אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלי קרקע חקלאית שהופקעה יפוצו ב־17 מיליון שקל צילום: נמרוד גליקמן

בעלי קרקע חקלאית שהופקעה יפוצו ב־17 מיליון שקל

מע"צ ועיריות הרצליה ורעננה יפצו בעלי קרקע חקלאית פי 45 ממה שהוצע בשומה המקורית

11.03.2015, 09:00 | יעל דראל

מע"צ ועיריות רעננה והרצליה יפצו בעלי קרקע חקלאית בסכום של כ־17 מיליון שקל – כ־4500% יותר ממה שנפסק לבעלי הקרקע על ידי ועדת הערר במחוז מרכז.

ההחלטה, שניתנה על ידי שמאי מקרקעין אבישי זיו שמונה לפסוק בנושא כשמאי מכריע, התקבלה על רקע שומה שערכה השמאית נחמה בוגין מטעם בעלי הקרקע, ובמסגרתה קבעה כי גובה הפיצוי הוא לא רק בהתאם לשוויה החקלאי של הקרקע כיום אלא צריך לעמוד על פי פוטנציאל שינוי הייעוד של הקרקע בעתיד למטרת מגורים. המשמעות: בעלי הקרקע יפוצו על פי שווי של כ־900 אלף שקל לדונם, במקום כ־20 אלף שקל לדונם בלבד לו היו מתייחסים אל המגרש רק על פי הפוטנציאל החקלאי שלו.

קרקע חקלאית (ארכיון), צילום: אוראל כהן קרקע חקלאית (ארכיון) | צילום: אוראל כהן קרקע חקלאית (ארכיון), צילום: אוראל כהן

המגרש שבגינו יקבלו בעלי הקרקע פיצוי משתרע על פני כ־19 דונם, וממוקם בגבול שבין שטחי השיפוט של רעננה והרצליה. בוגין ייצגה את בעלי הקרקע, שחלקתם הופקעה על ידי מע"צ בשנת 2007 לצורך סלילת כביש 531 ומסילת רכבת השרון והצליחה לשכנע את השמאי המכריע כי הבעלים זכאים לפיצוי לפי סעיף 197 לחוק התכנון והבנייה, בהתאם לפוטנציאל העתידי שלו. "הקרקע הנדונה נמצאת באזורי ביקוש מוקפים בבנייה ושווי השוק שלהם בכל עת נתונה גבוה יותר מקרקע חקלאית גרידא, גם אם אין באופק שום תכנית קונקרטית לשינוי ייעודם", ציינה בשומה.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
לפני שנים הציעה פרופ' רחל אלתרמן,מומחית עולמית לבינוי ערים שהחקלאי יקבל את הפיצוי
המלא בשווי המלא של האדמה וישלם 100% מס,אבל....הוא יקבל את הזכות להיות היזם על הקרקע ומהייזום תיגזרנה הכנסותיו בניכוי מס בהתאם. הרציו-כמי שעיבד והתפרנס מהאדמה זכותו לפני כל אחד רחר להמשיך ולהתפרנס ממנה. ברור שהוא ייאלץ לקחת שותפים עם כיסים עמוקים אבל לפחות לא רק הם ייהנו מהקרקע בייעודה החדש. זהו הצד המוסרי בהתגלמותו. הקנאים והשונאים מהקשת המזרחית שר"י ומרעיה כמובן מתנגדים.
חקלאי  |  15.03.15
לכל התגובות