אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס MedinISRAEL: גידול של 11% ב-2014 ביצוא טכנולוגיות רפואיות מישראל

נתונים של מכון היצוא מראים על עלייה של 33% ביצוא של מכשור ומחשוב רפואי לאפריקה ו-14% ביצוא לאסיה, אולם רובו של היצוא עדיין ממוקד בארה"ב ואירופה; מנהלת ענף מדעי החיים במכון הייצוא: "הנתונים מעידים על התבגרות תעשיית מדעי החיים הישראלית"

24.03.2015, 13:37 | מיקי פלד
בשנת 2014 הסתכם יצוא המכשור והמחשוב הרפואי מישראל בכ-2 מיליארד דולר - עלייה של 11% לעומת 2013, כך עולה מנתוני מכון היצוא שפורסמו לקראת כנס MEDinISRAEL הבין לאומי ה-3 למכשור ומחשוב רפואי שנפתח הבוקר (ג'), בגני התערוכה בת"א. הכנס אורגן על ידי המכון בשיתוף מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה, משרד הבריאות ומשרד החוץ.

קראו עוד בכלכליסט

מניתוח נתוני הייצוא עולה כי יצוא ענף הציוד והמחשוב הרפואי לצפון אמריקה הסתכם בשנת 2014 בכ-708 מיליון דולר - עליה של כ-10% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הייצוא לאיחוד האירופי הסתכם בכ-600 מיליון דולר - עלייה של כ-13% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והייצוא לשאר אירופה הסתכם בכ-77 מיליון דולר, ירידה של כ-8% לעומת 2013.

העלייה המשמעותית ביותר היתה למדינות אפריקה, עלייה של 33% בין 2014 ל-2013, אם כי הסכום נמוך מאוד באופן יחסי ועמד בסך הכל על 19 מיליון דולר.

ציוד רפואי. עלייה של 33% למדינות אפריקה בין 2013 ל-2014, צילום: shutterstock ציוד רפואי. עלייה של 33% למדינות אפריקה בין 2013 ל-2014 | צילום: shutterstock ציוד רפואי. עלייה של 33% למדינות אפריקה בין 2013 ל-2014, צילום: shutterstock

הייצוא לאסיה רשם את הגידול השני בגובהו, עם 14% לסך של 477 מיליון דולר בשנה שעברה. אולם לא בכל האזורים המתפתחים נרשמה עדנה לייצוא הישראלי של מכשור רפואי, כאשר במרכז ודרום אמריקה הייצוא עלה בחצי אחוז בלבד ל-83 מיליון דולר.

לדברי אנג'לה רבינוביץ', מנהלת ענף מדעי החיים במכון היצוא: "הנתונים מעידים על התבגרות תעשיית מדעי החיים הישראלית כאשר החברות מתבססות, היקפי הייצוא שלהן גדלים והן מתרחבות ומשווקות את מוצריהן במדינות חדשות. מגמה בולטת היא הגידול בייצוא הענף לאסיה שם אנו עדים למגמת עליה מתמדת הנרשמת בהיקף היצוא וביעדי היצוא".

להערכת מכון היצוא ענף מדעי החיים בישראל מונה כ 1,100 חברות (למעלה מ-70% מהן בתחום המכשור והמחשוב הרפואי, וכ-25% בתחומי הפארמה והביו) כאשר מידי שנה מוקמות כ-60-80 חברות חדשות.

בכנס גם נערך פאנל על העברת טיפול רפואי מבתי החולים למרפאות בקהילה באמצעות שימוש בטכנולוגיות רפואיות. הניסיון להעביר כמה שיותר פעולות רפואיות מבתי החולים אל קופות החולים והטיפול הביתי נחשב לאחת המטרות העיקריות של מערכות הבריאות בחו"ל, אך בישראל המהלך נמצא בשלביו הראשונים בלבד. מעבר לחיסכון הכספי, מתן טיפול במרפאה במקום בבית החולים חוסך טרחה מהחולה ובעיקר מונע ממנו מלהידבק בזיהומים בבתי החולים.

ד"ר קרייג ג'וזף, יועץ רפואי בבית החולים האמריקאי Texas Children's Hospitalאומר כי בארה"ב אחת הסיבות שהחולים עוברים מבתי החולים לקהילה היא התימרוץ הכספי שניתן לרופאים על ידי הממשל הפדרלי, אך גם מכיוון וביטוחי הבריאות הזולים ביותר – אותם בוחרים רבים מאזרחי המדינה– יוצרים תמריץ לחולים להעדיף טיפול בבית שהוא זול יותר לטיפול. פרופ' אבי פורת ממכבי שירותי בריאות אמר כי הקופה מחפשת כמה שיותר הזדמנויות להעביר פעילות מבתי החולים לקהילה, וכבר שנתיים שמופעלת תכנית לטיפול ומעקב אחר חולים מורכבים שמגיעים הביתה מבית החולים באמצעות שימוש בטכנולוגיות כמו טלרפואה (לדוגמה העברת מידע באמצעות האינטרנט בין הרופא לחולה).

תגיות