אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גבעת עמל ב': משפ' כוזהינוף תפצה את המפונים בתמורה להגדלת זכויות הבנייה צילום: אמיתי זיו

גבעת עמל ב': משפ' כוזהינוף תפצה את המפונים בתמורה להגדלת זכויות הבנייה

היזמית המחזיקה ב-4 דונם בשטח בצפון תל אביב תשלם 4-6 מיליון שקל למשפחות המפונים ותקבל תוספת של 29 דירות בפרויקט החדש; העירייה מכחישה קשר בין הדברים: "מדובר במידע שקרי"

08.03.2015, 10:35 | אמיתי גזית

משפחת כוזהינוף תשלם חלק ראשון בפיצוי המסתכם בכ-6-4 מליון שקלים למשפחות שפונו מהשטח שרכשה בשנה שעבר בגבעת עמל ב', זאת בתנאי שהוועדה המקומית לתכנון ובנייה של עיריית תל אביב תאשר ביום רביעי הקרוב (ה-11.3) שינוי בתב"ע הכולל הגדלת זכויות הבנייה ליזמים. במסגרת הליך גישור עם העירייה סוכם כי התוספת כוללת 29 יחידות דיור נוספות, שהיזמים יוכלו למכור במחיר מלא. בנוסף, היזמים יוכלו לבנות מגדל אחד בן 41 קומות במקום, במקום שני בניינים שגובהם המשותף הוא 36 קומות - כפי שאושר בתוכנית המקורית. על פי הערכות השינוי צפוי להוסיף לרווח של היזמים עשרות מיליוני שקלים.

קראו עוד בכלכליסט

בשבוע שעבר הודיעה עיריית תל אביב המחזיקה ב-12% מתוך 107 הדונמים של גבעת עמל ב' (ועל פי אחת הפרשנויות המשפטיות יש לה נתח גם במגרש של כוזהינוף), כי בזכות הליך גישור שקיימה נחתמו הסכמי פיצוי עם המפונים. על פי ההודעה שושביני העסקה הם סגן ראש העירייה ויו"ר ועדת הנכסים העירונית, הרב נתן אלנתן, וכן מנהל אגף הנכסים של העירייה אלי לוי.

ההודעה, שכל אורכה 10 שורות, לא מפרטת דבר באשר למהות ההסכם עם המפונים. גם פנייה טלפונית לעו"ד אביב טסה, שייצג את כוזהינוף, לא הניבה מידע נוסף. במקביל, גורמים במשפחות המפונים דיווחו ל"כלכליסט" כי נקבעו כבר מספר תחנות לתשלום, הראשונה כאמור ביום רביעי הקרוב, זאת לאחר אישור השינוי בתב"ע. הרב אל נתן שנכח בדיון הקודם בוועדה המקומית צפוי להשתתף גם בדיון הקרוב.

גבעת עמל ב גבעת עמל ב'. הדיירים יפוצו בכ-6 מיליון שקל, היזמים יקבלו עוד 29 דירות | צילום: אמיתי זיו גבעת עמל ב

משפחת כוזהינוף מחזיקה בבעלות בשטח מזה כשנה את הזכויות במגרש שגודלו כ-4 דונם, זאת לאחר אריק אברמוביץ' חתם איתם על הסכם מכר בתמורה לכ-200 מליון שקלים. בתב"ע התקפה לשטח ניתן לבנות שני מגדלים עם 22, ו-14 קומות ובסך הכל 145 יחידות דיור. כאמור היזמית כוזהינוף ביקשה להגדיל את זכויות הבנייה ל-174 יחידות דיור במגדל אחד בן 41 קומות. 

העסקה עם כוזהינוף נחתמה לאחר שהיזמית ענבל אור ניסתה לארגן קבוצת רכישה לרכישת הקרקע וכשלה בכך:  בנובמבר 2012, קיבלה אור אופציה על הקרקע, תמורת התחייבות לרכוש אותה בכ-210 מליון שקלים. במסגרת מאמציה לפנות את התושבים הגיעה עמם להסכם נדיב הכולל פיצוי בסך כולל של כ-75 מיליון לשקלים. אלא שאור לא הצליחה לגייס את הסכום הנדרש לרכישת הקרקע ובפברואר 2014 היא נמכרה למשפחת כוזהינוף. במהלך התקופה מאז פורסם כי משפחת היהלומנים ובעלת הקרקע החדשה מסרבת לפצות את התושבים, תוך שהיא נאחזת בפסקי דין רבים שקבעו כי רק למתיישבים הראשונים, לפני 1961 מגיעה דירה חלופית. על פי אותם פסיקות לצאצאיהם בני הדור השני והשלישי לא מגיע פיצוי.

באפריל הוציאו בעלי הקרקע החדשים תיקי הוצאה לפועל כנגד חמישה בתי אב, ולפני חודשיים הם פונו בכוח ובתיהם נהרסו. שני בתי אב עדיין לא פונו משום שבאחד מהם מתגוררת בת הדור הראשון שלה מגיע דיור חלופי, ובבית אחר מתגוררת בבית של בני דור ראשון היורשת החוקית שלהם וככל הנראה גם לה מגיע דיור חלופי.

עיריית תל אביב מאשרת כי ביום רביעי יתקיים דיון באשר לבקשה לשינוי התב"ע, אך מכחישה כי יש קשר בין תוצאות הדיון להסכם של כוזהינוף עם המשפחות. לדברי העירייה "מדובר במידע שקרי. הסכם הפיצוי שנחתם עם משפחות המפונים אינו כולל התנייה לשינוי תב"ע כזו או אחרת. נושא שינוי התב"ע למקום נמצא בתהליך אישור בעירייה מזה מספר שנים, עוד טרם רכישת הקרקע ע"י משפחת כוזהינוף".

תגיות