אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת כלכליסט

G Flex 2: החרב המעוקלת של LG

גוף גמיש ומסך 5.5 אינץ' קעור, מעבד רב עוצמה, גב שמחלים משריטות קלות תוך עשר דקות, עיצוב שנוח לשימוש גם ביד אחת ומצלמה משובחת; האם LG עלתה על נוסחת הסמארטפון המושלם? חכו עד שתשמעו כמה הוא עולה

26.03.2015, 13:23 | ניצן סדן

זה לא סוד ש-LG יצאה מצילה של סמסונג והתחילה לגבש לה קו עיצובי ותפיסת מוצר מרשימים. אם ב-G2 ראינו אותה צועדת ברגל מהססת, ב-G3 וב-G Flex ראינו את LG מתחילה להפגין ביטחון ולהציג תכונות שאין לאף חברה אחרת.

קראו עוד בכלכליסט

ועתה, נוחת בישראל הדור הבא של המדיניות הזו ושל המוצרים האלה: ה-G-Flex 2. כמו קודמו, הוא מצויד במסך קעור וגוף מכופף, אך בתצורה חדשה ונוחה יותר ובתוספת שיפורים מעניינים.

עיצוב ומבנה: קטן יותר, אך נוח בהרבה

ראשית, אפתח ואומר שה-Flex 2 לא נותן הרגשה של פאבלט כמו קודמו; לפלקס הראשון היה מסך גדול מאוד - אם תשאלו אותי, גדול מדי - של שישה אינץ'. למכשיר החדש יש מסך חמישה אינץ' וחצי, בדומה לשל ה-G3. גופו כפוף בזווית חדה משל הדגם הקודם ומסגרת המסך אף דקיקה יותר - מה שעושה אותו לנוח יותר לשימוש ביד אחת. בגלל הזווית, גודלו ביד נראה ומרגיש זהה לשל מכשירי 5.2 אינץ', למשל.

נעים להכיר: LG G Flex 2, צילום: ניצן סדן נעים להכיר: LG G Flex 2 | צילום: ניצן סדן נעים להכיר: LG G Flex 2, צילום: ניצן סדן

כשאחזתי במכשיר, הבנתי עד כמה צדקתי כשקיויתי שמעתה, כל סמארטפוני העילית של LG יהיו בתצורה זו: המכשיר המכופף פשוט נוח יותר מטלפון רגיל; גם כשאוחזים אותו ביד, גם כשמעגנים אותו בין הלחי והכתף וגם בכיס. LG עלתה פה על משהו מצוין ומוטב אם תהפוך את העיצוב הזה לסטנדרט שלה.

גב ה-G Flex 2, צילום: ניצן סדן גב ה-G Flex 2 | צילום: ניצן סדן גב ה-G Flex 2, צילום: ניצן סדן

גוף הפלקס 2 עשוי פוליקרבונט בצדדיו, זכוכית בחזיתו וגבו עשוי מהפולימר הדינמי שפיתחה החברה - שמסוגל להחלים בעצמו משריטות. לטענת LG, החומר שופר ועתה מסוגל להחלים אף מהר מקודמו.

סלולרי על הסכין, צילום: ניצן סדן סלולרי על הסכין | צילום: ניצן סדן סלולרי על הסכין, צילום: ניצן סדן

בדיקת "כלכליסט" גילתה שהחומר עובד היטב: תוך קצת יותר מעשר דקות נעלמה שריטה קלה שספג המכשיר. החומר המתחדש הוא פיתוח נהדר, אבל עדיין לא יוכל לרפא שריטות עמוקות. הבעיה היחידה של החומרים המתחדשים הללו היא שכלפי חוץ, הם נראים כמו פלסטיק, מה שמשדר פחות יוקרה מהזכוכית של סוני או האלומיניום של HTC ואפל.

ממשק ומערכת הפעלה: קעורים כרגילים

לפלקס 2 יש מסך ברזולוציה של 1,920 על 1,080 פיקסל, בצפיפות גבוהה יחסית של 403 פיקסלים לאינץ'. בהירות התצוגה גבוהה מאוד ומאפשרת קריאה גם תחת תאורה ישירה (כשמדובר בטקסט, תמונות וסרטונים עדיין נראים דהויים, בדומה לרוב מכשירי הקטגוריה).

מסך הפלקס 2, צילום: ניצן סדן מסך הפלקס 2 | צילום: ניצן סדן מסך הפלקס 2, צילום: ניצן סדן

הפלקס 2 מריץ את גרסת LG לאנדרואיד 5.01, שכוללת את רכיבי התוכנה הקבועים של החברה: יכולת הצגת אפליקציות בחלונות שקופים בדומה לתצוגת החלונות של ווינדוס, כלי הרישום שמאפשר לצייר על התצוגה, לשמור ולשתף כקובץ jpg ואת מנוע ההמלצות וההתראות שמחובר לעדכוני מניות ומזג אוויר.

