אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
20 אפליקציות שיחסכו לכם כסף כאן ועכשיו

20 אפליקציות שיחסכו לכם כסף כאן ועכשיו

למצוא הנחות נוספות על הטיסה המוזלת שבחרתם, לגלות היכן תחנת הדלק הכי זולה בעיר, למצוא חניה עוד לפני שיצאתם מהבית במקום לחפש חניון ואפילו לצמצם את חשבון החשמל; במקום להוציא כסף על הסמארטפון, התחילו לחסוך בעזרתו

30.03.2015, 22:23 | ניצן סדן

מהפכת המובייל כוללת הרבה יותר מסתם אפליקציות חברתיות, משחקים ושירותים מקוונים למיניהם: בחנויות האפליקציות של גוגל ואפל תמצאו יישומים חינמיים שיכולים לחסוך לכם כסף כאן ועכשיו, בלי מנויים, סיבוכם ובלאגן - מאיתור תחנת הדלק הכי זולה בקרבתכם, דרך קניות באמצעות זיכויים שאחרים לא צריכים, אימוני כושר בחינם ועד חדרי מלון בזיל הזול שבוטלו על ידי מי שהזמין אותם. ברשימה זו תמצאו עשרים אפליקציות חיסכון נוחות במיוחד - שרובן פותח כאן בארץ.

להשיג טיסה זולה באמת

אנחנו הישראלים אוהבים לטוס לחו"ל בזול. יש אפליקציות לטיסות של הרגע האחרון וכל מיני דילים שמסתובבים באינטרנט אבל המחירים משתנים כל הזמן ואחרי שקונים כרטיס, לרוב מפסיקים לחפש עסקה טובה יותר. אפליקציית FairFly (אייפון / אנדרואיד) של מייסד Waze ו-Feex אורי לוין מאפשרת לכם לגלות האם קיים כרטיס טיסה זול יותר מזה שקניתם, תוך חישוב דמי הביטול. בעזרתה, תוכלו להשיג בקלות כרטיסים אפילו זולים ממה שחשבתם שהוא הכי זול שבנמצא.

פיירפליי פיירפליי פיירפליי

עוד אפשרות היא סקייסקאנר (אייפון / אנדרואיד), אפליקציית השוואת מחירי טיסות בינלאומיות שהיא אולי הפופולרית ביותר מסוגה וזכתה לעשרות מיליוני הורדות. בעזרתה תוכלו לגלות אילו טיסות פנויות יוצאות מכל נמל תעופה בעולם - שימושי במיוחד בטיולים ארוכים. 

למצוא חניה בלי לחטוף קנסות

אחת הצרות המעיקות ביותר בערים היא למצוא חניה. היא צריכה גם קרובה לכניסה של המקום אליו תכננתם להגיע, רצוי בכחול-לבן או בחניון ממש זול. אבל אין מי שלא הסתובב בתל אביב באותם רחובות זעירים סביב היעד וחיפש חניה תוך שהוא מקלל ומתפלל שאיזה רכב חונה יזוז - רק כדי להתעצבן ולחנות בסוף באיזה חניון יקר או בחניה אסורה (מה שהופך במהירות לקנס, עם הפקחים החרוצים של העיר).

פולי פולי פולי

לעזרתכם חשה פולי, פיית החניה (אייפון / אנדרואיד). זו אפליקציה ישראלית חדשה שמנטרת נקודות חניה נפוצות, חניונים פנויים ועוד ותוכל להנחות אתכם אל חניה פנויה עוד לפני שהגעתם לעיר. חינמי ועובד היטב.

לעשות שופינג בזיל הזול

לכולנו יש זיכויים מחנויות שלא מימשנו פעם, או שמימשנו רק חלק מהם. אפליקציית Zeek (אייפון / אנדרואיד) מאפשרת לצלם את הזיכוי, להעלות אותו אל מאגר משותף ולמצוא לו רוכש. כולם מרוויחים: המוכר שמקבל כסף על הזיכוי שגם ככה לא מימש, הקונה מקבל הנחה של כ-20% בשווי הזיכוי והחנויות מקבלות עוד לקוחות.

זיק זיק זיק

לישון במלון יוקרה ולשלם גרושים

אם כבר נגענו בחופשות, נספר לכם שאפשר לחסוך הרבה לא רק על הטיסה אלא גם על המלון. אפליקציית רומר (אייפון / אנדרואיד) מתבססת על ביטולי הזמנות במלונות, צימרים ודירות נופש כדי להציע לכם חדרים בזול ברגע האחרון. היא מאפשרת חיסכון של עשרות אחוזים במחיר הזמנת החדר - דבר שימושי מאוד בחופשות בארץ ובחו"ל.

