אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בפעם השנייה: ערוץ 10 מגיש בקשה לקבלת רישיון צילום: אוראל כהן

בפעם השנייה: ערוץ 10 מגיש בקשה לקבלת רישיון

זאת לאחר שהבקשה שהגיש לרישיון שידורים ל-15 שנה בסוף 2013 לא התקבלה. כדי לקבל רישיון יצטרך הערוץ להגדיל את הערבויות ולהסדיר את מבנה הבעלות בו

22.03.2015, 15:55 | אופיר דור

ערוץ 10 הגיש היום (א') בקשה לקבלת רישיון שידורים ל-15 שנה נוספות מהרשות השנייה. היום חל המועד האחרון שבו יכול היה ערוץ 10 להגיש בקשה על פי התיקון לחוק שאומץ בתחילת ינואר השנה.

קראו עוד בכלכליסט

יוסי ורשבסקי מנכ"ל ערוץ 10, צילום: נועם מושקוביץ יוסי ורשבסקי מנכ"ל ערוץ 10 | צילום: נועם מושקוביץ' יוסי ורשבסקי מנכ"ל ערוץ 10, צילום: נועם מושקוביץ

זוהי הפעם השנייה שערוץ 10, הפועל כיום במסגרת זיכיון, מגיש בקשה לרישיון קבוע. בפעם הראשונה הגיש הערוץ בקשה לרישיון בסוף 2013, אך הרשות השנייה לא אישרה את הבקשה לאור חוב דמי זיכיון שצבר הערוץ.

רק בדקה ה-90, רגע לפני הסגירה של הערוץ ב-1 בינואר 2015 ולאחר שוועד העובדים השבית את השידורים, הורה היועץ המשפטי להאריך את זיכיונו בחצי שנה נוספת כדי שהוא לא ייסגר בתקופת בחירות. הארכת הזיכיון הנוכחית של הערוץ מסתיימת כעת בסוף יוני.

מרבית ההערכות הן כי ערוץ 10 בראשות יוסי ורשבסקי צפוי לקבל הפעם רישיון שיבטיח לו יציבות לאורך זמן. הרשות צריכה להחליט בנושא זה עד סוף אפריל. עם זאת, כדי לקבל רישיון יצטרך הערוץ לעמוד במספר תנאים. הערוץ יצטרך קודם כל להגדיל את הערבויות הבנקאיות שהוא מעמיד לרשות השנייה.

במסגרת הסדר שהושג בחודש ינואר, הופחתו הערבויות הבנקאיות של הערוץ לרשות השנייה ל-9 מיליון שקל בלבד. אולם ביום חמישי החליטה מועצת הרשות השנייה בראשות אוה מדז'יבוז' כי על מנת לקבל רישיון יצטרך ערוץ 10 להעמיד ערבות של 45 מיליון שקל. כלומר הערוץ צריך להגדיל את הערבויות ב-36 מיליון שקל נוספים.

כמו כן, יצטרך הערוץ להעביר 25% מהמניות שלו המוחזקות כיום על ידי נאמן לידיים פרטיות כלשהן. המניות מוחזקות בנאמנות מאז עזב את הערוץ המיליארדר רון לאודר בסוף 2013. ההעדפה היא כמובן למצוא משקיע שייקח אליו את המניות בתמורה להזרמת מימון.

אולם על אף מגעים עם מספר גורמים, כמו קבוצת המדיה תיא תקשורת ואיש העסקים אילן שילוח, שום דבר עדיין אינו סגור בנושא זה. בעל השליטה בערוץ יוסי מימן אינו יכול להחזיק במניות כיוון שהחוק לא מתיר אחזקה של יותר מ-51% בערוץ. בעל המניות הנוסף ארנון מילצ'ן (24%) אינו מעורב בענייני הערוץ בשנים האחרונות.

מהרשות השנייה נמסר כי "אנו מברכים על הגשת הבקשה של ערוץ 10 ועל תחילתו של תהליך המעבר לרישיונות אשר בסופו יביא לטלוויזיה מסחרית יציבה יותר ולשוק תחרותי יותר אשר גם יביא לשיפור איכות הטלוויזיה בישראל". 

תגיות