מימין: מסגרת התצוגה הופכת לכתומה כשהסוללה חלשה. משמאל: אפקטים נאים במעבר בין מסכי הבית, צילום: ניצן סדן מימין: מסגרת התצוגה הופכת לכתומה כשהסוללה חלשה. משמאל: אפקטים נאים במעבר בין מסכי הבית | צילום: ניצן סדן מימין: מסגרת התצוגה הופכת לכתומה כשהסוללה חלשה. משמאל: אפקטים נאים במעבר בין מסכי הבית, צילום: ניצן סדן

הפעם, בחרה LG בחכמה ולא הציבה מסך בית יעודי למרכז הכושר וההדרכה שלה, כפי שעשתה בדגמים קודמים. בתכל'ס, המסך הנ"ל מיותר לחלוטין וטוב שהחברה הפכה את השימוש בו לאופציונלי. הממשק זכה לתוספת חביבה: כשמושכים אצבע על פני המסך כשהוא סגור, יוצג שעון ותאריך מחלקו העליון באפקט נאה. לא נתקלתי בטלפון באף רכיב ממשק שמנצל את היות המסך קעור.

אפקט השעון החביב של מסך הנעילה, צילום: ניצן סדן אפקט השעון החביב של מסך הנעילה | צילום: ניצן סדן אפקט השעון החביב של מסך הנעילה, צילום: ניצן סדן

מצלמה: טובה, אך לא מבריקה

לפלקס 2 יש מצלמה כמעט זהה לשל ה-G3, בעלת חיישן של 13 מגה-פיקסל וייצוב תמונה פיזי, מיקוד מבוסס לייזר ומבזק כפול (המצלמה של מכשיר הדגל כוללת עוד מנגנון ייצוב, מבוסס זיהוי פאזת תמונה). ואולם, ביצועי התמונה של הפלקס 2 נופלים משל ה-G3: התמונות נראות מצוין בתאורה מאוזנת, אבל דהויות ומטושטות בתאורה נמוכה.

מצלמת הפלקס 2. טובה באור, בינונית בחושך, צילום: ניצן סדן מצלמת הפלקס 2. טובה באור, בינונית בחושך | צילום: ניצן סדן מצלמת הפלקס 2. טובה באור, בינונית בחושך, צילום: ניצן סדן

כן, האיכות גבוהה לאין שיעור משל מצלמות של מכשירי קטגוריית הביניים, אבל מטלפון פרימיום פשוט ציפיתי ליותר. המצלמה הקדמית היא בעלת חיישן 2.1 מגה-פיקסל ומצוידת באותה תכונה שימושית לצילום סלפי בחושך - תאורת רקע ייעודית ממסגרת המסך.

מולטימדיה ואפליקציות: חבילה מוצלחת 

מסך הפלקס 2 מציג איכות צבע מעולה, מה שמבטיח חוויית צפייה מצוינת עבור חובבי הווידאו. המסך הקעור פחות משפיע על החוויה מאשר במכשיר הפלקס הקודם בסדרה, אך איכותו שופרה ובטוחני שלא תתאכזבו. הרמקול החיצוני חזק מאוד וגם מציג איכות שמע טובה, אפילו בעוצמה גבוהה. כן, צלילים נמוכים נשמעים מעט עמומים, אבל עדיין תוכלו לשמוע היטב את מי שמתקשר אליכם ולוותר על דיבורית ייעודית בנהיגה.

חוויית הצפייה טובה מאוד, צילום: ניצן סדן חוויית הצפייה טובה מאוד | צילום: ניצן סדן חוויית הצפייה טובה מאוד, צילום: ניצן סדן

לטלפון חבילת אפליציות מוצלחת: הדבר שהכי בולט ביישומי LG עצמם הוא העיצוב השטוח והאסתטי: החברה אימצה את הקו העיצובי של אנדרואיד 5 ולקחה אותו צעד אחד קדימה; האלמנטים גדולים ונקיים יותר, הממשק מזכיר מצגות של סטארט-אפים ברוחו והוא יפה ופשוט.

נגן המדיה שופר וכולל יותר אפשרויות עיבוד צליל וכמותו גם אפליקציית הרדיו FM הרשמקול ולוח השנה. למכשיר יש את אותו יישום השלט הרחוק האוניברסלי של קודמיו, שמאפשר לקלוט בקלות טלוויזיות, ממירים, מזגנים ומכשירים אחרים מבוססי שלט אינפרה-אדום. הוא נוח מאוד לשימוש; למשל, שלט הממיר שלי הלך לאיבוד ביום בו הגיע אלי הפלקס 2 ועדיין לא הרגשתי בחסרונו. לצד האפליקציות הללו תמצאו את Smart World, חנות היישומים של LG. בדומה לחנויות יישומים עצמאיות אחרות, היא לא כוללת אפליקציות שאי אפשר למצוא בחנות גוגל הרגילה, אך אפשר למצוא בה ערכות עיצוב, פונטים, חבילות יישומים ועוד.

חנות האפליקציות של LG, צילום: ניצן סדן חנות האפליקציות של LG | צילום: ניצן סדן חנות האפליקציות של LG, צילום: ניצן סדן

לצד יישומי LG תמצאו במכשיר רק שתי אפליקציות חיצוניות: FreeThink שהיא כלי נוח שמשלב בין מנהל קבצים ובין תוכנה להצגת קבצי תוכנות משרדיות למיניהן (כמו אופיס או אדובי רידר) ו-Box שהיא כלי לאחסון מקוון וגיבוי קבצים.

