אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בשלושת החודשים האחרונים אישרה הותמ"ל להפקדה כ-18,500 יחידות דיור צילום: אוראל כהן

בשלושת החודשים האחרונים אישרה הותמ"ל להפקדה כ-18,500 יחידות דיור

בין השאר אושרו להפקדה 11,500 דירות בתל השומר צפון ומרכז, 3,000 בהרצליה וחוף השרון ו-2,350 באור יהודה. מנכ"ל משרד הפנים: "צריך לשנות את המתכונת שבה הרבה גופים מטפלים בדיור"

09.03.2015, 10:18 | אמיתי גזית

הוועדה למתחמים מועדפים (ותמ"ל) אישרה להפקדה כ-18,500 יחידות דיור בשלושת החודשים האחרונים, מתוכם כ- 9,195 יחידות דיור בהישג יד. כך עולה מנתוני דו"ח שהוגש לשר הפנים גלעד ארדן.

קראו עוד בכלכליסט

ביולי 2014 אישרה הכנסת את חוק הותמ"לים שנועד לקצר את הליכי התכנון במתחמים עליהם הכריזה הממשלה מועדפים לדיור. משום שלוועדה ניתנו סמכויות דומות לאלו של המועצה הארצית לתכנון ובנייה, אין מעליה מוסד אחר ואי אפשר לערער על החלטותיה.

בקרוב בנייה מסיבית של דירות, צילום: שאול גולן בקרוב בנייה מסיבית של דירות | צילום: שאול גולן בקרוב בנייה מסיבית של דירות, צילום: שאול גולן

ב-29.9.2014 התקיימה ישיבתה הראשונה של הותמ"ל, מאז התכנסה הועדה כמה פעמים ואישרה להפקדה את תוכניות המגורים הבאות:

תל השומר צפון ומרכז - 11,500 יחידות דיור, מתוכן 2,300 יחידות דיור קטנות, ו-3,450 יחידות דיור להשכרה.

גן יבנה - 1,635 יחידות דיור, מתוכן 280 קטנות ו-490 להשכרה.

הרצליה וחוף השרון - 3,000 יחידות דיור, מתוכן 600 קטנות, 900 להשכרה.

אור יהודה - 2,350, מתוכן 470 קטנות, 705 להשכרה.

כותבי הדו"ח מציינים כי משום שהתוכניות מפורטות ביחס לרוב שטחן, לאחר אישורן אפשר יהיה להוציא היתרי בנייה למרבית יחידות הדיור.

על רקע הנתונים האלה אמר הבוקר ל"כלכליסט" מנכ"ל משרד הפנים, ד"ר שוקי אמרני כי הפתרון למשבר הדיור יגיע מהכפפת רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) למשרד הפנים. לדבריו הכרתו בצורך לפתרון כזה התחזקה נוכח פעילות הותמ"ל.

"צריך לשנות את המתכונת שבה הרבה גופים מטפלים בדיור" אמר "משרד הפנים הוא זה שאמון על הרשויות המקומיות ועל תקציבן, שם יש ועדות מקומיות ושם נותנים היתרי בנייה, והוא גם אחראי על התכנון ברמה הארצית" לכן, לדעת ד"ר אמרני הוספת האחריות על הקרקע תאפשר להגדיל את כמות התוכניות המאושרות לבניה.

במטרה להמחיש את הבעיה היום מתאר ד"ר אמרני את פעולת הותמ"ל, המטפל בהיקפי דירות גדולים. לאחר שהממשלה מכריזה על מתחם מסוים כמועדף לדיור, רמ"י או משרד השיכון נדרשים להגיש תוכניות, אחר כך משרד הפנים מטפל בהן הרמה התכנונית. "הבירוקרטיה הזאת מיותרת, עדיף שמשרד הפנים יכין תוכניות, יקבע סדרי עדיפויות, ויבדוק תוכניות בצורה מקצועית כי זה הרי עולם התוכן שלו". בנוסף מבקש ד"ר אמרני להקים קרן עם תקציב של כמיליארד שקלים לפתרון חסמים המעכבים בנייה.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
המרחק מאישור עקרוני של הועדה לבניה בפועל הוא עצום
מדובר בתוכניות עקרוניות שעד שנגיע לאכלוס של דירות, יחלפו שנים רבות ... כאן הקרקע חייבת לעבור טיהור וניקוי ... שם הצבא טרם סיים לפנות את השטח ... במקום אחר אין תקציב לביצוע תשתיות בקרקע ... ועוד ועוד ...
הכרזות .... הכרזות .... בלי סוף  |  10.03.15
4.
בסטטיסטיקה לא בונים דירות
דר שוקי עמרני פרסם בשעתו דוחות נפלאים על אישור יחידות דיור בודל. מבקר המדינה כבר קבע שלא יצא מהודל כלום. כדאי להתאפק בפרסומים ובנוסף שיתוף פעולה בין מינהל התכנון ורמי ? האם מר עמרני אין איזו סוגיית ניגוד עניינים שאינך מטפל בה?
הוי שוקי שוקי , תל אביב  |  09.03.15