אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כך תעברו לשעון קיץ ללא שיבושים בסמארטפון צילום: shutterstock

כך תעברו לשעון קיץ ללא שיבושים בסמארטפון

תקלות המעבר לשעון החורף והקיץ של השנים האחרונות בסמארטפונים נגרמו עקב שינויים של הרגע האחרון בתאריכי המעבר. השנה הכל אמור לפעול כשורה, אך מי שרוצה להבטיח זאת מוזמן לבדוק את הגדרות השעה והתאריך במכשיר

26.03.2015, 15:37 | רפאל קאהאן

בעלי סמארטפונים רבים זוכרים לרעה את המעברים לשעון הקיץ והחורף בשנתיים האחרונות. השיבושים נגרמו עקב הקדמתו של שעון החורף בהשפעת פוליטיקאים - אך הפעם אמור המעבר התבצע בצורה חלקה, בשל התאמת מערכות ההפעלה מראש.

קראו עוד בכלכליסט

ואולם, אנו ממליצים לכם לוודא את העניין בעצמכם. ראשית חוכמה, אנו ממליצים לכם להיכנס להגדרות השעון ולהעביר את הגדרת השעה למצב ידני, ואז להגדיר את השעה הנכונה.

היכונו לביאת שעון הקיץ, צילום: shuterstock היכונו לביאת שעון הקיץ | צילום: shuterstock היכונו לביאת שעון הקיץ, צילום: shuterstock

שנית, לאחר שצלחתם את המעבר, החזירו את הגדרת השעון לעדכון שעה אוטומטי דרך הרשת. אם השעון יישאר בשעה החדשה שהגדרתם, אין בעיה. אם השעון קופץ שעה אחורה, דעו שניצלתם מתקלה.

למרות שמומחים טוענים ששינוי השעות מסוגל לחסוך כסף למשק, בדיקות שנערכו לאחרונה בארה"ב גילו שבפועל אין כל שינוי משמעותי, תרומה לחקלאות או כל הבדל אמיתי בין שעון החורף והקיץ. 

ישנן מדינות רבות בעולם שאינן טורחות לבצע את השינויים הללו. זאת אומרת שהאזרחים שלהן לא מטורטרים כל שנה בשל שינויי שעות פוליטיים. ואולם, אם אתם רוצים לחיות כך, יהיה עליכם לעבור ללוב, ארגנטינה, ברזיל, רוסיה או קטאר.  

תגיות

תגובה אחת לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
רפאל קאהאן, צפיה בג'ון אוליבר לא הופכת אותך לממוחה חסכון.
שיהיה ברור, יש לג'ון אוליבר תוכנת נהדרת אבל הוא לא תמיד בודק דברים עד הסוף, בעיקר כשמדובר על הקטעים הקצרים (כמו זה ששואל "למה זה עדיין קיים"). למרות הטענה בתוכנית שעון הקיץ חוסך הרבה כסף אבל זה תלוי באזור (מיקום לעומת קו המשווה ואקלים מקומי). אכן, יש מדינות ואזורים שבהם זה לא ממש עוזר אבל יש אזורים רבים בהם זה חוסך הרבה כסף. בכתבה מצטטים בדיקה שבוצעה באידיאנה אבל, עם כל הכבוד, מדינה אחת בארה"ב שעם 6.5 מליון תושבים (כ 2% מאולוסיית ארה"ב) לא יכולה להוות הוכחה שזה נכון הכל המדינה. גם סקשקוש על ה"טרטור" לא ברור, מה בסך הכל צריך לעשות, להזיז את השעון שעה אחת פעם בחצי שעה ולישון שעה אחת פחות, במקרה הגרוע (אגב, זה שקר כי השינוי מבוצע ברוב המקומות בלילה של יום ראשון, יום מנוחה שלא עובדים בו ואים שום בעיה לקום יותר מאוחר) או בפוט ללכת קצת יותר מוקדם לישון באותו היום. מכל מקרה לגוף שלנו אין שום בעיה להתגבר על מחסור של שעת שינה אחת פעם החצי שנה. הקשקוש עם החקלאות (שהוזכר בקטע עליו הסתמכת) זה כנראה משהו שרק האמריקנים האמינו בו. המיקום של ישראל, האקלים שלה ושיוך איזור הזמן שלה מצדיקים בהחלט את קיומו של שעון הקיץ. לידיעתך, אנו נמצאים בקצה איזור הזמן שלנו ולפי שעות הזריחה והשקיעה היינו צריכים להיות בכלל ב +3, כמו שכנינו אבל לבריטים זה לא היה נוח ולכן גם אנחנו וגם שכנינו משוייכים לאזור +2 ולכן החיסכון בישראל משמעותי מאוד.
אמיר  |  26.03.15