אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד האוצר: זינוק של 33% ברכישת דירות על ידי משקיעים בחודש ינואר צילום: המרוד גליקמן

משרד האוצר: זינוק של 33% ברכישת דירות על ידי משקיעים בחודש ינואר

זאת לעומת חודש דצמבר 2014. שיא של כל הזמנים נרשם באזור השרון - שם 38% מהעסקאות בוצעו על ידי רוכשי דירה שנייה או תושבי חוץ. בקרב הזוגות הצעירים ומשפרי הדיור נרשמה מגמת ירידה לעומת דצמבר

08.03.2015, 16:08 | אמיתי גזית

מנתונים שפרסם היום (א') הכלכלן הראשי במשרד האוצר, יואל נווה, עולה כי בחודש ינואר 2015 חל גידול חד בכמות רכישות הדירה על ידי משקיעים - רוכשי דירה שנייה או תושבי חוץ. על פי הנתונים, כמות העסקאות לרכישת דירה שביצעו מי שמוגדרים משקיעים זינקה בינואר ב-33% בהשוואה לדצמבר 2014. יתרה מזאת, 30% מתוך כמעט 11 אלף עסקאות בינואר בוצעו על ידי משקיעים, לדברי הכלכלן הראשי זו הרמה הגבוהה ביותר מאז הוכבד עליהם נטל המס בשלהי 2011.

קראו עוד בכלכליסט

המשקיעים התרכזו בשלושה ערים: נתניה, ירושלים ובאר שבע. בולטת במיוחד באזור השרון, שבה משקל העסקאות להשקעה היה 38%, שיא של כל הזמנים. גבוה אף יותר משיא שנרשם בפעילות משקיעים בשנת 2010.

הכלכלן הראשי מוסיף, כי מאז הרבעון השני של 2012, שבו הוחמרו התנאים לקבלת משכנתא והועמדה הדרישה ל-50% הון עצמי ברכישת דירה להשקעה, נכנסו לאזור נתניה משקיעים עמידים בעלי הכנסה ממוצעת של 34 אלף שקל בחודש. לאור העובדה כי מחיר הדירות בנתניה מאז 2012 כמעט ולא השתנה ועומד על כ-1.8 מליון שקל, גורס הכלכלן הראשי כי יחס המינוף של המשקיעים בנתניה ירד משמעותית.

  

 , מקור: משרד האוצר מקור: משרד האוצר  , מקור: משרד האוצר

באר שבע מזנקת

בבאר שבע חל זינוק של 73% ברכישת דירות בינואר לעומת דצמבר. 500 דירות שנרכשו על ידי משקיעים, מהוות כ-30% מסך העסקאות בחודש זה. זאת לעומת שפל שנרשם רק חודש קודם לכן - דצמבר - שבו משקל המשקיעים היה רק 17%.

בנייה בבאר שבע, צילום: חיים הורנשטיין בנייה בבאר שבע | צילום: חיים הורנשטיין בנייה בבאר שבע, צילום: חיים הורנשטיין

נווה מצביע על שונות מהותית בעסקאות של משקיעים בבאר שבע לעומת משקיעים בירושלים ובנתניה. בעוד שבבירת הנגב מחיר דירה ממוצעת הנרכשת להשקעה נמוך ממחיר דירה שנרכשת למגורים (כ-700 אלף שקל להשקעה, לעומת 900 אלף שקל מחיר דירה למגורים), בנתניה ובירושלים המצב הפוך: דירה ממוצעת של משקיעים בבירה עולה כ-1.8 מיליון שקל, ודירה למגורים עולה בממוצע כ-1.4 מיליון שקל; בנתניה דירה למגורים עולה בממוצע 1.7 מיליון שקל, ואילו דירה להשקעה עולה כ-2 מיליון שקל.

בסך הכל, לאחר זינוק ברכישת דירות בשלהי 2014, בינואר השנה נבלמה המגמה, כאשר נרכשו 10.8 אלף דירות - ירידה מתונה של 5% בהשוואה לדצמבר 2014.

הזוגות הצעירים רכשו פחות - אך עדיין הרבה

בולטת במיוחד ירידה של 13% ברכישת דירות על ידי זוגות צעירים בהשוואה לדצמבר 2014. יחד עם זאת הכלכלן הראשי באוצר מציין, כי 4,000 העסקאות של זוגות צעירים היא כמות חודשית מהגבוהות שנרשמה בשנים האחרונות.

