אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דראגי הקפיץ את אירופה: הבורסות בגרמניה ובבריטניה - בשיא כל הזמנים צילום: בלומברג

דראגי הקפיץ את אירופה: הבורסות בגרמניה ובבריטניה - בשיא כל הזמנים

הבורסה בפרנקפורט עלתה ב-1% וננעלה מעל ל-11,500 נק' לראשונה בהיסטוריה. פוטסי בלונדון טיפס ב-0.6%. דראגי: "תוכנית ההרחבה הכמותית באירופה - החל מראשית השבוע הבא"

05.03.2015, 18:48 | מיקי גרינפלד

בורסות אירופה המרכזיות ננעלו היום (ה') בעליות, על רקע ההודעה המוניטרית של הבנק האירופי המרכזי - שהותיר את הריבית ללא שינוי. מוקדם יותר נסגרו הבורסות הגדולות של אסיה במגמה מעורבת עם ירידה חזקה בבורסות הסיניות לאחר הורדת תחזית הצמיחה בסין. הבורסה בפרנקפורט עלתה ב-1% וננעלה מעל ל-11,500 נק' לראשונה בהיסטוריה. פוטסי בלונדון טיפס ב-0.6% - לשיא כל הזמנים.

קראו עוד בכלכליסט

במסיבת העיתונאים שקיים הבנק המרכזי באירופה, אמר נשיא הבנק האירופי המרכזי מריו דראגי, כי תוכנית ההרחבה הכמותית עליה הודיע לפני כחודש תחל ב-9 במרץ 2015 ותסתיים בספטמבר 2016. "נרכוש בכל חודש 60 מיליארד יורו ונמשיך אחרי ספטמבר 2016 - במידה ויהיה לכך צורך", אמר דראגי.

היורו נסחר בירידה של ב-0.5% לרמה של 1.102 דולרים - רמת שפל של 11 שנה.

פוטסי דאקס קאק ניקיי האנג סנג שנגחאי

כאמור, הבנק האירופי המרכזי (ECB) הודיע כצפוי כי הריבית תישאר ללא שינוי: הבנק הותיר את הריבית בגוש היורו על 0.05%, ואת הריבית על הפקדונות על מינוס 0.2%. ההחלטות התקבלו בישיבת מועצת הבנק הכוללת 25 חברים והמתכנסת בפרנקפורט. זוהי ההודעה המוניטארית הראשונה של הבנק מאז ההסכם שהושג בין אירופה ליוון על הארכת תוכנית החילוץ, ולאחר שבהודעת המדיניות המוניטארית הקודמת הכריז הבנק על תוכנית הרחבה כמותית נרחבת בהיקף של 1.2 טריליון יור.

הבורסה במוסקבה הודיעה היום על השעיית המסחר במט"ח ובמתכות יקרות. להחלטה לא ניתן הסבר, ורק בשעה 11:30 שעון ישראל יצאה מוסקבה בהודעה לפיה המסחר יחודש בשעה 9:40 שעון לונדון, קרי בשעה 11:40 שעון ישראל.

ביוון דווח כי שיעור האבטלה עלה לראשונה מאז ספטמבר 2013. שיעור האבטלה בדצמבר עמד על 26%, מול 25.9% בחודש נובמבר. בדצמבר 2013 עמד שיעור האבטלה על 27.3%. במספרים מדובר ב-1.2 מיליון מובטלים. בגוש היורו עמד שיעור האבטלה בדצמבר על 11.3%.

הבנק האירופי הבנק האירופי הבנק האירופי

ירידות בבורסות הסיניות

המסחר באסיה ננעל במגמה מעורבת: מול עלייה של 0.2% בבורסה של טוקיו, ההאנג סנג בהונג קונג איבד 1.1% והבורסה בשנגחאי ירדה ב-1%. ברקע לירידה בבורסות הסיניות, תחזית הצמיחה שפרסם היום ראש הממשלה בסין, לפיה התוצר המקומי צפוי לעמוד השנה על 7%, שפל של 15 שנה.

