אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפיתוח הבא של גוגל: רובוט לשולחן הניתוחים צילום: בלומברג

הפיתוח הבא של גוגל: רובוט לשולחן הניתוחים

המעבדות החשאיות של החברה מפתחות בימים אלה ביחד עם ג'ונסון אנד ג'ונסון רובוט שיסייע למנתחים בהליכים כירורגיים מורכבים. המטרה: להוזיל משמעותית את טכנולוגיית הרובוטיקה הרפואית ולספק לרופאים יותר מידע בזמן אמת

29.03.2015, 12:12 | נמרוד צוק
אחרי המכונית האוטונומית, מזל"טים למשלוחים ומערך כדורים פורחים שמספקים אינטרנט מהאוויר, נחשף בסוף השבוע המיזם העתידני הבא עליו עובדים במעבדות גוגל X: טכנולוגיה שתסייע למנתחים בביצוע ניתוחים מסובכים, שמשלבת רובוטיקה וקבלת החלטות ממוחשבת.

קראו עוד בכלכליסט

מטרת הפרויקט, עליו עובדת גוגל בשיתוף חברת הטכנולוגיה הרפואית Ethicon הגרמנית שבבעלות תאגיד ג'ונסון אנד ג'ונסון, היא לפתח פלטפורמה רובוטית לניתוחים שתהיה יעילה וחכמה יותר מהפתרונות שקיימים היום, תספק לרופאים מידע רב יותר ותעלה פחות.

מנתחים בפעולה. הרובוט של גוגל יוכל לסייע להם , צילום: shutterstock מנתחים בפעולה. הרובוט של גוגל יוכל לסייע להם | צילום: shutterstock מנתחים בפעולה. הרובוט של גוגל יוכל לסייע להם , צילום: shutterstock

"אנו מנסים לבנות טכנולוגיה שתספק למנתחים אמצעים לקבלת ההחלטות הטובות ביותר. המנתח האנושי יישאר תמיד זה שישלוט בתהליך, אבל הוא יקבל תמיכה רבה יותר באמצעות היכולת לבצע פעולות כירורגיות מדויקות וכלים מבוססי מידע שיעזרו בקבלת החלטות", אמר יו"ר ג'ונסון אנד ג'ונסון גארי פרודן.

שילוב מערכות רובוטיות בניתוחים היא פרקטיקה שקיימת מאז שנות ה-90, שהופכת שכיחה יותר ויותר בשנים האחרונות, כאשר במקביל היא מעוררת לא מעט מחלוקת בממסד הרפואי: מחקר שנערך ב-2013 בבית החולים ג'ונס הופקינס בארה"ב בחן 250 אלף ניתוחי מעי גס ומצא כי ההבדל המשמעותי היחיד בין ניתוחים שבוצעו באמצעות רובוטים לניתוחים שנעשו בלעדיהם היה העלות, שזינקה ב-3,000 דולר לניתוח שכלל שימוש ברובוט. מחקר אחר, שבחן את השימוש במערכת פופולרית בשם "דה וינצ'י" של חברת "איטואיטיב סרג'יקל" חשף מספר גבוה של מקרי כשל שלא דווחו לרשויות.

השימוש ברובוטים נפוץ כיום בניתוחי לב, ניתוחים במעיים ובמערכת העיכול, ניתוחי מוח, השתלות איברים וניתוחים אורתופדיים. בין הגופים שמובילים בפיתוח פתרונות לתחום אפשר למצוא את אימריס, מפתחת הרובוט NeuroArm, את מרכז החלל הגרמני, את אונ' אינדהובן בהולנד ואת סוכנות DARPA.

תגיות