אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדשנות כאובססיה הסינית ל-2015

חדשנות כאובססיה הסינית ל-2015

בקונגרס הלאומי השנתי שנפתח השבוע הזכיר ר"מ סין את המונח "חדשנות" 22 פעמים. גם הסוציאליזם מתחדש, ומחבק את בעלי ההון

11.03.2015, 08:35 | עו"ד עמית בן יהושע

השבוע נפתח בבייג'ינג הקונגרס הלאומי של סין: אירוע שנתי שבו דנים 3,000 צירים מרחבי סין על עתידה של המעצמה. במהלך השבועיים שבהם מתקיים הקונגרס עוסקים הצירים באתגרים שעומדים בפני מדינתם, ומנסים לעצב את הדרך שבה היא תצעד.

קראו עוד בכלכליסט

ראש ממשלת סין לי קצ'יאנג, שנאם בפתיחת הוועידה, הזכיר את המונח "חדשנות" לא פחות מ־22 פעמים. למעשה, הוא שילב את המילה כמעט בכל נושא שאליו התייחס, החל בכלכלה וכלה במלחמה בשחיתות הציבורית.

ואם סין של 2015 מחפשת חדשנות, זו השעה שבה החדשנות הישראלית יכולה לחבור לשוק הסיני. רשימת המשאלות של סין שפורטה בנאומו של ראש הממשלה ארוכה מאוד וכוללת, בין השאר, טכנולוגיות לטיפול במחסור במים, בבעיית זיהום האוויר, וכן חידושים בתחום האינטרנט, תעשיית המובייל, Internet of Things, וטיפול באוכלוסייה המזקנת.

מימין: רה"מ לי קצ מימין: רה"מ לי קצ'יאנג והנשיא שי ג'ינפינג, השבוע בקונגרס | צילום: אי פי איי מימין: רה"מ לי קצ

פרץ ההשקעות של חברות סיניות בישראל בארבע השנים האחרונות מצביע על המגמה הזו, אשר לבטח רק תגדל בשנים הבאות.

בעוד מייסדי הרפובליקה העממית הסינית ובראשם מאו טסה דונג נטו להסתגר בתוך סין, ורדפו וכלאו את בעלי ההון שאותם הגדירו "אויבי האומה", סין של היום מחבקת ומקרבת את בעלי ההון. מבין 3,000 צירי הקונגרס ישנם יותר מ־200 בעלי עסקים הנמנים עם עשירי סין - סוציאליזם בסגנון חדש. בה בעת, אם ב־30 השנים האחרונות ביססה סין את מעמדה כבית החרושת העולמי שהתמקד בתעשיות המסורתיות, עתה היא דוהרת קדימה בהשקעות במחקר ובפיתוח. על פי דיווחי הממשלה, ההשקעה במחקר ובפיתוח חצתה את רף 2% מהתמ"ג, וב־2015 היא צפויה לגדול ל־2.2% מהתמ"ג. במקביל, עם זאת, קצב הצמיחה הרצחני מאבד מומנטום. אף שב־25 השנים האחרונות נהנתה סין מצמיחה שנתית ממוצעת של 9.08%, השנה ההנהגה צופה צמיחה של כ־7% שאותם היא כבר מיהרה להגדיר כנורמה החדשה.

במקביל לירידה בקצב הצמיחה, סין משתוקקת להרחיב את חותמה הגלובלי תוך כינון שיתופי פעולה בין־מדינתיים, אזוריים ובינלאומיים. על פי דו"ח הוועדה הלאומית לרפורמה חברתית וכלכלית (זרוע התכנון הכלכלי של ממשלת סין), במהלך 2014 השקיעו חברות סיניות בחו"ל כ־103 מיליארד דולר, כאשר לפי הערכות הממשלה יש לצפות לגידול של 10% בהיקף ההשקעות הזרות של סין ב־2015.

הכותב הוא מומחה למשפט סיני ומומחה להשקעות בינלאומיות במשרד עורכי הדין דה צ'אנג דנטונס בשנגחאי.

תגיות