מי שהובילו את הירידה ברכישת דירות היו משפרי הדיור, שחתמו בינואר על 17% פחות עסקאות בהשוואה לדצמבר 2014.

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
די לצרות עין ולהיתלהמות
משקיעי הנדלן הםאנשים. הדואגים לעתידם 2008 2009 כאשר חסכותינו ירדו ב 30% שום גוף לא לקח אחריות. ואלה שנהגו בטירוף בכספנו משכו ומושכים משכורות עתק כאילו זה כסף שהרויחו בעסקה ולא כסף שהפקידו. לכן אנשים משכו כספים והשקיעו. ומשקיעים בדירות ולוקחים משכנתאות ומשלמים עם הדמי שכירות שיבושם להם 2 .בעשור האחרון המדינה הכניסה מדירות ומקרקעות סכומים אדירים רק ממיסוי שהאדם הצורך את המוצר משלם. כך שהיתיקרות זה לא ממשקיעי הנדלן הפתרון 1 לחייב בעלי דירות להשכיר כך שכבר יוזרמו לשוק כ 50000 דירות 2 לאסור משרדים ועסקים בתוך דירות 3 להפסיק לשווק קרקעות לפי מכרז כך שכל המרבה במחיר זוכה וכך המחיר עולה שכחנו שהסטנדרת שאנחו דורשים היום הוא אחר לגמרי. ים
ציון , ים  |  09.03.15
12.
הגשמת חזון ביביבנט
מבחינתם ש-100% מהדירות ירכשו על ידי משקיעים. שהרי החזון הציוני הוא שתהיה כאן שכבה צרה של אנשי הון שמתקיימים בעושר בלתי נתפס על גבם של אלו שאשכרה מקיימים פה את הכלכלה. לפי החזון הציוני של ביביבנט בבתי קפה יוקרתיים בתל אביב ישבו להם אנשים אמידים אשר ישכירו מקבצי דירות במאות אלפים ישלמו 10% מס ויספרו כמה הכלכלה נהדרת ואיזה גאונים הם ביביבנט בזמן שהדיירים שלהם ירוצו מעבודה לעבודה, ישלמו 40% מס ובקושי יגמרו את החודש. יש רק בעיה אחת קטנה בחזון האוטופי של ביביבנט. לא ברור לי מי בדיוק ישרת בצבא של אותה מדינה וישמור על כל אותם נכסים יוקרתיים, כנראה שכירי חרב.
אזרח  |  09.03.15
9.
הדרך היחידה לעצור את מחירי הדיור היא להגדיל את ההיצע
כל שנה צריכות להיבנות לפחות בין 40 ל 50 אלף דירות חדשות וזאת כדי לספק את הגידול במספר משקי הבית, בנוסף להשלמת המחסור הקיים (כ 100 אלף). ועד שזה לא יקרה, המחירים לא ירדו!!! (לא מיסוי ולא בטיח). הניסיונות למנוע ממשקיעים לרכוש דירות על ידי מיסוי לא יועילו, כבר ביטלו את הפטור ממס שבח למכירה אחת לארבע שנים, ובמקומו נתנו פטור רק לבעלי דירת מגורים יחידה. המשמעות היא שרוכשי דירות להשקעה משלמים מס של 25% על הרווח ממכירת הדירה, בנוסף, העלו את מדרגות מס הרכישה לגבי דירה שנייה ואילך (5% כבר מהשקל הראשון, ו 6% על החלק שמעל 1.16 מיליון שקל, 7% מעל 3.48 מיליון שקל, ואף מדרגות של 8% ו–10% על חלק השווי שמעל 4.8 מיליון שקל ו–16 מיליון שקל בהתאמה). בנוסף משקיע יוכל לקבל הלוואה שמגיע רק עד 50% מערך הנכס. אז מה זה עזר? לא!. ואם יעלו את מס הרכישה לדירה שנייה והלאה לאחוזים מטורפים כמו שהציעו פה 20, 30 או 40 % אז גם לזה ימצאו פתרון, (ירשמו על שם הדודה והסבתא). בקיצור רק הגדלללללללללללללת ההיצע.
גדי , משמרת  |  08.03.15
לכל התגובות