אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מהירות הגלישה בישראל: קצב המקסימום מכובד, הממוצע מביך צילום: שאטרסטוק

מהירות הגלישה בישראל: קצב המקסימום מכובד, הממוצע מביך

דו"ח של חברת AKAMAI מראה שמהירות הגלישה בארץ עדיין לא יישרה קו עם העולם המערבי: הקצב הממוצע עומד על 10.6 מגה-ביט לשניה - המקום ה-16 בעולם. בנוסף, מהירות הגלישה ירדה ביחס לקיץ האחרון

25.03.2015, 15:37 | הראל עילם
העולם נהיה מחובר יותר ויותר - וכמעט בכל מדינה ניתן למצוא כעת חיבור לרשת בפס רחב. כך עולה מהדו"ח הרבעוני של חברת אקמאי על מצב האינטרנט. לפי הדו"ח, מהירות הגלישה הממוצעת זינקה בשנה האחרונה ב-20% והגיע ל-4.5 מגה-ביט לשניה.

קראו עוד בכלכליסט

חברת אקמאי מפעילה רשת הפצת תוכן וכן מבחני מהירות גלישה, ומפרסמת מזה מספר שנים דו"ח שסוקר את מצב האינטרנט ברחבי העולם. בין השאר, הוא מספק הצצה מעניינת לשוק התקשורת הישראלי, שמראה את הפערים המשמעותיים בין מהירות הגלישה האופטימלית ובין המהירות הממוצעת, שהוא חריג בקנה מידה עולמי.

מהירות הגלישה בקונגו זינקה. ובישראל? מהירות הגלישה בקונגו זינקה. ובישראל? מהירות הגלישה בקונגו זינקה. ובישראל?

מהירות הגלישה הממוצעת בישראל עומדת על 10.6 מגה-ביט לשניה עם מהירות שיא ממוצעת של 60.5 מגה-ביט. במהירות שיא, ישראל מדורגת במקום לא רע בהשוואה לשאר העולם, במקום השמיני אחרי רומניה, הונג קונג, יפן, אורוגוואי, סינגפור, דרום קוריאה וטייוואן. מהירות הגלישה הממוצעת ממקמת את ישראל במקום בינוני מאוד, במקום ה-16, אחרי רוב מדינות אירופה, קנדה, ארצות הברית ומדינות אסיה המפותחות.

קצב אימוץ הפס הרחב בישראל עולה במהירות ומקדים את מדינות אירופה, אפריקה והמזה"ת. לפי אקמאי, ל-92% מהישראלים יש כיום חיבור פס רחב, ול-44% מהישראלים יש כיום חיבור במהירות של עשרה מגה-ביט ומעלה – קפיצה מרשימה של 117% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. עם זאת, הפריסה המהירה של הפס הרחב כנראה הובילה לעומס על התשתיות: מהירות הגלישה הממוצעת ומהירות השיא בישראל ירדה בהשוואה לקיץ האחרון, אז עמדו על 11.8 מגה-ביט מהירות גלישה ממוצעת ו-62.8 מהירות שיא.

מהירות הגלישה יורדת, צילום: שאטרסטוק מהירות הגלישה יורדת | צילום: שאטרסטוק מהירות הגלישה יורדת, צילום: שאטרסטוק

שבראיה שנתית, חל שיפור במהירות הגלישה הישראלית, שבתקופה המקבילה אשתקד עמדה על 8.2 מגה-ביט ו-54.6 מגה-ביט, בהתאמה.

ארצות הברית מצידה גם מגלה פערים משמעותיים בתוך המדינה, כאשר מהירות השיא יכולה לנוע מ-34 מגה-ביט לשניה בקנטקי, ל-75 מגה-ביט לשניה בדלאוור. סין מצידה מתבדלת, שוב, בכך שהיא מקור מרכזי של התקפות סייבר מסוג DDoS: כ-41% מכל תעבורת ההתקפות הגיע מסין. לשם השוואה, רק 13% מהתעבורה הגיע מארצות הברית, ו-3% מרוסיה.

קונגו ממריאה, סודן צוללת

השינויים החדים ביותר בעולם נרשמו בקונגו, שמהירות האינטרנט הממוצעת שלה זינקה ב-146% בשנה האחרונה (אם כי היא עדיין מדשדשת מאחורי רוב העולם עם מהירות של 1.3 מגה-ביט לשניה), וסודן, שהמהפכות המתמשכות ופיצול המדינה הובילו לירידה חדה ומשמעותית של 47% במהירות הממוצעת, למגה-ביט בודד. ברזיל מצידה זינקה ב-28% במספר כתובות ה-IP הרשומות במדינה, המייצגות את כמות השרתים, האתרים והמחשבים בתוכה.

