אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נאחזת בקרנות המזבח: ניסיון נוסף של אינסוליין להישאר בקטלוג הגרמני צילום: עמית שעל

נאחזת בקרנות המזבח: ניסיון נוסף של אינסוליין להישאר בקטלוג הגרמני

החברה המפתחת ציוד רפואי המסייע לספיגת האינסולין בקרב חולי סכרת תנסה לשכנע את הרשויות הגרמניות לאשר רישום של האינסופד בקטלוג הרפואי

10.03.2015, 16:12 | ניר צליק

אינסוליין מנסה להיאחז בשביב תקווה לגבי הרישום לקטלוג הרפואי בגרמניה. החברה ערכה שיחות עם הגוף הרושם את המוצרים, כאשר בין הצדדים סוכם כי בשלב זה לא תינתן תשובה סופית שלילית מהגוף הרושם בעניין בקשת הרישום. הגוף הרושם ימציא לחברה פירוט בדבר הסיבות שמונעות את קבלת האישור לדעתו, ולהערכת יועצי החברה לחברה תינתן האפשרות להציג טיעונים נוספים על מנת להמשיך בתהליך בחינת בקשת האישור, ככל שהחברה תראה לנכון. למעשה, אינסוליין תנסה לשכנע את הגוף לשנות את החלטתו.

קראו עוד בכלכליסט

לפני שבוע קרסה מניית אינסוליין ב-74%, בעקבות אירוע אחד. החברה המפתחת ציוד רפואי המסייע לספיגת האינסולין בקרב חולי סכרת, הודיעה כי היא קיבלה מכתב מהגוף הרושם את המוצרים הרפואיים בקטלוג הגרמני כי הבקשה שהוגשה לרישום המוצר החברה אינה כוללת די מידע כדי לאפשר את הרישום. המשמעות היא כי לפחות בשלב זה לא תוכל החברה לקבל שיפוי ביטוחי למוצר שהיא פיתחה, ובכך למעשה נסתם הגולל, לפחות לעת עתה, על שיווק המוצר בגרמניה.

שיטת הפעולה של שוק הבריאות הגרמני מבוססת על כך שראשית על חברה להשיג אישור שיווק באירופה, ולאחר מכן היא צריכה לקבל שיפוי ביטוחי כדי שהמשתמשים יוכלו לקבל החזר על רכישת הציוד הרפואי. בגרמניה יש מספר חברות ביטוח גדולות, כאשר אם המוצר עצמו נרשם בקטלוג הגרמני, חברות הביטוח נכנסות למשא ומתן עם יצרן הציוד במטרה לקבל את המוצר בעלות מופחתת, כאשר למעשה רגע המפתח בחייה של החברה הוא הכניסה לקטלוג המוצרים הרפואי, מה שמאפשר לחולים בסופו של התהליך לקבל החזר על רכישת הציוד.

רונן מלניק יו"ר אינסוליין, צילום: עמית שעל רונן מלניק יו"ר אינסוליין | צילום: עמית שעל רונן מלניק יו"ר אינסוליין, צילום: עמית שעל

לאינסוליין שני מוצרים: אינסופאצ', המזרז את האינסולין המוזלף באמצעות משאבות, ואינסופד, שמיועד להזרקת אינסולין. המוצר מורכב מחלק קבוע, מעין מנוע המחמם את איזור ההזרקה, וחלק מתכלה, מעין מדבקה, ולפיכך כולל המודל העסקי של אינסוליין מכירה ראשונית של המוצר ומכירה של החלקים המתכלים בהמשך. שוק הסכרת הגרמני נחשב לשני בגודלו בעולם, ומכיל כ-6 מיליון חולים במדינה.

הפתרון של אינסוליין מבוסס על חימום מבוקר המגביר את זרימת הדם. בניסויים שביצעה הצליחה אינסוליין לקצר את הזמן הנדרש להגיע לריכוז שיא בדם ל־45 דקות בלבד, ובכך מצטמצמים הסיבוכים הנובעים מהמחלה, כגון פגיעה באיברים הפנימיים ובגפיים ועיוורון.

אינסוליין העריכה בעבר שהשוק בגרמניה למוצר של החברה עשוי להגיע ל-500 מיליון יורו, כאשר היא ביצעה ניסוי מיוחד שתוכנן בשיתוף פעולה עם ברמר, שהיא אחת מחברות הביטוח הגדולות במדינה, והוכיחה כי המוצר של החברה מפחית ב-30% לפחות בצריכה האינסולין אחרי ארוחה ולירידה במספר אירועי ההיפוגליקמיה, שמובילים לנזק ארוך טווח בקרב חולי סכרת.

תגיות