אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אם הפיטורים בכיל ייכנסו לתוקף - תימשך השביתה במפעלים" צילום: חיים הורנשטיין

"אם הפיטורים בכיל ייכנסו לתוקף - תימשך השביתה במפעלים"

עובדי כיל דורשים לבטל את מכתבי הפיטורים, ולאפשר למעוניינים בכך לצאת לפרישה מוקדמת מרצון. היום הסתיימה הפגישה בין נציגי העובדים של מפעלי ים המלח תרכובות ברום להנהלת כיל ללא תוצאות

03.03.2015, 22:31 | מיקי פלד

מחר בבוקר יתחדש המשא ומתן בין הנהלת כיל לראשי ועדי העובדים במפעלי ים המלח ותרכובות ברום. זאת לאחר שהפגישה הראשונה בין הצדדים שנמשכה חמש שעות הסתיימה היום ללא סיכום.

קראו עוד בכלכליסט

העובדים דורשים שהנהלת כיל תבטל את מכתבי הפיטורים ששלחה לעובדים כתנאי להמשך המשא ומתן. מנגד טען אבנר מימון, מנכ"ל כיל, כי זו זכותה של החברה לפטר עובדים.

בסיכום הפגישה הדגישו ראשי כיל כי הם מאוכזבים מכך שיו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן לא הגיע לפגישה. לדבריהם, הדבר נעשה בניגוד לסיכומים שהושגו בליל יום שני בין מנכ"ל החברה לישראל ניר גלעד לשר לפיתוח הנגב והגליל סילבן שלום, שמונה על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו לטפל בנושא המשבר בכיל.

עובדי כיל מפגינים בדימונה, צילום: ישראל יוסף עובדי כיל מפגינים בדימונה | צילום: ישראל יוסף עובדי כיל מפגינים בדימונה, צילום: ישראל יוסף

עובדי כיל דורשים להימנע מיצירת תקדים של פיטורים בחברה או כפיית פרישה מוקדמת לפנסיה, ודורשים שהפרישה תהיה מרצון בלבד. ההנהלה מצידה רוצה לפטר כ־60 עובדים ולהוציא לפנסיה מוקדמת עוד כ־210, כאשר בשנתיים הקרובות צפויים לפרוש, או להיות מפוטרים בשל איחוד מטות ושינויים ארגוניים בקבוצה, עוד כ־400 עובדים.

לדברי יו"ר ועד עובדי מפעילי ים המלח ארמונד לנקרי "לא אתפשר בנושא הפיטורים. יש פה על המאזניים פרנסה של אנשים לעומת מיליארדים שגורפים ההנהלה והבעלים". אלא שגם לנקרי וגם הנהלת כיל יודעים כי שעון החול אוזל היות וביום ראשון הקרוב ייכנסו לתוקף מכתבי הפיטורים הראשונים במפעל תרכובות ברום.

יו"ר ועד העובדים בתרכובות ברום אבנר בן סניור אמר ל"כלכליסט" שמסיבה זו המו"מ יכול להימשך רק עד כניסת שבת. שני ראשי הוועדים הדגישו כי אם יפוטרו עובדים תימשך השביתה במפעלים עד שאלו יחזרו לעבודה. בתרכובות ברום נמשכת השביתה כבר חודש ויומיים ובים המלח ימלאו לה שבועיים ביום חמישי.

בכיל מסבירים את הצורך בהתייעלות בהפסדים של תרכובות ברום בשנים האחרונות, שהגיעו מאז 2007 לסך של 1.4 מיליארד שקל. הפסדים אלו לא מנעו מדירקטוריון כיל לחלק בנובמבר האחרון דיבידנד לבעלי המניות של 125 מיליון דולר. 

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
השמאל הדרומי
אל תדאגו אחרי הבחירות הכל יגמר וכל אחד ילך לביתו .הם עושים הכל במימון השמאל ובשליחותם . הם מגזימים . בגלל שעבדו כמה שנים במפעל הם הפכו את המפעל לשלהם .למרות שקיבלו פיצויים מוגדלים ופנסייה משודרגת הם מתעקשים על כלום ורק בגלל הבחירות . זה כמו שאני אקח מישהו טרמפ ברכב שלי ואז הוא ידרוש ממני שאני אקח אותו כל יום טרמפ . אין עבודה לכל החיים בעידן 2015 . המפעל מפסיד והבעלים חושב שיש יותר מידי עובדים שסתם מסתובבים במפעל ורק משום שהם וותיקים ,והחליט לפטר אותם וזו זכותו .אין פה התחייבות לאף אחד שהמפעל יעסיק אותו עד גיל 90 .ויש גם דרך להפגין , מה אשם ראש ממשלה ביבי כאן ? אנשים כבר הפסיקו להיות אחראים לחייהם ולבעיותיהם , הכל אשם ביבי.
מרום  |  04.03.15
2.
אוכלי חינם וטפילים, כולל ההסתדרות שמגינה עליהם. לא טוב לכם, תקימו ליד מפעל מתחרה.
להיכנס לעבודה הם התחנפו וליקקו , ועכשיו כמו חזירים הם נושכים את היד שהאכילה אותם. כמו עובדי נמל חיפה, אשדוד, מקורות, חב' חשמל, בנק דיסקונט, וההסתדרות, עם שכר ממוצע של 18,000 ש"ח לעובד, על מנת להצדיק את קיומה, מגינה עליהם. לא פלא שמי שיכול פותח מפעלים בחו"ל. מדינת נהנתניהו לקראת פירוק. .
אחיקם  |  04.03.15