 

רומר רומר רומר

 

עוד אפשרות היא לנסות את אפליקציית קאוצ'סרפינג (אייפון / אנדרואיד) - קהילה של חובבי טיולים. יש בה 5.6 מיליון חברים שחיים ב-120,000 ערים שונות בעולם וישמחו לארח אתכם ללילה או שניים. זה זול יותר ממלון או מחדר airbnb ויכול לקצץ משמעותית את הוצאות החופשה שלכם. לקינוח, נמליץ על airbnb (אייפון / אנדרואיד) - שירות השכרת החדרים הפופולרי, שמאפשר לכם למצוא חדרים זולים יותר מבמלון ולרוב גם קרוב יותר למרכזי ערים גדולות באירופה ובארה"ב.

להוריד בקלות את חשבון החשמל

אחת ההוצאות הקבועות הכי מעצבנות היא חשבון החשמל; המחיר ממשיך לטפס ללא היגיון או רחמים והצריכה שלנו עולה כל הזמן. אין אפליקציה שתוריד את חשבון החשמל, אבל בהחלט יש אחת שתעזור לכם לצמצם אותו. יישום זה הוא מחשבון צריכת חשמל (אנדרואיד), שמחשב כמה עולה לכם כל מוצר חשמלי - מקרר, טלוויזיה, מכונת כביסה ועוד. בעזרתו תוכלו לגלות איזה מהמכשירים שבביתכם זולל הכי הרבה חשמל - וגם לקרוא טיפים שונים לחיסכון בחשמל. מומלץ במיוחד לקראת עונת המזגנים הקרבה.

מחשבון החשמל מחשבון החשמל מחשבון החשמל

להיכנס לכושר בחינם

רוצים שרירי בטן של דוגמנים לקראת עונת הביקיני והחופים? כולם רוצים. אבל מנוי לחדר כושר עולה מאות שקלים ומצריך מכם לצאת מהבית. אפליקציית Runtastic Six Pack Abs (אייפון / אנדרואיד) מתמקדת באימוני בטן תחתונה ועליונה וכוללת תרגילים פשוטים מאוד שאפשר לעשות בבית וכל מה שצריך זה שטיח או מגבת.

 

ראנטסטיק ראנטסטיק ראנטסטיק

 

עוד אפליקציית כושר מצוינת היא runkeeper (אייפון / אנדרואיד), שתנטר את אימוני הריצה שלכם, תראה לכם בדיוק כמה קלוריות שרפתם, כמה ק"מ רצתם ואיך מתקדם סרגל האימונים שלכם. הרבה יותר נוח וזול מהממשק של ההליכון בחדר הכושר.

 

לצמצם עלויות אחזקת רכב

בעלי רכב חברה משלמים עליו מס, למרות שעל חלק מהנסיעות הם ממש לא אמורים לשלם. אפליקציית מדמס הישראלית מתחברת אל הרכב שלכם ומאפשרת לפלח את הנסיעות שלכם לכאלה שקשורות לעבודה וכאלה שלא. לאחר מכן, היא מפיקה דו"ח מס תקני שאפשר להעביר לרשויות המס ולקבל החזרים. בשיטה הזו, יכול בעל מזדה 3 למשל, שנוסע 3,000 ק"מ בחודש ומתוכם 2,000 בנסיעות עבודה לחסוך 770 שקל כל חודש.

 

מדמס מדמס מדמס

 

לתדלק בלי לקרוע את הכיס

 

אפליקציית פולטנק (אייפון / אנדרואיד)היא אמנם ותיקה למדי בנוף היישומים הישראלי, אבל עדיין אחת הטובות ביותר בתחומה: איתור תחנות דלק זולות בקרבתכם. יש לה בנק נתונים מתעדכן שיודע כמה המחיר לליטר כמעט בכל תחנת דלק והיא מאפשרת לכם להשוות ולבחור את המקום הזול ביותר עבורכם. שימושי גם ביומיום וגם בטיולים בארץ.

