אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדש מטאבולה: כלי שיגיד למנהלי אתרים מה מעניין את הגולשים בזמן אמת צילום: אוראל כהן

חדש מטאבולה: כלי שיגיד למנהלי אתרים מה מעניין את הגולשים בזמן אמת

הכלי החדש נקרא Newsroom וביכולתו לזהות במהירות מגמות שימוש בקרב גולשים. כך, יכולים מנהלי אתרים לדעת אילו תכנים לקדם ומתי, איזו תמונה לבחור ואיזו כותרת כדאי לתת לתוכן שמוצג באפליקציה

25.03.2015, 13:59 | אסף גלעד

יום לאחר שפייסבוק הודיעה כי תיהפך לאתר חדשות אורגני ותשלב כתבות מהניו יורק טיימס בפיד שלה, משיקה טאבולה מוצר שיהפוך אתרי חדשות לדינמיים בהתאם לדפוסי ההתנהגות. המערכת החדשה תתחרה בוויז'ואל רווניוז, חברה שרכשה אאוטבריין בעבר, ותסייע לעורכי אתרים לקבוע את סידור הכתבות, התמונות והכותרות בדף הבית.

קראו עוד בכלכליסט

המערכת ששמה Newsroom מבצעת ניסויים בכל רגע נתון בדפוסי הקריאה של כתבות באתר: כמה הקליקו וכמה קראו כתבה מסוימת, בהנתן תמונה או כותרת מסוימת. המערכת האוטומטית יכולה להמליץ לעורך האתר להעלות כתבה מסוימת למקום בולט יותר בגלל נתוני הקריאה שלו, ולהוריד כתבה אחרת למקום בולט פחות.

ייתכן כי תמונה מסוימת מושכת קהל מסוים בנתונים מרשימים, והמערכת תדע להמליץ על כך לעורך, למרות שבמבט ראשון אין בכך שום הגיון עריכתי. אדם סינגולדה, מנכ"ל החברה, הסביר ל"כלכליסט" שהמערכת זיהתה עבור אתר בישול תמונה של חביתה שהביאה גולשים רבים להקליק עליה, למרות שלא היתה יפה או מעוררת תיאבון יותר מכל תמונה אחרת של חביתה.

חביתה או תמונה אחרת? האלגוריתם ימליץ, צילום: שאול גולן חביתה או תמונה אחרת? האלגוריתם ימליץ | צילום: שאול גולן חביתה או תמונה אחרת? האלגוריתם ימליץ, צילום: שאול גולן

"לא תמיד אנחנו יודעים מה גורם לאנשים להקליק, אבל חשוב שאתרי החדשות יידעו שיש תמונות או כותרות שמעוררות יותר סקרנות בקרב הגולשים", אמר. כותרת ראשית במובייל, למשל, לא תמיד צריכה להיות אותה הכותרת שבאתר המובייל. לדוגמא, לפי טאבולה, לגולשי המובייל יש חולשה לכתבות שמתחילות בספרות.

צמיחה של 200% בקליקים

טאבולה השיקה את המערכת לאחר תקופה של פיילוט עם אתר האופנה האמריקאי Refinery29. על פי טאבולה, שיעור ההקלקות באתר (CTR) ברפיינרי עלה ב-45% בממוצע באתר הבית. כתבות מסוימות זכו לקידום של 200% בשיעור ההקלקות בזכות הטמעת המערכת. פיצ'ר מעניין נוסף שמספקת טאבולה לעורך האתר ושלא קיים אצל המתחרות הוא "טייס אוטומטי", מערכת שמקבלת החלטות אוטומטית בהתאם לניסויים בשעות שבהם האתר אינו פעילו, כמו למשל שעות הלילה.

מלבד תחרות מול אאוטבריין, מציבה המערכת גם תחרות ל-Dynamic Yield של ליעד אגמון, שהחלה לשרת לאחרונה אתרי מסחר אלקטרוני ומציעה להם היכן למקם תמונות וכותרות. טאבולה, שגייסה לאחרונה 117 מיליון דולר לפי שווי של כמיליארד דולר אחרי הכסף, רוצה להפוך לחברה שמספקת את כל פתרונות הפרסום מבוסס כתבות לאתרי חדשות.

תגיות