אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בריינסוויי: תוצאות חיוביות בניסוי היתכנות לשימוש במכשיר לגמילה מאלכוהול

בריינסוויי: תוצאות חיוביות בניסוי היתכנות לשימוש במכשיר לגמילה מאלכוהול

בקבוצת המכורים שטופלה במכשיר החברה נצפתה ירידה משמעותית ומובהקת סטטיסטית ברמת השימוש באלכוהול. הניסוי לימד כי המכשיר של ברינסווי בטוח לשימוש, ועשוי להיות יעיל לטיפול בהתמכרות

25.03.2015, 11:49 | ניר צליק

בריינסוויי השלימה ניסוי היתכנות במערכת של החברה כטיפול תומך בגמילה מאלכוהול. על פי התוצאות, בניסוי שבו השתתפו 18 גברים מכורים לאלכוהול, חוו המשתתפים ירידה בצריכת האלכוהול בקבוצת הניסוי מול קבוצת הפלסבו. הניסוי נערך על ידי חברת Advanced Technologies Innovation Distribution SRL באיטליה. 

קראו עוד בכלכליסט

בניסוי השתתפו 18 גברים כאמור,  אשר אובחנו כמכורים לאלכוהול ע"י הקריטריונים של ה-DSM-IV. המטופלים אושפזו בבית החולים למשך 10 ימים לפני תחילת הניסוי וקיבלו טיפול תרופתי במהלך 7 הימים הראשונים. לפני תחילת הניסוי חולקו המשתתפים באופן אקראי לשתי קבוצות בעלות מאפיינים דומים – קבוצת הטיפול וקבוצת הביקורת. מהלך הטיפול כלל 10 מפגשים יומיים, על פני שבועיים, בהם ניתן גירוי מעל קליפת המוח הקדם-חזיתי של המטופלים.

לפני תחילת כל טיפול נחשפו המטופלים למראה ולריח של המשקה האלכוהולי המועדף עליהם, ומשקה זה נשאר מולם לאורך הטיפול. לאחר סיום הטיפול נערך מעקב חודשי אחרי המטופלים, עד לתקופה של 6 חודשים.

השפעת הטיפול על הנבדקים נבחנה באמצעות מדדים מקובלים לאבחון רמת צריכת האלכוהול בתקופה שלפני הטיפול לעומת זאת שאחריו. כמו כן, נמדדו רמות של קורטיזול ופרולקטין בדגימות דם שנלקחו מהמטופלים לפני ואחרי הטיפול.

בקבוצה אשר טופלה במכשיר החברה, נצפתה ירידה משמעותית ומובהקת מבחינה סטטיסטית ברמת השימוש באלכוהול בתקופה שאחרי הטיפול, לעומת התקופה שלפני הטיפול. כמו כן, נמצא כי רמת השימוש באלכוהול נשארה נמוכה באופן מובהק, יחסית לרמת השימוש שלפני הטיפול, במשך תקופה של 3 חודשים לאחר הטיפול. בקבוצת הביקורת לא נצפתה ירידה משמעותית ברמת השימוש באלכוהול.

בנוסף, נמצא כי רמות הקורטיזול והפרולקטין בדגימות הדם ירדו באופן משמעותי במטופלים שקיבלו טיפול אמיתי אך לא בקבוצת הביקורת, שבה נמצאה ירידה מזערית ולא משמעותית. שינוי ברמת הקורטיזול מהווה מדד ביולוגי לרמת המתח והכמיהה למשקאות אלכוהוליים אצל מכורים לאלכוהול, וישנה קורלציה בין עליה ברמת הקורטיזול לבין נטייה לחזור לצריכת אלכוהול בזמן גמילה. בהתאם, נמצא כי רמות הפרולקטין נמצאות במתאם ישיר עם חומרת התלות באלכוהול וכי ירידה ברמתו מעידה על חזרת המערכת לשווי משקל.

מסקנות החוקרים הן כי מכשיר החברה בטוח לשימוש במכורים לאלכוהול ויכול להיות שימושי בטיפול בהתמכרות זו, הן כאלטרנטיבה לתרופות והן ככלי עזר לטיפול התרופתי, וכי דרוש מחקר רב-מרכזי רחב כדי לאשש את הממצאים ולהביא לאישור רגולטורי של המכשיר כטיפול בהתמכרות לאלכוהול.

תגיות