ביצועים וזמן סוללה: למה אתה משתעל?

לפלקס 2 יש מעבד בעל שמונה ליבות, מהן ארבע במהירות שני גיגה-הרץ וארבע במהירות גיגה-הרץ וחצי. למכשיר שני גיגה-בייט של זיכרון פעולה ונפח אחסון של 16 גיגה-בייט. המעבד הוא מסדרת 810 של קוואלקום ונחשב לאחד החזקים והיעילים בעולם, אך לא הרגשתי בעוצמה הזו במכשיר. למעשה, הופתעתי לגלות שלפעמים, הממשק פשוט קופא לרגע והמכשיר "מגהק" באמצע גלילה בין מסכי בית או מעבר בין אפליקציות.

שמתי לב שלא מדובר באפליקציות צד ג' אלא רק בין היישומים המובנים של LG עצמה. מכאן, לא נותר לי אלא להסיק שהחברה לא ביצעה אופטימיזציה מלאה בין הממשק שלה ואנדרואיד 5, מערכת ההפעלה של גוגל. זה לא שהמכשיר נתקע לחלוטין או קרס - אך בהתחשב במחירו, בחומרה שלו וביכולות שלו פשוט ציפיתי ליותר. אם אכן מקור הלגים האמורים הוא בממשק של LG, סביר להניח שהחברה תפתור את העניין בעדכון גרסה.

איכות השיחה טובה מאוד ומנגנון סינון רעשי הרקע עושה מלאכתו נאמנה. לטלפון סוללת 3,000 מיליאמפר-שעה אשר מאפשרת פעולה של כיממה בשימוש סביר. שמתי לב שזמן הטעינה של המכשיר ארוך משל ה-G3. משונה, בהתחשב בכך שלשני המכשירים יש את אותה הסוללה.

סיכום ואלטרנטיבות: כפוף הוא הישר החדש

ה-G Flex 2 הוא סמארטפון מרשים מאוד, על אף הגיהוקים שלו. זה לא מכשיר זול: במחיר של 3,700 שקל, תוכלו לקנות כמעט כל סמארטפון או פאבלט עילית אחר בישראל - למעט הגלקסי Edge של סמסונג והדגמים היקרים ביותר של האייפון. יש להניח שהמחיר ירד במהירות, משום ש-LG נוהגת להוזיל מכשירים תוך כרבעון אחד מהשקתם. ה-G3, למשל, כבר עולה רק 1,850 שקל, מה שעושה אותו לסמארטפון העילית הכי משתלם בארץ.

אבל על אף נפלאותיו, אני סבור שהפלקס 2 אינו מצדיק מחיר השקה כה גבוה. יש לו ייחוד, הוא נוח לטעמי יותר מכל טלפון אחר והוא ללא ספק מהנה לשימוש - אך במחיר כזה פונה LG בעיקר אל קהל המאמצים המוקדמים וחובבי הגאדג'טים, קהל מצומצם יחסית. למי שנדלק על תצורת המסך הגמיש, אמליץ על ה-G Flex הקודם, שמחירו עומד כיום על פחות מאלפיים שקל. אם נשווה את המכשיר אל קטגוריית הפאבלטים, ניתן לראות שהנוט 4 של סמסונג כולל יותר יכולות פאבלט הודות לממשק ולעט הנשלף שלו, אך הפלקס 2 פשוט נוח ונעים יותר לשימוש.

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
ל11 אני עשיתי כך, ורכשתי LG אופטימוס G חדש מהיבואן ב1000 שקל
ל11 לא צריך יד 2, אפשר למצוא חדש בזול בעודפים שנשארו במלאי, רק צריך לחפש מבצעים. אני רכשתי LG אופטימוס G לפני 3 חודשים, חדש מהיבואן! (רונלייט) ב1000 שקל (מכשיר שיצא שנה וחצי קודם לכן) ומאוד מרוצה מהקנייה, מי צריך יותר מי זה? יש שם מצלמה 13 מגה פיקסל, 2 ג'יגה ראם, מעבד 1500 4 ליבות, 32 גי'גה זיכרון פנימי גרסת 4.4.2 מסך 4.7 (הייתי מעדיף יותר קטן!)
kkk , פת  |  27.03.15
12.
ועדיין, עם כל זה, אין על הנוקיה הישן.
בלטה בלטה, אבל עובד. החיים נפלאים גם בלי להיות זמינים כל הזמן בווצטאפ ובפייסבוק. תנסו את זה פעם, מומלץ. ואני הרבה פחות מ40, כך שאני לא איזה סבתא שלא מבינה בטכנולוגיה. ובתכלס, כל השיגעון הזה, שכחו שזה בסך הכל מכשיר שאמור להוציא ולקבל שיחות, לשלוח הודעות וזהו. בשביל דברים מתקדמים יותר שווה להחזיק טאבלט.
ישראלית  |  26.03.15
לכל התגובות