אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כת"ב הפסידה 368 מיליון ש' בשנה, עלות שכר 5 הבכירים - 18 מיליון ש' צילום: אוראל כהן

כת"ב הפסידה 368 מיליון ש' בשנה, עלות שכר 5 הבכירים - 18 מיליון ש'

זאת לעומת הפסד של 151.6 מיליון שקל ב-2013. עיקר ההפסד ב-2014 הגיע ממחיקת נכס בלתי מוחשי הקשור לעסקת המסחור של החרה הבת קיורטק

12.03.2015, 12:23 | ניר צליק

שנת 2014 היתה סוערת עבור כלל ביוטכנולוגיה. החברה נקלעה שלא בטובתה למאבק מול הייפריון, שהאשימה את החברה הבת של כת"ב, אנדרומדה, בעיוות של נתונים סטטיסטיים במחקר בשלב 3 בתרופה לסכרת נעורים. בסופו של דבר הצליחה כת"ב אחרי מאבק עיקש לקבל לידה בחזרה את הזכויות על התרופה, וכעת היא ממתינה לתוצאות הסופיות של הניסוי המכריע שמתבצע בתרופה. מעבר לזה, השנה הצליחה כלל ביוטכנולוגיה להביא את גמידה סל לעסקת מסחור עם נוברטיס, את מדיוונד להנפקה בנאסד"ק ואת קיורטק לעסקת מסחור עם מדיוויישן. 

קראו עוד בכלכליסט

כעת, מפרסמת כת"ב  את דו"חות 2014, בהם היא רשמה הפסד של 367.6 מיליון שקל לעומת הפסד של 151.6 מיליון שקל ב-2013, כאשר עיקר ההפסד הגיע מגריעת נכס בלתי מוחשי הקשור לעסקת המסחור של קיורטק עם מדיוויישן.

מבחינת החברות הבנות, גמידה סל תרמה להפסד של כלל ביוטכנולוגיה 9.8 מיליון שקל, מדיוונד תרמה להפסד 35.7 מיליון שקל וקיורטק תרמה 24.6 מיליון שקל. יתר החברות המוחזקות תרמו להפסד 48.4 מיליון שקל. יש לזכור כי כלל ביוטכנולוגיה היא חברה העוסקת בהשקעה בחברות פיתוח תרופות ולכן לאורך חלק נכבד משנות פעילותה רושמת החברה הפסדים כאשר התקווה היא שבטווח הארוך היא תשיא רווח למשקיעים על בסיס הסכמי מסחור שיזרימו לקופתה מזומנים או מכירה של החברות.

שלמה דגן , צילום: צפריר אביוב שלמה דגן | צילום: צפריר אביוב שלמה דגן , צילום: צפריר אביוב

במקביל לפרסום הדו"חות השנתיים, חשפה כלל ביוטכנולוגיה את שכרם של בכירי החברה. השכר הגבוה ביותר הוענק לגל כהן, מנכ"ל החברה הבת, מדיוונד, שמשך שכר בעלות של 5.2 מיליון שקל, מהם 3 מיליון שקל באופציות. מדיוונד הצליחה ב-2014 לבצע הנפקה בנאסד"ק. אל המקום השני הגיע שרון מלכה, סמנכ"ל הכספים והתפעול של מדיוונד שמשך שכר בעלות של 3.9 מיליון שקל, מהם 2.4 מיליון שקל באופציות. קרסטן הנקה, מנהל פעילות השיווק באירופה של מדיוונד משך שכר בעלות של 3.2 מיליון שקל מהם 1.1 מיליון שקל בשכר בסיס והיתרה באופציות.

ראובן קרופיק, מנכ"ל כלל ביוטכנולוגיה, משך שכר בעלות של 3.3 מיליון שקל, מהם 1.8 מיליון שקל בדמי ניהול, 1.1 מיליון שקל בעלות שכר בסיס והיתרה במענק. עמוס בנקירר, סמנכ"ל הפיתוח העסקי של כת"ב, משך שכר בעלות של 2.4 מיליון שקל מהם 1.6 מיליון שקל בדמי ניהול ומענק והיתרה באופציות. עופר גולדברג ועפר גונן, שניהם סמנכ"לים בכלל ביוטכנולוגיה, משכו שכר בעלות של 1.5 מיליון שקל כל אחד, מהם 389 אלף שקל באופציות והיתרה בדמי ניהול ומענק.

לבסוף, שכרו של שלמה דגן, מנכ"ל החברה הבת, אנדרומדה, שנמכרה להייפריון ועוררה את כל הסערה. דגן משך שכר בעלות של 3 מיליון שקל מהם 431 אלף שקל בשכר בסיס והיתרה במענק של 2.6 מיליון שקל.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
לפחות מישהו מרוויח כמו שצריך במדעי החיים!
כי ביולוגים עם תואר ראשון מאוניברסיטה ונסיון במחקר מקבלים הצעות עבודה כמיקרוביולוגים ביפאורה תבורי בשכר של 28 ש"ח לשעה (5,200 ברוטו). אחרים שלמדו איתי המשיכו למאסטר בביולוגיה ומקבלים בקושי 7 ברוטו. על 10 ברוטו ביולוגים שאני מכיר כבר ממש אומרים תודה ומוכנים להמשיך עם כזו משכורת עד הפנסיה. שלא לציין את כל אלו שאחרי המאסטר ראו את "מצב השוק" ואת המשכורות המגוכחות לבוגרי תארים שניים מחקריים מאוניברסיטאות וואמרו שעדיף להם להמשיך לדוקטורט ולפחות לקבל מלגת מחקר כדוקטורנטים של 6000 ש"ח (200%, בלי משרת תרגול, לא כולם יכולים לתרגל כי המנחה לאו דווקא מאשר ואין מספיק מקומות תרגול לכולם). ואז אחרי הדוקטורט, מציעים לך 8 אולי 10 ברוטו ואתה מרגיש שמישהו בועט לך בראש ובא להעליב אותך אחרי 10 שנות לימוד לפחות (3 ראשון, 2 שני, 4 לפחות שלישי ושנה מסביב... בלי מכינה ובלי היגררויות). בקיצר, לפחות כל המנהלים למיניהם מרוויחים. שיהיה להם לבריאות. ושינחקו ביחד עם החברה הכושלת והמפסידה הזו.
ביולוג ירושלמי  |  12.03.15
לכל התגובות