אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שוטף פלוס 40: Fundbox גייסה 40 מיליון דולר

שוטף פלוס 40: Fundbox גייסה 40 מיליון דולר

הסטארט-אפ הישראלי עוסק בנכיון חשבוניות ופיתח פלטפורמה למתן הלוואות מהירות לעסקים קטנים שכוללת מערכת חישוב סיכונים מתקדמת. בסבב הגיוס השתתפו הקרנות ג'נרל קטליסט, NyCa ואחרות

19.03.2015, 13:04 | אסף גלעד
בעוד הבנקים בעולם מתקשים לייצר חדשנות, סטארט-אפ ישראלי נוסף בתחום הפינטק מגייס 40 מיליון דולר לשירות הלוואות לעסקים קטנים שמתקשים לעבור את החודש. Fundbox הודיעה בשעות הצהריים (ה') על גיוס סבב בן 40 מיליון דולר להמשך פיתוח שירות ההלווואת שלהם לעסקים קטנים שזקוקים לנזילות. 

החברה הישראלית, שמתחרה בחברות 'פקטורינג' אחרות דוגמת BlueVine, גם היא ישראלית, מדווחת על צמיחה מהירה של 300% מדי רבעון, במהלך שלושת הרבעונים שחלפו מאז השיקה את השירות שלה. ולא רק הצמיחה מדברת: גם הצוות המנוסה שכולל את אייל שנער מקרן באטרי, תומר מיכאלי מקרן כרמל ויובל אריאב, לשעבר ארכיטקט מוצר ראשי באונאבו שנמכרה לפייסבוק, משכו אליהם משקיעים רבים.

את הסבב בפאנדבוקס הובילו משקיעים חדשים דוגמת ג'נרל קטליסט פרטנרס, קרן הענק שמתמקדת בהשקעות בחברות שמפתחות פתרונות לקרב עסקים קטנים ובינוניים. בין השאר מושקעת קטליסט בפלטפורמת תשלומי המובייל Stripe, בחברת תשלומי השכר ZenPayroll, וכן בענקיות נוספות דוגמת סנאפצ'ט ו-Airbnb. משקיעה חדשה נוספת בפאנדבוקס היא קרן NyCa, בניהולו של האנס מוריס, נשיא ויזה לשעבר.

משלימים את פעולת הבנק

פאנדבוקס (Fundbox) היא חברה נוספת שצומחת בתחום ההולך וצומח של 'פקטורינג', הלוואות שוטפות לעסקים קטנים או בינוניים המסייעות להם לגשר על תשלומים דחויים (שוטף+). תחום זה, המכונה בעברית נכיון חשבוניות, הוא אחד הצומחים כיום והוא מגשר בין חוסר הגמישות של הבנקים לתת מימון חוזר לעסקים קטנים, לבין הצורך של מנהלי העסקים הללו לממן הוצאות שוטפות כמו שכר או חומרי גלם.

ממשק פאנדבוקס ממשק פאנדבוקס ממשק פאנדבוקס

במקרים רבים, ככל שהעסק גדל יותר ומקבל הזמנות גדולות יותר, הוא נאלץ לקחת על עצמו התחייבויות כספיות רבות יותר. עד היום הבנקים לא השכילו לפתח מערכת משוכללת שתנתח סטטיסטית את הסיכון שמייצר כל אחד מהלקוחות הפוטנציאלים ושבמקביל תשתלב בתוכנות הנהלת החשבונות של לקוחותיה העסקיים בצורה ידידותית למשתמש.

לוואקום הזה נכנסו החברות הישראליות-אמריקאיות Bluevine ו-Fundbox, ועוד מספר חברות אמריקאיות שמספקות הלוואות בממשק טכנולוגי לעסקים, בהן Kabbage, OnDeck ואפילו לנדינג קלאב, שפוזלת למגזר העסקי. פאנדבוקס מציעה ממשק נכיון חשבוניות המתחבר ישירות לתוכנת החשבונאות של בית העסק, כגון Quickbooks או Freshbooks, המקבילות האמריקאיות של חשבשבת הישראלית, ואגב כך מנתחת את הסיכון הטמון בהלוואות לבית העסק, סוקרת את הדמוגרפיה של לקוחותיו ואת טיב העונתיות של עסקיו, סוקרת את כל החשבוניות הממתינות ומאפשרת לו לבחור איזו חשבונית לנכות.

ההלוואה נעשית ברגע; הכסף מועבר מפאנבוקס אל חשבון הלקוח בתוך יום עסקים אחד, כאשר ברירת המחדל היא הלוואה לשלושה חודשים עם ריבית שנעה בין 1-3%. ככל שהלקוח יחזיר את ההלוואה מוקדם יותר, הוא ישלם ריבית נמוכה יותר, וההלוואות העתידיות שלו יהיו זולות יותר. השירות פעיל בארה"ב בלבד והוא מונה כבר כמה עשרות אלפי לקוחות. ככל הנראה, הוא לא צפוי להגר לישראל בקרוב, על אף שורשיו הישראליים.

הלוואה בקליק הלוואה בקליק הלוואה בקליק

האדג' הטכנולוגי לא נמצא רק בכפתור של הלוואה ברגע שזמין לכל לקוח. הטכנולוגיה מעל פאנדבוקס כוללת מנוע ניתוח נתונים וביג דאטה, שממנו נגזרת מדיניות ניהול הסיכונים שלה. מנוע הסיכונים של פאנדבוקס יודע לנתח בכ-12 שניות בלבד את הסיכוי של הלקוח להחזיר את ההלוואה.

לא מתערבים בין הספק והלקוח

בשונה מהמתחרה הישראלית Bluevine, שגייסה 18.5 מיליון דולר מ-83North ומלייטספיד, פאנדבוקס לא יוצרת קשר עם הספק החייב ללקוח שלה. "בפאנדבוקס מעדיפים שלא להתערב במערכת היחסים שבין הלקוחות שלהם לספקים החייבים להם ולספק שירות הלוואות מהיר ופשוט יחסית לתפעול. לטענת החברה, היא נחשבת לבעלת הצמיחה המהירה ביותר בתחום.

נפח ההלוואות בין עסקים מוערך בארה"ב בכ-70 טריליון דולר בשנה, פי שלוש מהתוצר הלאומי הגולמי האמריקאי, ועושים בו שימוש כ- 70% מהעסקים הקטנים והבינוניים. שוק השוטף+ לא נגמר בישראל ובארה"ב, הוא מהווה 'מכה' כלכלית כבדה שנופלת אפילו על גבם של עסקים בגרמניה ובסקנדינביה.

פאנדבוקס, שהנהלתה ממוקמת בעמק הסיליקון, מגייסת בקצבים שאופיניים לארה"ב. רק לפני שנה גייסה החברה 17.5 מיליון דולר מנבחרת חלומות של משקיעים בהם המשקיע הסדרתי שלמה קרמר; איציק פרנפס מקרן באטרי; מנכ"ל סיטי גרופ לשעבר, ויקראם פנדיט; סמנכ"ל האסטרטגיה של אובר, אמיל מייקל; מנכ"ל רויטרס לשעבר, טום גלוסר; סמנכ"ל האסטרטגיה לשעבר של ג'יי.פי. מורגן, ג'יי מנדלבאום וכן קרנות בולטות מעמק הסיליקון כגון SV Angel ,קושלה, בלאמברג קפיטל וליונבירד.

תגיות