אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אתר Etsy יוצא להנפקה

אתר Etsy יוצא להנפקה

קהילת האמנים ומלאכת היד הפופולרית תנסה לגייס 100 מיליון דולר בהנפקה בנאסד"ק. יעד המניה אינו ידוע, אבל שווי החברה מוערך כעת במיליארד דולר

05.03.2015, 11:45 | נמרוד צוק
עכשיו זה רשמי: אתר המסחר וקהילת האמנים אטסי (Etsy) יוצא להנפקה בנאסד"ק, במטרה לגייס כמאה מיליון דולר. החברה העבירה אמש (ד') את מסמכי הרישום שלה לרשות האמריקאית לניירות ערך (SEC) במטרה להתחיל את התהליך. מועד ההנפקה, שהחתמים הרשומים עליה הם גולדמן-זאקס ומורגן סטנלי, טרם נקבע.

קראו עוד בכלכליסט

האתר נוסד ב-2005 על ידי האמן והנגר רוב קאלין, והוא מציע זירת מסחר בה נמכרים בעיקר חפצי אמנות, עבודות יד ופריטים משומשים וסביבו נוצרה קהילה פעילה מאוד של אמנים ואנשי מלאכת יד, שהיא גם פופולרית בישראל. הכנסותיו מגיעות מדמי הרישום בסך 20 סנט לכל פריט ומעמלת המכירה בסך 3.5%. את החברה מנהל כיום צ'אד דיקרסון, לשעבר בכיר ביאהו.

אתר Etsy אתר Etsy אתר Etsy

במהלך 2014 עמדו הכנסותיה של החברה על 108.7 מיליון דולר. בשורה התחתונה היא רשמה הפסד תפעולי קל של 4.9 מיליון דולר. בשנה שלפניה, החברה רשמה היו הכנסות בגובה 78.5 מיליון דולר והפסדים של 796 אלף דולר.

בדיווחים קודמים של סוכנות הידיעות בלומברג על ההנפקה הצפויה, נאמד היקף ההנפקה בסכום גבוה יותר של 300 מיליון דולר. שווי החברה מוערך כיום בכמיליארד דולר, אבל עדיין לא ידוע מה יהיה יעד שווי המניה בהנפקה.

מטה Etsy בברוקלין, ניו יורק מטה Etsy בברוקלין, ניו יורק מטה Etsy בברוקלין, ניו יורק

לפי הנתונים שפרסמה החברה, היא מעסיקה כיום 685 עובדים ומשרתת 54 מיליון משתמשים רשומים, מתוכם 1.4 מיליון מוכרים ו-19.8 מליון לקוחות שקנו לפחות מוצר אחד במהלך השנה האחרונה בשווי כולל 1.93 מיליארד דולר. החברה עצמה נמצאת בצמיחה מרשימה:  ב-2011, לשם השוואה, עמד המחזור הכספי של המוצרים שנמכרו דרכו על 500 מליון דולר. ב-2013 לאתר כבר היו כ-30 מיליון משתמשים רשומים שגלגלו דרכו 1.35 מיליארד דולר. בנוסף, לפי נתוני החברה, האפליקציה שלה זכתה ליותר מ-21 מיליון הורדות עד כה, ומשתמשיה שלחו דרך מערכת ההודעות הפנימית כ-216 מיליון הודעות במהלך 2014.

 

למרות האופי השונה והקהילתי יותר של המסחר שמבוצע דרך אטסי, והיקף הסחר הקטן יותר באופן יחסי לענף הסחר המקוון, החברה הגדירה במסמכי ההנפקה שלה דווקא את חברות הענק הידועות יותר כמתחרות ישירות שלה, חברות כגון איביי, אמזון, עליבאבא ורשת החנויות טארגט. הדבר עשוי לרמז על כוונתה בעתיד להתרחב מעבר לתחומי עיסוקיה הנוכחיים והנישתיים יחסית.

לא כל המשתמשים מרוצים מההנפקה - חלק מהסוחרים הרשומים באתר הביעו חששות בשבועות האחרונים מפני העלאת תעריפי השימוש בעקבות ההנפקה, ואחרים הודיעו כי יחפשו פלטפורמות אחרות למכור את מוצריהם אם אופי האתר ישתנה לרעה ויהפוך למסחרי יותר בעקבות היציאה לבורסה. "ישנו מתח טבעי בין גידול מסחרי לבין הצרכים של אומנים. המשקיעים רוצים יכולת צמיחה מהירה והגדלה של הרווחים והמשתמשים המסורתיים רוצים אינטימיות", הסביר את המקור לבעיה הכלכלן מקס וולף מקרן ההשקעות מנהטן ונצ'רס.

תגיות