אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שר האוצר היווני פסימי: "ההקלה הכמותית לא תעודד השקעות"

שר האוצר היווני פסימי: "ההקלה הכמותית לא תעודד השקעות"

חרף רכישות האג"ח האחרונות על ידי הבנק המרכזי האירופי יאניס ורופקיס לא אופטימי: "אני לא רוצה להיות משבית שמחות, אבל קשה לי להבין איך הרחבת הבסיס המוניטרי תתרגם את עצמה לעלייה משמעותית בהשקעות פרודקטיביות"

15.03.2015, 21:44 | שירות כלכליסט

שר האוצר היווני יאניס ורופקיס הזהיר בסוף השבוע כי תוכנית ההקלה הכמותית שהשיקה אירופה החודש תגרום לראלי ניירות ערך שלא צפוי לעודד השקעות בגוש היורו.

הבנק המרכזי האירופי החל בתוכנית רכישת אג"ח ריבוניות ביום שני שעבר במטרה לעודד צמיחה בגוש היורו, ולהעלות את האינפלציה משיעור שלילי כיום ליעד של כ־2%. עד כה סביבת הריבית הנמוכה לא עודדה השקעות בהיקף שיסייע לכלכלות כמו איטליה וספרד פגועות המיתון. 

ורופקיס ורה"מ היווני אלכסיס ציפרס. "נראה הסתערות על ניירות ערך שלא תתברר כבת קיימא", צילום: איי פי ורופקיס ורה"מ היווני אלכסיס ציפרס. "נראה הסתערות על ניירות ערך שלא תתברר כבת קיימא" | צילום: איי פי ורופקיס ורה"מ היווני אלכסיס ציפרס. "נראה הסתערות על ניירות ערך שלא תתברר כבת קיימא", צילום: איי פי

"ההקלה הכמותית מקיפה אותנו מכל הכיוונים וישנה תחושה של אופטימיות באוויר", אמר ורופקיס בכנס עסקי שנערך בצפון איטליה. "אני לא רוצה להיות משבית שמחות, אבל קשה לי להבין איך הרחבת הבסיס המוניטרי באיחוד המוניטרי המבוזר תתרגם את עצמה לעלייה משמעותית בהשקעות פרודוקטיביות", ציין. "כתוצאה מכך, אנחנו נראה הסתערות על ניירות ערך, שלא תתברר כבת־קיימא".

ורופקיס הוסיף כי ממשלת יוון החדשה ערוכה ומוכנה לתזמן את מהלכיה למלחמה בצנע, באופן שיתרום למו"מ שהיא מנהלת עם האיחוד האירופי לגבי תוכנית החילוץ.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
2 - הוצאת לי את המילים מהפה, אנשים צריכים להתעורר מכלכלת הבולשיט
המצב דומה למסיבה במועדון שבו לחברי המועדון יש גישה למדפסת כסף, מה שגורם לסרסור האנשים שלא כוללים במועדון. חשבתם פעם איך זה שרק לבנקים יכולים לקבל שירותים מבנק ישראל, ואתם לא יכולים? איך הבנקים יכולים להלוות כסף בריבית 0.1% ואתם מקבלים ***?
אלכס  |  16.03.15
2.
ל - 1 - אין שום קשר.
הכוונה שלו היא שהבנקים מקבלים כסף חינם, ולא משקיעים אותו בכלכלה היצרנית. לא ביוון, ולא בשום מקום אחר בעולם. מה שהבנקים עושים עם הכסף זה להריץ מניות. הם סוחרים במניות שכבר קיימות בשוק, בינם לבין עצמם, תוך העלאת מחירן. הם לא משקיעים העסקים חדשים, הם לא נותנים הלוואות ליצרנים, הם פשוט מריצים מניות. זה רווח מהיר וקל (על הנייר). ברווח המדומיין הזה, הם מחלקים בונוסים למנכל, לסמנכל, לסמנמנכל, וגם לסמנמנמנמנמנמנמנמנמנמנמנכל. אפילו לא אגורה שחוקה אחת מגיעה לכלכלה האמיתית. במצב כזה - רמת התעסוקה לא עולה, והציבור ממשיך להשאר ללא יכולת כלכלית. כשלציבור אין יכולת כלכלית, הוא לא קונה. כשהוא לא קונה, המחירים לא עולים, ואפילו יורדים. כשהמחירים יורדים, האינפלציה נמוכה ואפילו שלילית. כשהאינפלציה שלילית, מה עושים בבנקים ? נכון - נותנים עוד יותר כסף לחבלים שלהם, שימשיכו לחלק בונוסים לעצמם. אם את אותו סכום שחילקו הבנקים המרכזיים בחינם לחברים שלהם, הם היו מחלקים בחינם לממשלות, המצב היה שונה לחלוטין. הממשלות היו מתחזקות תשתיות, ובונות תשתיות חדשות. משפרות את מערכות החינוך. משפרות את מערכות הרפואה. או בקיצור - מעסיקות אנשים. אנשים עובדים מקבלים שכר. כשהם מקבלים שכר, הם יכולים לקנות דברים. כשהם יכולים לקנות דברים, המחירים עולים, והאינפלציה גם. אם אני ראיתי את התהליך הזה, שבסופו של דבר מוכיח שהכסף הולך אך ורק להרצת מניות, אין לי ספק שגם בבנקים המרכזיים ראו אותו. עצם זה שכבר יותר מ 5 שנים הבנקים ממשיכים לחלק כסף לחברים שלהם, למרות כל זה - רק מוכיח שהכלכלה לא מעניינת את הבנקים המרכזיים, ומה שמעניין את הבנקים המרכזיים הוא ניפוח כיסיהם של חבריהם הבנקאים.
16.03.15
1.
צודק. בשביל לקבל השקעות, צריך להראות רצינות
ומה לעשות, הממשלה היוונית החדשה פועלת, פסיכולוגית, להרחקת השקעות. האם שר האוצר היווני מצפה לקבלת השקעות כשהוא מאיים לתבוע את הגרמנים על נושא מלחמת העולם השנייה? האם הוא מעודד משקיעים כשהוא מאיים לא לקיים את הבטחות הממשלה הקודמת? אבל כן צודק, שהבורסה זה לא מקום שבו מרחיבים פעילות כלכלית "בברזלים" - הקמת מפעלים, הקמת חברות יצרניות [כולל תיירות כמובן] וכו'. את השמנת בבורסה לא מקבלים המנפיקים.
אליהו  |  16.03.15