"הכלכלה הסינית נמצאת בתקופת מעבר והממשל מחוייב לביצוע רפורמות ולמהלך כולל של ביעור השחיתות. מהלכים אלה חיוניים לסין בטווח הארוך, אף שהם פוגעים במומנטום של הצמיחה בטווח הקצר", אמר טאו דונג (Tao Dong), הכלכלן הראשי באסיה (ללא יפן) בחטיבת קרדיט סוויס בהונג קונג. בעניין ההשלכות של הרפורמות אמר ג'ים אוניל (Jim O’Neill), לשעבר יו"ר חטיבת ניהול נכסים בגולדמן זאקס, כי "יעד הצמיחה משקף הכרה במציאות, ובחירה של הממשל להעדיף את האיכות על הכמות".

הבורסה בהונג קונג דיווחה היום כי רשמה בשנת 2014 עלייה של 13% ברווח הנקי ל-5.17 מיליארד דולר הונג קונגי, 666.4 מיליון דולר ארה"ב. החברה המפעילה את הבורסה רשמה בשנה החולפת עלייה דומה של 13% גם בשורה העליונה של ההכנסות, שהסתכמו ב-9.8 מיליארד דולר הונג קונגי. מחזור הפעילות בבורסה טיפס בתקופה זו ב-11% לרמה של 69.5 מיליארד דולר הונג קונגי.

הבורסה בשנגחאי, צילום: בלומברג הבורסה בשנגחאי | צילום: בלומברג הבורסה בשנגחאי, צילום: בלומברג

תגיות

תגובה אחת לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
שלא יעבדו עליכם --
ואסביר- הבנקים המרכזיים מחלקים כסף חינם לבנקים המסחריים, תוך השערה/כוונה/הנחה שהבנקים המסחריים יתנו הלוואות לכלכלה היצרנית, ובכך יביאו להנעת הכלכלה. מה עושים הבנקים המסחריים עם הכסף שקיבלו (ומקבלים) בחינם ? מריצים איתו מניות. הרצת מניות מניבה רווחים מהירים (על הנייר). מאותם רווחים (מדומיינים - על הנייר), מחלקים הבנקים המסחריים בונוסים למנכל, לסמנכל, לסמנמנכל, ואפילו לסמנמנמנמנמנמנמנמנמנמנמנכל. אפילו סנט שחוק אחד לא מגיע לכלכלה היצרנית. את הסכיו שנתנו הבנקים המרכזיים בחינם לבנקים המסחריים, היו יכולים לתת בחינם לממשלות. מה היו עושות הממשלות אם הכסף הזה, במידה והיו מקבלות כסף בחינם ? היו בונות תשתיות חדשות, מתחזקות תשתיות קיימות, מקימות כיתות לימוד, משקיעות במחקר ופיתוח - או במילים אחרות ---- מעסיקות אנשים ---- !!!! אנשים שעובדים, מקבלים משכורת. אנשים שמקבלים משכורת קונים דברים. כשאנשים קונים דברים יש ביקוש, והמחיר עולה, ואיתו גם האינפלציה. סביר להניח שאם אני ראיתי את התהליך הזה, גם בבנקים המרכזיים ראו אותו. סביר גם להניח שהם ראו שזה מה שקורה, כבר בחודשים הראשונים של ה"הקלה הכמותית". עצם זה שהם ממשיכים לתת כסף לבנקים המסחריים, שבתורם, מריצים מניות, ולא מזיזים במילימטר את הכלכלה, מעיד על כך שהכלכלה ו/או האינפלציה לא מעניינת את הבנקים המרכזיים. מעיד על כל שכל מה שמעניין את הבנקים המרכזיים, זה לנפח את כיסי חבריהם הבנקאים.
05.03.15