אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעל השליטה לשעבר ביעד תעשייה ירצה 8 חודשי מאסר בפועל צילום: שאטרסטוק

בעל השליטה לשעבר ביעד תעשייה ירצה 8 חודשי מאסר בפועל

דוד אורון הורשע במסגרת הסדר טיעון בעבירות מרמה וני"ע. העביר סכום של כמיליון שקל מחשבונות יעד לחברת שירותי מטבע בשם שירים ושערים, וזו העבירה את הסכום לידיו. אורון השיב את הכסף לאחר 100 ימים. השופט כבוב: "למרות הנסיבות אין מנוס ממאסר בפועל"

15.03.2015, 09:28 | תומר גנון

דוד אורון (70), בעל השליטה ומנהל לשעבר בחברת יעד נציגויות תעשייה שנסחרה בבורסה בין 2008-2010 , ירצה 8 חודשי מאסר בפועל. כך פסק הבוקר שופט המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בת"א, חאלד כבוב. אורן הודה והורשע בחודש נובמבר במסגרת הסדר טיעון בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים בתאגיד, ועבירת דיווח לפי חוק ניירות ערך. הפרקליטות דרשה מבית המשפט להטיל עליו עונש של 10 חודשי מאסר בפועל.

על פי כתב האישום שבו הודה, אורון הורה לשני מנהלים בחברת יעד, הראל זוטא וגדי חזוט, להעביר סכום של כמיליון שקלים מחשבונותיה לחברה בשם שירים ושערים. זאת על סמך מצג לפיו הסכום הוא השקעה פיננסית. בפועל שירים ושערים עסקה במתן שירותי מטבע, המרת מט"ח וניכיון שיקים בלבד, ולא עסקה בהשקעות פיננסיות או בהשקעות בשוק ההון. לאחר העברת הכספים מיעד, שירים ושערים העבירה את הסכום ישירות לידיו של אורון.

מיליון שקל הועברו מחשבונותיה של יעד תעשיה לחברה בשם שירים ושערים, צילום: shutterstock מיליון שקל הועברו מחשבונותיה של יעד תעשיה לחברה בשם שירים ושערים | צילום: shutterstock מיליון שקל הועברו מחשבונותיה של יעד תעשיה לחברה בשם שירים ושערים, צילום: shutterstock

בעקבות המרמה יעד לא דיווחה על הוצאת הכספים כעסקה עם בעל שליטה. הסכום הוחזר ליעד כארבעה חודשים לאחר מכן, בעקבות בירור של רואי החשבון המבקרים לקראת פרסום דו"חות הרבעון השני לשנת 2009.

בפרשה נוספת הואשם אורון בכך שהורה למנכ"ל יעד להעביר סכום של כ-115 אלף שקל לבעל עניין בחברה, לקראת הצבעה של אסיפת בעלי המניות בעניין עסקה בה היה לאורון עניין אישי. אורון אמר למנכ"ל כי יש להעביר את הסכום כתשלום בגין תיווך שביצע בעל העניין עבור החברה, וזאת על אף שמלוא סכום התשלום עבור התיווך כבר הועבר לבעל העניין.

"הערך החברתי מהמעשים שנפגע הוא הגיונות ושקיפות בשוק ההון", קבע השופט כבוב. "הנאשם הציג מצג כוזב להעברת הכספים. הוא הכשיל אחרים, בעלי תפקידים ובעל שליטה לשעבר, להוציא כספים שאין קשר בינם ובין החברה. הם לא העלו על דעתם שהוא לקח את הכסף לכיסו. הכסף אומנם הושב לאחר 100 ימים, אך הדבר נעשה לאחר פניית רואי החשבון של החברה. אין הדבר מפחית מחומרת המעשים.

"הנאשם הסתבך כספית, עסקיו קרסו, אינו בקו הבריאות ותרם רבות למדינה", קבע כבוב. "למרות הנסיבות המיוחדות מעשיו ברף העליון של המעשים החמורים ולכן אין מנוס ממאסר מאחורי סורג הבריח". לאחר הקראת גזר הדין הורה כבוב על עיכוב ביצוע של 45 יום. "בשל הנסיבות המיוחדות של המקרה", אמר כבוב לאורון, "אני ממליץ לפנות לנשיא המדינה בבקשת חנינה".

כתב האישום הוגש על ידי עוה"ד יעל ענתות ואבי ארוניס ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה). את אורון מייצג עו"ד יחיאל כשר.

תגיות