אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המיזוג מתחיל לתת פירות: עלייה של 5.6% ב-EBITDA של מיטב דש צילום: ישראל הדרי

המיזוג מתחיל לתת פירות: עלייה של 5.6% ב-EBITDA של מיטב דש

ההכנסות ברבעון הרביעי עמדו על 207 מיליון שקל, צמיחה של 8.3% לעומת הרבעון הקודם. תעודות הסל של תכלית צמחו ב-50%

25.03.2015, 11:06 | רחלי בינדמן

בית ההשקעות מיטב-דשמסכם את 2014 עם רווח נקי של 78 מיליון שקל. מדובר שנה מלאה ראשונה של תוצאות כספיות מאז המיזוג בין בתי ההשקעות מיטב לדש, כך שלא ניתן להשוות את הרווח הנקי לנתון המקביל ב-2013. המיזוג הושלם במרץ 2013, כך שניתן לבחון את תוצאות בית ההשקעות ברמה רבעונית, ולהשוות לרבעון קודם או לרבעון המקביל ב-2013.

קראו עוד בכלכליסט

ברמה רבעונית, הרווח הנקי בתוספת התאמות לסעיפי רווח והפסד (FFO) עמד ברבעון הרביעי על 41 מיליון שקל. מדובר בעליה של 17% לעומת הרבעון הקודם. ה-EBITDA ברבעון הרביעי הסתכמה לסך של כ-56 מיליון שקל, עליה של 5.6% לעומת הרבעון הקודם. היקף ההכנסות ברבעון הרביעי עמדו על 207 מיליון שקל, עליה של 8.3% לעומת הרבעון הקודם.

בחלוקה לענפים ניתן לראות כי ההכנסות מניהול קופות גמל ופנסיה כמעט שלא השתנו בין הרבעונים הרביעי והשלישי, ועמדו על 79 מיליון שקל ו-78 מיליון שקל בהתאמה. זאת, למרות העלייה בהיקף הנכסים המנוהלים בזכות התשואות בשוק ההון. ברקע, התחרות העזה השוררת בענף, ומהלכי השימור שהוביל מיטב-דש שכללו הפחתת דמי ניהול ללקוחות שביקשו לעזוב את קופות מיטב-דש, במהלך שלבסוף הצליח לעצור את גל הפדיונות ששטף את חברת הגמל של בית ההשקעות בשנים עברו.

פעילות תעודות הסל המרוכזת בחברת הבת תכלית רשמה הכנסות נאות של 39 מיליון שקל, זינוק של 50% לעומת הרבעון הקודם. פעילות קרנות הנאמנות רשמה הכנסות של 54 מיליון שקל וסבלה מירידה של 5% לעומת הרבעון הקודם. ההכנסות בתחום ניהול התיקים שמרו על יציבות של 9 מיליון שקל ברבעון הרביעי. פעילות הברוקראז' רשמה הכנסות של 17 מיליון שקל, עליה של 30% לעומת הרבעון הקודם.

צבי סטפק, צילום: עמית שעל צבי סטפק | צילום: עמית שעל צבי סטפק, צילום: עמית שעל

הוצאות השיווק, התפעול וההנהלה וכלליות, עמדו ברבעון הרביעי על 151 מיליון שקל, ונכון להשוותם למול הרבעון המקביל אשתקד (וזאת על מנת לבחון האם חלה התייעלות על פני כמה רבענים של פעילות ממוזגת), כאשר הן רשמו ירידה של 6.8%. הירידה בהוצאות לעומת הרבעון המקביל אשתקד נובעת בעיקר מירידה בעמלות מחשוב, תפעול, הוצאות שכר ומירידה בהוצאות שכירות בעקבות המעבר לבניין המשרדים החדש.

אילן רביב, מנכ"ל מיטב דש, נהנה ב-2014 מעלות שכר של 3.5 מיליון שקל ואילו המשנה שלו, רונן טוב, זכה לעלות שכר של 2.76 מיליון שקל. צבי סטפק, מבעלי השליטה בחברה, דירקטור פעיל ויו"ר דירקטוריון חברת הבת נהנה מעלות שכר של 1.6 מיליון שקל ובנו סגן יו"ר הדירקטוריון אבנר סטפק זכה לעלות שכר של 1.47 מיליון שקל. יו"ר מיטב-דש אלי ברקת לא מתברג ברשימת שיאני השכר של החברה. איל סגל, מנכ"ל חברת תעודות הסל זכה לעלות שכר של 1.4 מיליון שקל.

בית ההשקעות הכריז לאחר פרסום הדוח על חלוקת דיבידנד של 16 מיליון שקל. הדיבידנד האחרון שחולק היה בספטמבר האחרון בהיקף של 9.6 מיליון שקל. 

תגיות