אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
באפט: "מחיר המניות גבוה, אבל אין עדיין בועה בשוק" צילום: בלומברג

באפט: "מחיר המניות גבוה, אבל אין עדיין בועה בשוק"

בראיון מקיף ל-CNN אמר באפט כי הכלכלה האמריקאית עמידה ונמצאת על המסלול הנכון. "ההתאוששות שלנו מהפאניקה העצומה של 2008 מהווה הוקרה לקובעי המדיניות שלנו", הדגיש

05.04.2015, 12:46 | שירות כלכליסט

וורן באפט שומר על אופטימיות זהירה בכל הנוגע לשוק המניות ולכלכלה האמריקאית. בראיון ל-CNN הודה כי בשלב זה ישנן רק "מעט" מניות שהוא מעוניין לרכוש.

קראו עוד בכלכליסט

בראיון המקיף, שבו הביע את דעתו על שלל נושאים החל מחוקי הדת השנויים במחלוקת באינדיאנה ועד לתמיכתו בהילארי קלינטון, הוא פירט גם את תפיסתו הנוכחית על וול סטריט. תפיסה שזוכה לתשומת לב מצד המשקיעים, שכן חברת ההשקעות שלו ברקשייר האת'וויי היא בעלת אחזקות בחברות גדולות כמו קוקה-קולה, IBM ואמריקן אקספרס.

לדבריו, השווקים כעת אינם יקרים באופן מופרז אך גם אינם זולים. "המניות נסחרות בקצה הגבוה יותר, אך הן לא נכנסו לטריטוריית בועה עדיין". הוא הוסיף כי אינו מודאג מכך שנאסד"ק מתקרב לשיא שרשם ב-2000. לטענתו, הערכות השווי של אפל ושל חברות טכנולוגיה אחרות מבוססות על הכנסות ממשיות ולא על התלהבות סביבן. בכל זאת, באפט אינו ממהר להעמיס השקעות חדשות. "איני מוצא מניות זולות לרכישה, יש כיום מעט מאד מציאות", אמר.

וול סטריט, צילום: איי אף פי וול סטריט | צילום: איי אף פי וול סטריט, צילום: איי אף פי

באפט חושב עם זאת שהכלכלה האמריקאית עמידה ונמצאת על המסלול הנכון. "איני רואה שום חולשה אמיתית בכלכלה. בניית בתים היא איטית וממשיכה להיות איטית, אך הכלכלה משתפרת מאז סתיו 2009, וממשיכה להשתפר", אמר. לדבריו, השיפור אף יותר מרשים כשלוקחים בחשבון את מצבם העגום במיוחד של המניות והכלכלה ב-2008 ותחילת 2009. "ההתאוששות שלנו מהפאניקה העצומה של 2008 מהווה הוקרה לקובעי המדיניות שלנו", הדגיש.

באפט, האדם השלישי העשיר בעולם, מודה כי אי השוויון בהכנסות מהווה דאגה חמורה בארה"ב. "העשירים ביותר בהחלט מנצחים. אם מסתכלים על רשימת העשירים של 'פורבס', רואים של-400 הראשונים ברשימה היה הון מצרפי של 92 מיליארד דולר ב-1982, וכעת הוא עומד על 2.3 טריליון דולר". לכן, הוא מאמין שהחברה צריכה למצוא דרכים לעזור לאנשים לשפר את המעמד שלהם. "אנחנו חיים במדינה שהתמ"ג לנפש הוא 54 אלף דולר ואנחנו המדינה העשירה ביותר בעולם ונס מבחינות רבות. התמ"ג הממשי לנפש הוא גבוה פי 6 מכפי שהיה כשאני נולדתי, אך לא מעט אנשים נשארו מאחור", אמר באפט בן ה-85.

באפט התייחס גם לסוגיית שכר המינימום בארה"ב, והודה שלהעלאת השכר יתלוו גם השלכות לא מכוונות. "הייתי רוצה שכולם ירוויחו מינימום 20 דולר לשעה, אך אני יודע שהעלאה כזו תוביל לכך שמיליונים יהיו מובטלים". לעומת זאת, הוא מעריך שהעלאת הטבות המס לבעלי הכנסה נמוכה תועיל יותר לכלכלה. "זה יעיל יותר בסיוע לאנשים בעלי ההכנסות הנמוכות מאשר שינוי בשכר המינימום", ציין.

תגיות