לסוגי נכסים - כלומר תעריפי מינימום ומקסימום לכל קטגוריה", מסביר בשיחה עם "כלכליסט" עו"ד עדי מוסקוביץ’, ממגישי בקשת התביעה. "ארנונה למגורים יכולה לנוע בין 33.02 שקל למ"ר לבין 114.43 שקל למ"ר; שטחי משרדים, שירותים ומסחר יכולים לנוע מ־64.83 שקל למ"ר ועד תעריף מקסימום של 366.6 שקל למ"ר. דוגמה נוספת היא תעריפי הארנונה של תעשייה ובתי מלון, שהמינימום בהם עומד על 23.63 שקל למ"ר והמקסימום על 157.99 שקל למ"ר.

"המהלך של עיריית תל אביב קובע כי כל שטחי החניות ללא תשלום בעיר, שעד כה הוגדרו בקטגוריה נפרדת - יאוחדו תחת קטגוריית מסחר, שירותים ותעסוקה, ויחויבו בתשלום תעריף המינימום של קטגוריה זו. וכאן עולה השאלה מדוע לא הוחלט, למשל, לסווג את אותם השטחים כשטחי תעשייה ובתי מלון, באופן שהיה מחייב אותם לשלם תעריף נמוך יותר, של 23.63 שקל למ"ר? הרי יש בקטגוריה זו גם חניונים של בתי מלון ותעשייה. התשובה היא שזוהי החלטה שמטרתה להעשיר את קופת העירייה", הוא אומר.

ראש עיריית ת”א רון חולדאי. בקשה להעלאה חריגה של הארנונה נדחתה בדצמבר, צילום: אוראל כהן ראש עיריית ת”א רון חולדאי. בקשה להעלאה חריגה של הארנונה נדחתה בדצמבר | צילום: אוראל כהן ראש עיריית ת”א רון חולדאי. בקשה להעלאה חריגה של הארנונה נדחתה בדצמבר, צילום: אוראל כהן

בבקשת התביעה צוין בין השאר כי אם המהלך יזכה לגיבוי בית המשפט, הוא עשוי להביא להעלאת הארנונה בכל הארץ ביותר מ־100 מיליון שקל בשנה, על גבם של בעלי העסקים והעצמאים. "ההחלטה הזו היא מדרון חלקלק שיכול להשפיע על מדיניות גביית הארנונה לשטחי חניה גם בערים אחרות", טוען עו"ד מוסקוביץ’.

עוד מצוין בבקשת התביעה כי ההחלטה לשנות את סיווג הארנונה על החניונים הגיעה לאחר שבקשת העירייה להעלאה חריגה של תעריפי הארנונה נדחתה על ידי שרי הפנים והאוצר בחודש דצמבר. הבקשה נדחתה על רקע מחאת הארנונה וההתנגדות שהגישה נשיאות הארגונים העסקיים: "בשנים האחרונות אנו עדים למגמה קיצונית יותר שבה הרשויות מנסות לחייב את החניות בתעריף העסק שאותו הם משרתים, וזהו חלק ממגמה של הכבדת נטל הארנונה על הסקטור העסקי", נכתב בבקשה.

מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "כתב התביעה טרם התקבל בעירייה. כשיתקבל, העירייה תלמד אותו ותגיב בבית המשפט".

תגיות

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
יש לשים סוף לבולמיית הכסף המשתוללת של עיריית ת"א
הגוף המסואב הזה נהפך למפלצת שאיבת כסף עיוורת וענקית שמשתוללת ודורסת כל מה שנקרה בדרכה. כל יום ממציאים שם אמתלה חדשה לגביית כסף ללא תמורה של שירותים מצידה. זה פשוט גוף עם זרועות הוצאה לפועל, וסמכות להכנס לחשבונות בנק פרטיים (לא שמעתי על משהו דומה בשום מקום בעולם), שנותן פחות ופחות שירותים וגובה בכח יותר ויותר כסף, סתם כי יש לו כוח וזרועות אכיפה של ביריונים.
יניב  |  04.03.15
26.
על חניונים צריכים להטיל ארנונה שלילית !
ארנונה הוא מס שמיועד לאפשר מתן שרותים לתושבי ועובדי העיר. חניון ללא תשלום מקל על עומס החניה בעיר ומהווה בעצמו שרות לתושבי העיר. ככל ששטחי החניה הללו יגדלו כך תגדל רווחת תושבי ומבקרי העיר - כלומר מי שמחזיק חניה שכזו בעצם נותן שרות לעיר ולא לוקח. המסקנה צריך לתמרץ בעלי בתים להכשיר יותר שטחי חניה ע"י מס שלילי ובטוח שלא להכביד את נטל המס עליהם.
ג'וני  |  03.03.15
24.
חולדאי- כל מה שרע בת"א
על מה ולמה צריך לשלם יותר על חניות? החניות כבר קיימות, זה לא ישנה דבר בנוגע אליהם... ואני חשבתי שיש מצוקת חניה בת"א... כפי שהוא סוגר את סדנאות האמנות בעיר הכל בשביל לבנות עוד מגדל לטייקונים, כך הוא גם חונק את העסקים העצמאיים בעיר. ראש עיר שהורס כל מה שטוב, מעמלת "שמירה", העלאת המס על חניה פרטית! תוך סגירת מוסד חינוכי לאמנות שקיים בעיר 40 שנה, סגירת מסעדות משפחתיות קטנות כדי לאפשר שביל גישה למגדלי גינדי, ועוד ועוד... את מי ראש העיר מייצג? על מי הוא מגן? לאן הולכים כל הכספים שמוזרמים לעירייה מדו"חות חניה וארנונה מוגזמת???? מזמן צריך לנקות את המקום ולבדוק לאן הולך כל הכסף המוגזם שמשולם לעירייה.
03.03.15
לכל התגובות