אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארגוני הקיבוצים פנו לביהמ"ש למנוע בונוסים לעובדי תנובה צילום: עמית שעל

ארגוני הקיבוצים פנו לביהמ"ש למנוע בונוסים לעובדי תנובה

הקיבוצים דורשים שהבונוסים לעובדים הלא מאוגדים ולמנהלים הבכירים, בסכום כולל של 80 מיליון שקל, לא ישולמו על ידי תנובה, העומדת לפני עסקת מכירה לברייט פוד הסינית. מקורבים לחברה: "מסכנים את עסקת המכירה בגלל קטנוניות"

25.03.2015, 22:40 | גולן חזני

ארגוני הקיבוצים הגישו לבית המשפט המחוזי בת"א בקשה להוציא צו מניעה נגד חלוקת בונוסים של 80 מיליון שקל מקופת תנובה.

קראו עוד בכלכליסט

התביעה מאיימת על השלמת עיסקת תנובה שצפויה ביום שני הקרוב, בה אמורות קרן ההשקעות אייפקס וחברת ההשקעות מבטח שמיר למכור את אחזקותיהן (77%) בתנובה לחברת ברייט פוד הסינית לפי שווי של 8.4 מיליארד שקל.

כחלק מתנאי הסכם המכירה עם ברייט פוד, נקבע כי אייפקס ומבטח שמיר ישלמו מענק של 137 מיליון שקל לעובדי תנובה שמאוגדים בועד החברה. העובדים הלא מאוגדים והמנהלים הבכירים יקבלו בונוס בשווי כולל של 80 מיליון שקל עליו תשלם תנובה מקופתה. חלקה היחסי של אייפקס ומבטח בבונוס אמור היה לרדת מתמורת העיסקה.

הפגנה נגד מכירת תנובה לסינים, צילום: אוראל כהן הפגנה נגד מכירת תנובה לסינים | צילום: אוראל כהן הפגנה נגד מכירת תנובה לסינים, צילום: אוראל כהן

הקיבוצים, שמחזיקים בכ־23% ממניות תנובה, טענו כי מדובר בקיפוח בעלי מניות המיעוט שכן החלק שלהם בבונוס, כ־18 מיליון שקל, לא מומן ע"י אייפקס ושמיר.

הארגונים טוענים כי עסקת הבונוסים נגועה בעניין אישי של מנכ"לית אייפקס זהבית כהן ומנכ"ל מבטח שמיר מאיר שמיר בעסקת המכירה לברייט פוד, ולכן התקבלה בצורה לא תקינה בישיבת דירקטוריון החברה.

על פי הקיבוצים, ההחלטה התקבלה בדצמבר בתמיכתם אלא שאז סירבה תנובה להביא את ההצעה לדיון חוזר. תנובה מצידה העבירה לקיבוצים חוות דעת של משרד עו"ד מיתר, היועצים המשפטיים של החברה, כי הבונוס אושר כדין.

מקורבים לתנובה: "הקיבוצים הרוויחו מעיסקת המכירה כ־2 מיליארד שקל וכעת מסכנים אותה בקטנוניות לגבי 18 מיליון שקל בלבד".

"קשה להבין את הדרישה שסכום הבונוס לעובדים הבכירים והלא מוועדים של תנובה ישולם מכספי אגודת האחזקות של הקיבוצים. זו ציניות בהתגלמותה", אמר ניר מאיר מנכ"ל הארצי של אגודת האחזקות של ארגוני הקיבוצים שהגישו בקשה לצו מניעה של בית המשפט לתשלום של 80 מיליון שקל בונוסים לעובדים המדוברים מקופת תנובה.

גורם מקורב לתנובה הוסיף, כי חמור שניר מאיר מנסה להשפיע על ההליך המשפטי לאחר שהוגש. יש להצטער על כך שעובדי תנובה הופכים להיות בני ערובה בידי הקיבוצים והם אלה שנדרשים על ידי הקיבוצים לשלם את המחיר. זאת, לאחר שהקיבוצים עצמם אישרו את הבונוס ובעקבות כך הודיעה תנובה לעובדיה על מתן המענק.   

 

השלמת העסקה צפויה בימים הקרובים

התביעה הוגשה שלשום ומטילה צל על השלמת עסקת מכירת השליטה בתנובה לברייטפוד הסינית שאמורה להיות בתחילת השבוע. מאיר שמיר אמר כי "אגודת האחזקות המחזיקה את מניות הקיבוצים בתנובה מכבדת את הצלחתה של קבוצת אייפקס המבצעת אקזיט נאה מאד מתנובה בתמורה עצומה של כמה מליארדי שקלים. אגודת האחזקות גם מברכת על תשלום מענקים לעובדים בשל מכירת השליטה בתנובה אולם סבורה שמי שצריך לממן את המענקים האלה הוא הגוף שמממש את אחזקותיו ומקבל בגינן תמורה בת מיליארדי שקלים.

"צריך לזכור שאין מדובר במענקים בגין רווחי תנובה אלא אך ורק בגין מכירת השליטה. כך היה גם כשהקבוצה המוכרת את השליטה היום קנתה את השליטה בשנת 2008. שולמו אז מענקים בגין מכירת השליטה והם מומנו על ידי בעלי מניות שמכרו אחזקותיהם. הצגת עמדתה של אגודת האחזקות כקטנונית בשל כך שמדובר בסכום "צנוע" של 18 מיליון שקל בלבד שאותו נדרשת אגודת האחזקות לספוג כדי לסייע לקבוצה המוכרת למכור את האחזקות שלה בתנובה היא הציניות בהתגלמותה".

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
החקלאים היו פראיירים ונשארו פראיירים
קודם כל, מי שבאמת פראיירים זה המושבניקים, כי הם מכרו את כל האחזקות שלהם, בעוד שהקיבוצניקים השאירו לעצמם חצי ממה שהיה להם. אבל זה לא משנה מהעובדה שהם היו פראיירים: בפעם הראשונה הם נדפקו בכך שהם מכרו את הנכס שהם בנו במשך כמעט 100 שנים, בפחות ממחצית משוויו. בפעם השניה הם נדפקו בכך שאבדן השליטה על תנובה הביא לכך שהקפיטליסטים של אייפקס הקפיצו בטירוף את מחירי המוצרים, דבר שהביא למחאת הקוטג', שתוצאתה הגדלת היבוא - שמקטין את הביקוש לחלב מקומי, שכידוע מיוצר על ידי החקלאים. בפעם השלישית הם נדפקים בכך שהסינים קונים את השליטה, ומנטרלים את התקווה שלהם להנפקה שתביא לשליטה דה-פאקטו של גוש הקיבוצניקים. בפעם הרביעית הם עוד ידפקו בעתיד, כשהתהליך בכללותו יביא לכך שתהיה לגיטימיות ציבורת לביטול התכנון בענף הרפת. ופעם החמישית הם ידפקו בכך שמה שלא יקרה, תמיד יחשבו שהם אלה שאינם בסדר :-(
המגחך , ת"א  |  29.03.15