בסך הכל, ל-59% מכל תושבי העולם יש חיבור פס רחב (במהירות הורדה של ארבעה מגה-ביט ומעלה), ול-24% יש חיבור מהיר במהירויות של יותר מעשרה מגה-ביט. המדינה הדיגיטלית והמתקדמת ביותר מהבחינה הזו היא רומניה, שנהנית מתשתית רשת מודרנית ומתקדמת. לרומניה יש את שיעור החיבור הגבוה בעולם של משתמשי פס רחב: 96%.

כפי שהזהירו לא מעט מומחי רשתות וטלקום, הזינוק בביקוש למידע גבוה משמעותית מקצב הצמיחה של ההיצע. לפי אקמאי, שמנטרת יותר מאלף רשתות סלולר ברחבי העולם, היקף הביקוש לדאטה סלולרי זינק ב-54% בשנה האחרונה והגיע לכמות העצומה של 3.2 הקסה-בייט (3.2 מיליון גיגה-בייט) של מידע. מדובר בפי 30 יותר מידע מאשר בתקופה דומה ב-2009.

תגיות

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
ל- 3 - מי עובד עליך ? מי עושק אותך ?? ללא תשתיות בזק/הוט תוכל לגלוש רק למרפסת ..
משרד התקשורת בנה פה פירמידה של עלוקות. עלוקות שמתקיימות כאן על גב "עושק/הלאמת" קנינם והשקעותיהם של 2 בעלות התשתיות בזק/הוט ו-3 חברות הסלולר בישראל !! רק בישראל מאפשרים לבסטיונרים להפוך לךעלוקול ולגזור קופונים מבלי שישיקעו כלכלית ויקחו סיכונים בהשקעות כאן !! רפורמה/תחרות ?? שיווק תשתיות 3 חברות סלולר במודל יד2 באמצעות עלוקות שמקבלות הטבות מפליגות מהרגולטור ומכספי המדינה ?? עלאאק שוק סיטונאי .. שוק של חאפארים שכל אחד נשען על תשתיות של השני, ובסוף כולם נשענות על בזק /הוט כאן !! ועוד העלוקות רוצים הכל ותשתיות בזק/הוט ו-3 חברות הסלולר בחינם. למה ?? כי כחלון הפופוליסט וברגר מאפשרים כאן לנהל תחרות בדיקטטורה חסרת תקדים כלפי מיזמים פרטיים כאן כאילו היו אלו חברות בהשקעת כספי אבא של כחלון או של ברגר מי הפראייר שעוד ישקיע פה בתשתית??? הלקח שכחלון וברגר השרישו כאן לתודעת כולם , זה מודל גולן טלקום - לבוא לישראל ולקבל הכל בחינם והפופוליסטים ממשרד התקשורת גם יפרשו לך שטיח אדום גם ואם אתה מפר תנאי רשיון מול מדינת ישראל/משרד התקשורת. אז שברגר יפסיק לחשוב שהציבור טיפש וירכוש קו נייח/תשתית אינטרנט /ספק אינטרנט מחאפארים במודל יד2 די להביט על תחרות בשוק הסלולר ולהבין שגם בחינם מליוני מנויים לא התניידו לגולן !! למה ברגר מתעלם ועוצם עין כאן מהפרות רשיון מפעיל סלולר של גולן טלקום ולא קונס את גולן במליונים עד כה ולא שולל רשיונם ..מעניין ..למה . אין זו התבטאות ראשונה ומכוערת נגד אחת החברות ההוגנות והיעילות במשק. בזק לא חייבת לפתוח את נכסיה לטובת מתחרים שלא משקיעם פה שקל המחיר הזול איננו העיקר בעת בחירת חברת סלולר/תשתית תקשורת לבית בישראל !
מביט מהצד  |  01.05.15
26.
ל9 - יש לך עוד לוקשים ושטויות לשפוך כאן ?? חחחחחחחחחחחחחחחחח
עלאאק ... "שים לב שזה לא באמת ממוצע וזה נובע מכך שהמהירויות לא מתפלגות יוניפורמי. בזק שדרגה לכל מי שיש לו 40 מגה ל100 מגה הוט גם כן עשתה כל מיני שדרוגים ל100 או 200 מגה ולמרות זאת, זאת התוצאה. כלומר יש כאן בעיה " חחחחחחחחחחחחח הסבר ופרט לנו מה זה המהירויות לא מתפלגות יוניפורמי... ???? אתה וכל חבריך המגיבים כאן בעליהום והשמצות הזויות על חברות ותשתיות בזק/הוט ממקלדות מיכאל גולן תמורת 10 שח לשעה בכל כתבה חייבים לרוץ לפסיכיאטר אחי ויפה שעה 1 קודם ...חחחחח להזכירך לך ולכל חברייך - ללא תשתיות אינטרנט של בזק/הוט בישראל תוכל לגלוש רק לאסלה ....בהתפלגות יוניפרמית ...חחחחחחחחחחחחחח
