אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תראו איך ארה"ב מטפלת בבעלי חשבונות לא מדווחים בחו"ל צילום: שאטרסטוק

תראו איך ארה"ב מטפלת בבעלי חשבונות לא מדווחים בחו"ל

לעומת היד הרכה יחסית כלפי ישראלים שמחזיקים חשבונות בחו"ל ולא מדווחים עליהם, רשות המסים האמריקאית מטילה עונשים כבדים על אזרח המדינה שלא דיווחו. כך למשל אזרח שהחזיק 20 אלף דולר מחוץ לארה"ב עלול להיקנס ב-600 אלף דולר

02.04.2015, 17:19 | שירות כלכליסט

לעומת היד הרכה באופן יחסי שבה מתייחסת רשות המסים הישראלית לישראלים שמחזיקים חשבונות לא מדווחים בחו"ל, ארה"ב מטפלת בבעלי חשבונות מחוץ לגבולותיה שלא דיווחו עליהם ביד קשה.

קראו עוד בכלכליסט

רשויות המס האמריקאיות מטילות קנסות כבדים על בעלי חשבונות מחוץ לגבלות ארה"ב ולא דיווחו עליהם. לדוגמה, בעל חשבון בסך 20 אלף דולר בחו"ל נקנס ב-600 אלף דולר משום שלא דיווח עליו לרשות המסים האמריקאית (IRS).

מי שיוכיח שלא דיווח בכוונה תחילה עשוי לקבל קנס מופחת, אולם החשבון הזר יצר גם הכנסות – בעליו יאלצו לשלם עליהן מס וגם ריבית.

לארה"ב יש מערכת מס בין-לאומי כך שכל אזרח אמריקאי מחויב לדווח לממשלה על כל הכנסותיו בכל מקום בעולם. החוקים, שנועדו למנוע מבעלי הון לחמוק מתשלום מסים, כוללים גם הרבה אחרים שאין להם בהכרח נכסים רבים. למשל מהגרים חוקיים השולחים כסף לבני משפחותיהם בחו"ל, מוטבי ירושות, או כאלה שיש להם חשבונות בחו"ל שפתחו טרם הגירתם לארה"ב.

חוקי הדיווח אינם חדשים, אולם מ-2015 לרשות המסים האמריקאית התווספו כלי אכיפה. זאת בעקבות חוק המס על חשבונות זרים (FATCA), שבמסגרתו חתמה הממשלה על הסכמים עם יותר מ-100 מדינות, המחייבים את המוסדות הפיננסים במדינות אלה לדווח לממשלת ארה"ב על חשבונותיה של אזרחים אמריקאים ובכללם אזרחי ארה"ב לשעבר ומחזיקי גרין קארד.

אילוסטרציה, צילום: אימג אילוסטרציה | צילום: אימג'בנק/thinkstock אילוסטרציה, צילום: אימג

במקרה וה-IRS מגלה חשבון לא מדווח, הסיכוי של בעלי החשבון להגיע להסכם עם הרשות להקטנת הקנסות קלוש. כך אומר עו"ד ג'רט גרגורי, מומחה לענייני מס מטקסס, שעבד בעבר ב-IRS.

קנס של עד 50% מהסכום בחשבון

יש מגוון גדול של קנסות שמטילה רשות המסים האמריקאית. כך למשל, אם הרשות מגלה חשבון שבעליו נמנע מלדווח עליו, היא יכולה להטיל עליו קנס של עד 50% מהסכום בחשבון או של 100 אלף דולר – הסכום הגבוה מביניהם. זאת עבור כל שנה של העלמת מס, עד ל-6 שנים. לפיכך, העלמת מס במשך 6 שנים על חשבון של 20 אלף דולר עלולה כאמור לגרור קנס של 600 אלף דולר ולפעמים גם עונש פלילי.

אם ה-IRS החליטה שבעל החשבון לא דיווח בכוונה, הקנס יכול להגיע ל-10,000 אלף דולר על כל שנה שלא דיווח, עד ל-6 שנים. אי הגשת הצהרה על הכנסות זרות עלולה לגרור קנס דומה.

יודגש כי קנס זה הוא פר חשבון. אם יש מספר חשבונות שסכומם הכולל 20 אלף דולר, יכולה ה-IRS להטיל קנס של 40 אלף דולר לכל שנה, עד 6 שנים. עם זאת, ל-IRS יש את היכולת להפחית קנסות אלו לפי שיקול דעתה.

אם בעל חשבון, שלא דיווח עד כה על הכנסותיו הזרים, מדווח עליהם מרצונו, יכולה ה-IRS להטיל עליו קנס של 27.5% על כלל החשבונות ב-8 השנים האחרונות ובמקרים מסוימים – 50%. כמו כן ה-IRS תגבה מסים שלא שולמו וריביות ועל בעל החשבונות יהיה להגיש דו"חות עדכניים ל-8השנים הללו. אבל לפחות לא יופעל עליכם החוק הפלילי.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
כל החר* לוקחים מחו"ל
יש מדינות ש- יש בהם מס ירושה גבוה (יפן) שלוקחים 50% מיסים מבעלי משכורות גבוהות (אוסטריה) שלוקחים 50% מס על דלק ,ו-100% מכונית (דנמרק) שלוקחים מע"מ גבוה (גרמניה 15% לעומת 8% חציוני) ומעט מדינות בעולם שלוקחות מס על רווחי הון בבורסה, ומס על זכייה בהגרלות אבל יש רק מדינה אחת שלוקחת את כל המסים שיש ברף הכי גבוה עכשיו אתם מתלהבים שמצאתם קטגוריה מסוימת שבה לא דופקים את ההישראלים הכי הרבה בעולם ,וזועקים שיש לתקן את המחדל???????????
רינה , כפר מעש  |  02.04.15
לכל התגובות