אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הערב בערוץ 2: "המינוס נכנס איתך עמוק ליומיום, לשינה, לזוגיות"

יותר ויותר ישראלים נאלצים לקחת הלוואות כדי לממן את החיים השוטפים ובדרך נקלעים לסחרור

05.03.2015, 08:45 | שירות כלכליסט

חובות משקי הבית שלא לדיור זינקו ב־11% בשנת 2014, לאחר עלייה של 7% ב־2013 וצמיחה קלה של 2% ב־2012. הכיוון ברור: יותר ויותר ישראלים נאלצים לקחת הלוואות כדי לממן את החיים השוטפים ובדרך נקלעים לסחרור.

סקר "כלכליסט": 41% מהציבור במינוס, 69% מהם במינוס כרוני סקר מיוחד של "כלכליסט" חושף את עומק משבר החובות של הישראלים: 53% מחזירים הלוואה שאינה משכנתא; 64% מבעלי המינוס חייבים יותר מ־10,000 שקל לבנק; 36% מהם לקחו הלוואה כדי לסגור את המינוס; ו־47% מדווחים שהחובות פגעו ביחסים עם קרוביהם שאול אמסטרדמסקי, 39 תגובותלכתבה המלאה

הערב ב־21:15 יוקרן בערוץ 2 (רשת) בתוכנית "המערכת עם מיקי חיימוביץ'" סרט בבימויו של אבי מאור מרזוק ובו יואר פן נוסף של המינוס: ההשפעה שלו על חיי המשפחה והזוגיות. הסרט מלווה משפחות צעירות ממעמד הביניים שנאבקות במינוס ובחובות התופחים כדי לשרוד. חלקן הגדול נטל הלוואות מהבנקים ומחברות האשראי כדי לכסות את המינוס, רק כדי לגלות שללא שינוי מהותי באורך חייהן, ללא העמקה של הידע הפיננסי, וללא שינוי אמיתי ביוקר המחיה, הדרך לשקיעה פיננסית כמעט בטוחה.

"המינוס נכנס איתך עמוק ליומיום, לשינה, לזוגיות, ואם הזוגיות לא חזקה, היא לא שורדת את המאבק במינוס", אומרות המשפחות המשתתפות בסרט.

מנהל סניף בנק לשעבר מתאר בסרט את השיטה שבה פועלת מכונת ההלוואות הבנקאית: "לקוח שכבר גייס את כל מה שהוא יכול מקבל טלפון מהבנק, הוא מורתע. מציעים לו פתרון פלא שנקרא הלוואה והוא ייקח את זה בשתי ידיים, בלי להסתכל על הריבית ועל העמלות. בתור מנהל סניף היו לי יעדים להיקפי ההלוואות. הייתי מבקש מהפקידים להתקשר ללקוחות ולהציע להם את המוצר כדי שנעמוד ביעדים".

תחקיר: רלי צורי, נטע דנצינגר, שירלי אסקרי.

הארנק ריק? לוקחים הלוואה, צילום: שאטרסטוק הארנק ריק? לוקחים הלוואה | צילום: שאטרסטוק הארנק ריק? לוקחים הלוואה, צילום: שאטרסטוק

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
יתרת חובה .
הגברת בכתבה טוענת שמינוס בא מתוך בחירה. אני מסכים איתה אך בהסתייגות . מינוס הוא מתוך בחירה לאדם שמרוויח מעל ל-5000 שקל או מעל ל-10000 שקל למשפחה .פחות מזה זו לא בחירה אלא בכי-רע . התנדבתי בעמותת פעמונים (עמותה שמנסה ללמד משפחות ניהול פיננסי) ונתקלתי במשפחות עם הכנסה כוללת של בסביבות 20,000 שקל לחודש והם במינוס כרוני ועם הרבה הלוואות . פשוט עם סדר עדיפויות לקוי ובעיה בדחיית סיפוקים . אתן טיפ כלכלי כללי . כל הוצאה שחוזרת על עצמה בכל חודש כמו מזון בסופר , דלק ,בילויים ,מסעדות וכיוצ"ב לשלם במזומן . מומלץ לשלם באשראי רק תשלומים לקניות חד פעמיות כמו סלון , חדרי שינה , פינות אוכל וכיו"ב . בהצלחה .
שלמה , אשדוד  |  08.03.15
2.
ל-1, אין לך מושג באילו נסיבות אנשים נקלעים לחובות. מחלה, פיטורים, מצוקה של קרוב משפחה..
את כל אלה מנצלים הבנקים. לא לחינם הם מאפשרים אוברדראפט, כדי לעשוק את אלה שהכי מתקשים. ולכך לא תורמת חוסר הרגולציה והתנהלות טיפשית של הרגולטורים והפוליטיקאים. קרטל הבנקים חוגג, קרטל הפנסיה חוגג, מועדון ההון-שלטון מגלגל מיליארדים, מרויח ומפסיד ואנו משלמים על החגיגות במיסים שלנו. ריקבון אחד גדול.
רקפת קינן  |  05.03.15