אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הח"כים החדשים הירבו בסלפי ושמעו ש"לא כדאי להתבטל" צילום: בלומברג

הח"כים החדשים הירבו בסלפי ושמעו ש"לא כדאי להתבטל"

39 חברי הכנסת החדשים קיבלו הסברים על עבודתם החדשה. ותיק הח"כים עמיר פרץ הזהיר אותם שיישמרו דווקא מחברי הסיעה שלהם

29.03.2015, 23:09 | רוני זינגר

39 הח"כים החדשים שייכהנו בכנסת ה־20 הגיעו היום נרגשים ליום עיון ראשון בכנסת, והרבו לצלם תמונות סלפי זה עם זה. בין פגישה עם מזכירת הכנסת שהסבירה להם נוהלים ראשונים, ועם יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, הם גם קיבלו עצות מוותיק חברי הכנסת עמיר פרץ. חדר ועדת הכנסת הפך לעמדת צילום, שם עברו הח"כים החדשים אחד אחרי השני והצטלמו בתמונה הרשמית כנבחרי הציבור.

קראו עוד בכלכליסט

"כנסת ירוקה": הגאווה עלתה ביוקר טקס בזבזני - לחיסכון באנרגיה פרויקט "כנסת ירוקה" הוא פרויקט הדגל שמקדמת הכנסת בשנה האחרונה. אתמול נחנך הפרויקט בטקס מפואר שעלותו לבד עומדת על קרוב ל־100 אלף שקל רוני זינגר, 10 תגובותלכתבה המלאה

ביום שלישי אחר הצהריים ייערך טקס ההשבעה של 120 הח"כים, ויום למחרת יישאו הח"כים החדשים את נאומי הבכורה שלהם. השבעת הכנסת מתקיימת בלי קשר לעובדה שהממשלה טרם הורכבה. בהמשך, כשתורכב הממשלה, תהיה זו כבר הכנסת החדשה שתתבקש לאשר אותה.

הח"כים ייהנו מתנאים לא רעים בכלל: שכר ברוטו של 40 אלף שקל בחודש וכן הפרשות לתנאים סוציאליים. בעבור תחזוק הקשר עם הבוחר יקבל כל ח"כ תקציב של 49 אלף שקלים בשנה, וח"כים שתאושר להם שכירת לשכה פרלמנטרית – למשל כאלה המתגוררים רחוק – יזכו ל־19 אלף שקל נוספים בשנה. בנוסף יקבל כל ח"כ רכב ליסינג צמוד, תקציב עבור שני יועצים פרלמנטריים, החזר הוצאות טלפון נייח ונייד וכן מינוי עבור שני עיתונים יומיים.

 , צילום: אלכס קולומויסקי צילום: אלכס קולומויסקי  , צילום: אלכס קולומויסקי

בניגוד לשנים עברו שבהן נהנו ח"כים ממימון טלפון ועיתונים לכל חייהם, הרי שבשלוש השנים האחרונות הם מקבלים את ההטבה מדי שנה מחדש ובתוקף לשנה. ואולם המימון עבור שימוש בפלאפון נראה כאילו יצא מתקופות בהן שיחת טלפון עלתה במטילי זהב. לפי התקנון זכאי כל ח"כ למימון שנתי של 23,637 שקל, ובחישוב חודשי זה יוצא קרוב ל־2,000 שקל מימון לטלפון סלולרי כשמודגש כי הכנסת לא תממן שיחות בינלאומיות. כיסוי הוצאות תמוה נוסף הוא עבור משלוח דואר מהבית – מתברר שגם ב־2015 יש צורך לממן משלוח מברקים מביתם של ח"כים וזאת בסכום של עד 615 שקלים בחודש. בנוסף, זכאי חבר כנסת להשתתפות במימון שכירת דירה בירושלים, זאת אם הוא "אינו מתגורר בירושלים וסביבותיה". הכנסת, לאחר שתאשר את הדבר, תשתתף במימון הדירה בסכום 3,295 שקלים בחודש.

למרות התנאים הללו, בחר אתמול ותיק הח"כים פרץ (המחנה הציוני) לומר להם ש"מפה, מנעמי השלטון נראים לפתע לא כזה תענוג. רבים מכם מגיעים ממקומות עבודה שבהם הלשכות שעבדתם בהן היו גדולות הרבה יותר מהחדרים הקטנים שתקבלו פה. כשהגעתי לכנסת לפני 27 שנים קיבלנו קראוונים". פרץ רמז לחברי הכנסת החדשים כי עליהם ללמוד חיש מהר מהי פוליטיקה על־אמת: "לא פעם תגלו שדווקא חברי סיעתכם הם אלה שינסו לטרפד לכם הצעת חוק, ותצטרכו לדעת לעבוד בשיתוף פעולה עם חברי מפלגות אחרות בעלי אותו אינטרס".

הכנסת, צילום: מיקי אלון הכנסת | צילום: מיקי אלון הכנסת, צילום: מיקי אלון

אדלשטיין אמר כי "בבניין הזה אפשר להיות בטלן. אתה יכול להיות בטלן כי כי הבוס שלך הוא הציבור והציבור זה משהו מאוד מופשט. מצד שני, לא ראיתי הרבה בטלנים שנבחרו הרבה פעמים מחדש. אפשר להינעל בחדר ולשחק שח או לקרוא אבל זה מתגלה חיש מהר. אף אחד לא יגיד לכם קומו ותגיעו לכנסת לשעה מסוימת, הכל תלוי באחריות הציבורית ובמוטיבציה האישית שלכם". אדלשטיין יכהן כיו"ר כנסת ולא פרץ כפי שתוכנן תחילה. אדלשטיין בדק את יוזמת פרץ לבטל את פגרת פסח שאליה הח"כים צפויים לצאת כבר השבוע, אבל לדבריו הדבר אינו אפשרי משפטית.

חוץ מהסלפי, היו הרבה לחיצות ידיים ושיחות היכרות בין הח"כים החדשים, לצד לימוד על הוועדות השונות. אנשי משמר הכנסת מצידם עמדו נבוכים וניסו ללמוד את הפרצופים החדשים. במקביל, מחוץ לאולם היתה המולה לא קטנה, כאשר דוברים ועוזרים פרלמנטריים שאיבדו את מקום עבודתם מהכנסת הקודמת הגיעו למקום בתקווה למצוא "סוס חדש" לדהור איתו.  

תגיות