אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועידת התביעות: הקרן לרווחת נפגעי השואה מתנהלת בבזבזנות צילום: אלכס קולומויסקי

בלעדי לכלכליסט

ועידת התביעות: הקרן לרווחת נפגעי השואה מתנהלת בבזבזנות

דו"ח של הארגון העולמי לרווחת ניצולים מצא כי הקרן, המתוקצבת במאות מיליוני שקלים בשנה, מוציאה כספים רבים מדי על שכר, על כנסים ועל שכירת משרדים. ועידת התביעות שוקלת להעביר את ניהול תכנית הסיעוד לגופים שהגישו הצעה זולה יותר ב־70%

02.04.2015, 06:59 | תומר גנון מיקי פלד

הקרן לרווחה לנפגעי השואה, עמותה שתוקצבה ב־300 מיליון שקל בשנה שעברה כדי להפעיל תוכנית לטיפול סיעודי לניצולים, מבזבזת מדי שנה מיליוני שקלים על הוצאות שכר, על כנסים ועל שכירת משרדים בתל אביב, בבית צרפת, בסמוך למגדל אלקטרה ‑ כך נמצא בדו"ח ביקורת של ועידת התביעות, ארגון עולמי לרווחת ניצולי השואה, שנערך בנובמבר-דצמבר 2014. הקרן מקבלת כספים מוועידת התביעות וממשרד האוצר.

הביקורת התמקדה בהוצאות תפעול הקשורות לתוכנית הטיפול הביתי, ולא בפעילויות אחרות של הקרן. על פי דו"חות 2013, שכר הברוטו של המנכ"ל רוני קלינסקי עמד על 523 אלף שקלים בשנה, כ־43 אלף שקלים בחודש.

קראו עוד בכלכליסט

הקרן, שהיו"ר שלה הוא ח"כ אבי דיכטר, דוחה את ממצאי הדו"ח בטענה שאין ביכולתה לקצץ בהוצאות, משום שההוצאות התפעוליות מממנות פעילויות רבות, מלבד התוכנית הסיעודית.

הקרן, המשמשת בין היתר כמתווכת בין הניצולים ובין חברות הסיעוד, דורשת ש־10 מיליון שקל לפחות ישמשו אותה להוצאות התפעול שלה בשנה הקרובה. אלא שוועידת התביעות טוענת כי היא שתי חברות שונות פנו אליה בהצעה לתפעל את תוכנית הסיעוד בסכום הנמוך ב־70%, כ־3 מיליון שקל. בעקבות זאת הוועידה דורשת מהקרן להפחית בחדות את עלויות התפעול, אחרת היא תיאלץ להפקיע ממנה את התקציב ולהעבירו לגוף אחר. על פי גורם המעורה בפרטים, כל קיצוץ של מיליון שקל יאפשר ל־50 ניצולי שואה נוספים לזכות בטיפול הסיעודי.

אבי דיכטר, צילום: אביגיל עוזי   אבי דיכטר | צילום: אביגיל עוזי אבי דיכטר, צילום: אביגיל עוזי

במאי 2012 ערך משרד רואי החשבון שרוני ושות' ביקורות מטעם משרד האוצר, וזו העלתה ממצאים דומים. באוקטובר 2014 נפגשו נציגי הוועידה עם דיכטר, וקיבלו את הצעתו שהממונה על הכספים בוועידת התביעות ייקח על עצמו לבצע ביקורת חשבונאית לקרן.

בתחילת השבוע, לאחר פגישת צוות של ועידת התביעות עם נציגי הקרן ודיכטר, טענה הקרן כי אין כל אפשרות לבצע את הקיצוץ הנדרש. כפשרה הוצא לבחון במשותף, וביחד עם משרד האוצר, את התחומים שבהם ניתן לקצץ בעלויות התפעול . כשלב ביניים הוחלט להקצות לקרן לחודש הקרוב כ־350 אלף שקל.

מהקרן לרווחה לנפגעי שואה נמסר: "הקרן נוסדה על ידי ניצולי שואה למען ניצולי השואה בעקבות מחדלים בעבר בטיפול בניצולים. מרבית חברי הוועד המנהל בקרן הם ניצולים והשאר הם בני דור שני, העושים זאת בהתנדבות מלאה. תקורות הקרן עומדות על סכום מינימלי של 2% בלבד, הנמוך ב־70% מהרף שמאשר רשם העמותות והאוצר. פגיעה בתקציב התפעול של הקרן משמעו חוסר יכולת לתת שירות טוב ומקצועי, ולהפקיר את הניצולים ובני משפחותיהם. לאחרונה ישנו ניסיון להמיר את שירותי הקרן ולהביא להפרטה ולטיפול של קבלני ביצוע, שיפעלו באופן טכנו-כספי ומטרתם היא לייצר רווח כספי רב ככל שניתן לבעלי המניות".

תגיות

44 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

41.
לבדוק בדחיפות את דבריו של מגיב מספר 7 ולהעניש את מי שמתנהג כך כלפי ניצולי שואה
מגיב 7 דבריך נוגעים ללב ואני מאמין לך. ממשלות ישראל האחרונות ברחו מכל ההתחייבויות שלהם כלפי האזרחים. נראה לי שיש כאן כמה אלפי משפחות שהן ומקורביהן מנהלים את המדינה והממשלות הן רק נציגיהן של אותן משפחות. ואכן ככה אנחנו נראים בעולם. בושה! בושה! בושה!
אורי  |  02.04.15
לכל התגובות