 

פולטנק פולטנק פולטנק

 

למצוא את הסופרמרקט הכי משתלם

מיי סופרמרקט (אייפון) היא עוד אפליקציה ותיקה למדי, אבל מומלצת במיוחד. היא מאפשרת לכם לבצע השוואת מחירים בין מוצרים שונים שמוצאים בסופרמרקטים, כדי לגלות היכן הכי זול לקנות כל אחד מהם. בנוסף, היא תציג לכם את מיקומי הסופרמרקטים, תנהל עבורכם סל קניות וירטואלי ועוד.

מיי סופרמרקט מיי סופרמרקט מיי סופרמרקט

עוד אפשרות מומלצת היא זולו (אייפון/אנדרואיד), שמבצעת השוואת מחירי מוצרי מזון על בסיס דיווחי משתמשים, בדומה לווייז.

 

לגלות באיזו רשת יש מבצע

אפליקציית Payz (אנדרואיד) מציגה את רשימת המבצעים שיש בכל מועדון לקוחות של כל רשת, כדי שתדעו באיזה כרטיס אשראי להשתמש ולאיזה מועדון לקוחות הכי משתלם להצטרף. בסופו של דבר, כל כרטיס מעניק לכם שורה ארוכה של הנחות שלא תמיד זוכרים לנצל. האפליקציה יכולה להוזיל משמעותית את הוצאות האשראי שלכם.

פייז פייז פייז

לתקן דברים במקום לקרוא לשיפוצניק

המדף נשבר? הכיור משפריץ? המקרר עושה קולות מוזרים? המיטה חורקת? במקום למצוא איש מקצוע שיקח מכם מאות שקלים, נסו את אפליקציית iFixit (אייפון / אנדרואיד). היא שייכת לאחד האתרים הוותיקים והגדולים ברשת בתחום ה"עשה-זאת-בעצמך". הוא מתבסס על תוכן גולשים כך שתוכלו למצוא שם פתרון לכל בעיה שתוכלו להעלות על הדעת: החל בהחלפת כונן במחשב וכלה בתיקון מכונת הכביסה.

אייפיקסיט אייפיקסיט אייפיקסיט

לקבל דברים במקום לקנות

פרויקט אגורה (אנדרואיד) הוא אחד הדברים הכי טובים שקרו באינטרנט הישראלי: אנשים פשוט מפרסמים מוצרים שהם לא צריכים ומזמינים אתכם לקחת אותם. לפרויקט יש אפליקציה חדשה ונוחה מאוד שמאפשרת לכם לפרסם מוצרים שאתם רוצים להיפטר מהם בקלות או למצוא חפצים שאתם צריכים.

אגורה אגורה אגורה

למצוא בגדים בזול

אפליקציית גוט איט (אייפון) מאפשרת לכם לפרסם חפצים שקניתם ואת מחירם - ולצפות במחירי מוצרים שאחרים קנו. למה זה טוב? פשוט מאוד: כדי לדעת כמה בדיוק אמורים לעלות פריטים שמצאו חן בעיניכם והיכן אפשר להשיג אותם במחיר הזה. האפליקציה היא מעין חלון ראווה מקוון שאמנם מציגה עוד הרבה סוגי מוצרים, אבל מצאנו בה בעיקר בגדים.

גוט איט גוט איט גוט איט

לדעת בדיוק כמה אתם עומדים להוציא

עושים קניות בחו"ל? רוצים לחשב בדיוק מהו שיעור ההנחה, מהי עלות המס? נסו את Discount Calculator, אפליקציה לחישוב הנחות (אנדרואיד). היא אמנם נועדה לעבוד עם דולרים, אבל היא לא יודעת להבדיל בין דולר לשקל, כך שתוכלו להזין את הערכים הנדרשים בשקלים ולקבל תוצאות שרלוונטיות גם לקניות בישראל.

לנהל את ההוצאות בחכמה

הכירו את מינט (אייפון / אנדרואיד), אפליקציית ניהול חשבונות אישית. היא מסוגלת להסתנכרן אל חשבונות שונים ולהציג לכם את מצבם. עקרונית, את זה ניתן לעשות גם מהאתר של הבנק שלכם או מהאפליקציה שלו, אך למינט יתרון נוסף: ממשק פשוט וברור, שכולל גרפים ועדכון בזמן אמת על ביצוע תשלומים ופעולות שונות. היא נשענת על הצפנת 128 ביט כדי שאף האקר לא יוכל להגיע לחשבון שלכם וכוללת עצות שונות להתנהלות פיננסית בריאה.

מינט מינט מינט

תגיות