מהנדס רשת/חומרה  |  12.04.15
25.
מיזם אנלימיטד קורס אבל המדינה ממשיכה להזרים מיליוני שח מכספי הציבור למיזם -למה ?
באיזו מדינה בעולם מממנים חברה מסחרית-כדוגמת IBC- בכספי הציבור ?? מדוע מממנים במליוני שח חברה מסחרית בשילוב בונוסים לעובדי חברה ציבורית -חברת החשמל מכספי הציבור ?? והכל בשביל לקבל UPLOAD סימטרי עלאאאק..כאילו יש לנו בבית ממוצע דאטה בכמות של משרדי נאסא ...חחחח באיזו מדינה בעולם מרשתים מדינה ב-3 תשתיות ללא כל תכנון פריסה לכל חברת תשתית ומחייבים כל בעלת תשתית לפרוס בפריסה מלאה בכלל רחבי הארץ במקביל ? באיזו מדינה "מלאימים" השקעות בעלי מיזמים פרטיים כדי לבצע מהפכות/רפורמות ?? בישראל בזק/הוט אלו מיזמים פרטיים ללא כל עזרת כספי המדינה -מיזמים שקנו חברת תקשורת (את בזק מהמדינה) ומשקיעים כאן מיליארדים בתשתיות כדוגמת חברת הוט . אז על מהירות גלישה וטכנולוגיה מתקדמת מדברים כאן ?? מי זה המשקיע שיסכים כאן לפרוס תשתיות -לשדרג תשתיות במליוני שח בכדי להעמיד תשתיות לרשות מתחרים לתפארת פופוליזים של פוליטיקאים ?? אז על בזק והוט מתלוננים כאן בראיה סלקטיבית ותחמנית ??? הציבור והקוראים כאן כבר מזהים ממרחקים את התגובות התחמניות והעליהום שמקומם כאן על בזק/הוט גם ... מי שמתקיים כאן באפסס השקעה בתשתיות בשוק הסלולר ומחכה לקבל תשתיות בזק/הוט גם בכדי לשווק לנו טריפל הכולל תשתית/ספק על תשתיות בזק/הוט במתכונת יד2 - שקוף כאן ! ניחשתם נכון - מיכאל גולן ..שמזלזל באנטליגנציה שלנו הקוראים כאן ..))
12.04.15
24.
אני רק שאלה ....מתי ניאל גזביה וגולן טלקום ישקיעו בתשתיות אינטרנט /קווי בישראל ?
לעת עתה ללא תשתיות אינטרנט של בזק/הוט אין לישראל בכלל תקשורת ופס רחב !!! כל המתלוננים כאן על תשתיות בזק/הוט צאו לדרך להשקיע בישראל מיליארדים בפריסה/תחזוקה ושידרוג תשתיות ותשווקו חבילת טריפל במחיר 15 שח ...!!! גם מהכתבה ניתן להבין שמהירות הגלישה הממוצעת בישראל עומדת על 10.6 מגה-ביט לשניה עם מהירות שיא ממוצעת של 60.5 מגה-ביט. במהירות שיא, ישראל מדורגת במקום לא רע בהשוואה לשאר העולם !!! אז קדימה - צאו להשקיע מיליארדים בתשתיות בישראל - תעמידו לבסוף את קנינכם/השקעותיכם לרשות "מתחרים" במודל "הלאמת תשתיות " כפי שניתן לראות לאחרונה במסגרת השוק הסיטונאי אותו משרד התקשורת מאמץ להשריש כאן לטובת תחרות מול בזק/הוט של חאפארים נטולי תשתיות בישראל - ואז תבואו לכאן לקרקר ולהתלונן ..)) בישראל גיבורים להתלונן ....ובעיקר מפטמים כאן טייקונים על גב עושק תשתיות 3 חברות הסלולר ובקרוב 2 בעלות תשתיות האינטרנט גם... תחרות יוצרים בהשקעות-לשידרוג תשתיות ולא באמצעות " מהפכות בלוף ורפורמות" שכל מטרתן פופוליזים ואפסס ערך מוסף לצרכנים/לנו בישראל.
ש.כגן  |  11.04.15
לכל התגובות