אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השנה הקשה של אלשטיין ובן משה: הפסד של מיליארד שקל ב-2014 לאי.די.בי צילום: אוראל כהן

השנה הקשה של אלשטיין ובן משה: הפסד של מיליארד שקל ב-2014 לאי.די.בי

ב-2013 הסתכם ההפסד ב-151 מיליון שקל. ההפסד ברבעון הרביעי - 792 מיליון שקל. הערת "עסק חי" הוצמדה לדו"חות. לאי.די.בי מחסור ב-914 מיליון שקל כדי לעמוד בהתחיבויות שלה עד סוף 2016

31.03.2015, 08:28 | גולן חזני

הפסד עתק של מיליארד שקל ב-2014 וחזרתה של הערת "עסק חי" בדו"חות, מטילה צל כבד על השקעת הענק של אדוארדו אלשטיין ומוטי בן-משה באי.די.בי פתוח.

קראו עוד בכלכליסט

שנה אחרי שהשתלטו על החברה בהסדר החוב שביצעו ולאחר שהשקיעו בחברה 17 מיליארד שקל (אלשטיין כמיליארד ובן-משה כ-700 מיליון שקל), אי.די.בי זקוקה למזומנים נוספים ובדחיפות.

הקבוצה סיימה את 2014 בהפסד של 999 מיליון שקל, כאשר ברבעון הרביעי הפסדי החברה עמדו על 792 מיליון שקל. לשם השוואה: את 2013 סיימה החברה בהפסד של 153 מיליון שקל ואת הרבעון המקביל בהפסד של 48 מיליון שקל.

לאי.די.בי מחסור ב-914 מיליון שקל כדי לעמוד בהתחיבויות שלה עד סוף 2016. מרבית הסכום כ-800 מיליון שקל חסרים לפרעון ההתחיבויות ב-2016.

דסק"ש, חחברה הבת תרמה 334 מיליון שקל מההפסד, כלל ביטוח 360 מיליון שקל לאחר שהחברה נאלצה לבצע הפרשה בשל ירידצת שווי השוק של כלל, ואילו חברות האחזקה האחרות, בהן נרשמו הפרשות לירידת האחזקות, והפסדים בפעילות כמו האחזקות בנדל"ן בלאס-וגאס מודיעין אנרגיה ונכסים אחרים – תרמו הפסד של 305 מיליון שקל.

מהדו"חות עולה כי הסכסוך בין בעלי השליטה נמצא במבוי סתום וכי השצתיים לא הצליחו לקבוע זהותו של בורר, שדיכריע במחלוקת ביניהם. בן-משה מאיים לפנות לבית המשפט כדי שהוא יהיה זה שיקבע את הבורר. יצויין כי אלשטיין השקיע בהנפקת הזכויות האחרונה של החברה 391 מיליון שקל ובן משה לא השקיע בה, אבל למרות זאת מתנגד לדרישה של אלשטיין לוותר על נציגות בדירקטוריון.

מימין מוטי בן משה ואדוארדו אלשטיין, צילום: אוראל כהן מימין מוטי בן משה ואדוארדו אלשטיין | צילום: אוראל כהן מימין מוטי בן משה ואדוארדו אלשטיין, צילום: אוראל כהן

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
אני מאמין ש..
לאחר הפסד של 1.7 מיליארד שקל שבהם כספים רבים הוזרמו הן לנושי אחזקות והן לשירות החוב של פיתוח, ובעוד העתיד לוט בערפל, לא נראה כיצד אחזקותיה (-חברות בנות) של פיתוח מעלות דיבינדים למעלה בכדי לשרת את ריבית בת 200 מיליון שקל לרבות החזרי קרן. נוסיף לזה שגלגול חוב אינו אפשרי במצב הנתון, אלא אם תונפק סדרה עם שעבוד ראשון בדרגה על מניות כלל ביטוח. אבל גם פה עשויות להסתמן בעיות. נראה , כי אלשטיין מוכן להכניס את היד לכיס עוד (כי הוא יעשה הכל בכדי להפסיד עוד כסף), ובן משה כבר סולל את דרכו החוצה בהשארות באחזקות מיעוט. הפתרון הוא אחד מן הרשומים: 1. הזרמת הון של בעלי השליטה הנוכחיים כנגד תספורת (נוגד את עקרונות ההסדר שנחתמו בזמנו. אבל הכל פתיר בהנתן שזו האופציה הטובה ביותר הנמצאת על השולחן. 2.כניסה של בעלים חדשים להשקעה חדשה והזרמות הון חדשות. בעלים חדש עם כיסים עמוקים עשוי לפתור את בעיית החברה בהינתן משא ומתן משולש בין בעלי החוב-אלשטיין ובן משה-והבנקים. 3.בעלי החוב יוכיחו כי החברה אינה סובלנטית ידרשו לעשות הסדר חוב חדש- תספורת כנגד קבלת מניות ומציאת בעלים חדש.. ודעתי האישית: רק קיצוץ חד ברמת החוב והפיכתו לאקוויטי יעזרו לחברה להשביח את ערכה. הסיבה לכך היא כי הפיכת חוב לאקווטי, מעבר להקטנת הוצאות המימון, פיתוח תוכל לתמוך בחברות הבנות שלה ולעשות רה-ארגון באחזקותיה. בקיצור - יש לאגחים עוד הרבה לאן לרדת ולחזור לעלות עם תקווה לדרך חדשה.
אפל , כפס  |  31.03.15
לכל התגובות